Supernatural

The Call

Október 11-12
A csapat Október 11-én ér vissza a bázisra, ahol a Háborúval való összecsapás után megpihennek kissé. Ez idő alatt Boyd Brandontól kér segítséget a manitou után való nyomozásához. Brandon megmutatja neki az adatbázis azon részét, amit érdemes átnéznie, majd elmerül a munkában – megír pár jelentést az FBI-nak az elmúlt napok eseményeiről.
Finn is csatlakozik a könyvtárban fészkelő két társához, ő a vámpírok erejéről igyekszik több dolgot kideríteni. Kideríti, hogy ővámpírok többféleképpen alakulhattak ki, így a képességeik is kicsit mások.
Vannak, akik így születtek – rendes anyától és apától, de valami genetikai mutáció folytán születésüktől fogva vámpírok voltak. Kevés ilyen gyerekből lett alapító, avagy ősvámpír, de akad pár szerencsés aki túlélte a korai éveit. Ezek az egyedek lassan öregednek és valamelyest visszanyerik a fiatalságukat, ha elég vért isznak. Ezek azok a vámpírok, akik időnként hosszú álomba merülnek, hogy feltőltődjenek és addig a “gyermekeik” vigyáznak az álmukra. Ezek a vámpírok inkább Európára és Ázsiára (India főleg) jellemzőek.
Vannak olyanok, akik démonokból lettek – az ősi mítoszok említenek olyan vérivó, démoni lényeket, melyek hasonlóak a vámpírokhoz. Azt tartják, hogy ezek a vérivó lények, hajdan egy lény voltak, majd egy genetikai mutáció miatt külön fajokra váltak szét.
Az ősvámpírok nagyon fontosnak tartották a “családjukat”, azokat, akiket ők maguk teremtettek. Ezeket a gyermekeiket telepátiával irányítani is tudták és mozgósíthatták is, ha szükség volna rájuk. A 12-15. században annyira megnőttek a vámpírklánok, hogy az ősvámpírok a fennhatóságukat területekre osztották és ezt a hagyományt azután is fenntartották, miután az aranykoruk leáldozott.
Barbara ez idő alatt igyekszik kerülni Rowenát és ideje nagy részét a szobájában tölti, online shoppingol, esetleg tornázik. Agnes nővér sem zavarja őt, úgy tűnik, egy kis szünet vár rájuk. Charlie belenyúl a boszorkány rendeléseibe, hogy ne a bázisra érkezzenek a cuccai, hanem több közeli pick-up pontra.
Sam továbbra is vért ad Deannek és többen felváltva őrködnek a fogoly felett aki mintha kissé kezdene lenyugodni.
Október 13
Jophiel megérkezik a bázisra Gabriel kíséretében aki összehív egy gyűlést, miután látogatást tesz Deannél a pincében. Ő és Rowena is ugyanarra a következtetésre jutnak – Dean javulása valószínűleg csak átmeneti, a kezeléssel nem oldódik meg a probléma. Maga Gabriel is úgy gondolja, hogy ideje megkérdezni Lucifert és ha van módszerűk rá, hogy csak beszéljenek de ne engedjék ki őt a börtönéből, akkor tegyék meg.
Közben arról tájékoztatja a csapatot, hogy pár istent az ügyük mellé állított és van egy eléggé kihűlt nyoma egy főnixről de igyekszik utánajárni. Így viszont egy ideig nem lesz elérhető senkinek, így előre átbeszélik, mik a teendőik. Gabriel nem bízik a testvérében, ez érezhető rajta így azt tanácsolja, beszéljenek vele de semmi esetre se kössenek vele egyezséget. Ezen kívül a gyűrűkről azt mondja, magukban nem de összegyűjtve lehet valami szerepük ám, hogy micsoda azt nem tudja. Mindenesetre tartsák nyitva a szemüket és próbálják meg elhárítani a másik két lovas problémáját. A Halállal lehet érdemesebb lesz egyezkedniük.
Október 14- 20
Brandonban felmerül a kérdés, hogy Barbara hogyan törölte ki magát Boyd emlékezetéből így a két férfi felkeresi a boszorkányt a szobájában, hogy választ kapjon. Barbara annyit mond, hogy Chernabog tette. Brandon megkérdezi, vajon Barbara képes lenne-e a Boydban élő szellemről megtudni valamit. A boszorkány egy látomáson keresztül megtudja, hogyan tett szert a benne élő manitoura a férfi és utal arra, hogy talán nem csak a könyveket kéne bújniuk hanem egy hasonló helyzetben lévő emberrel is beszélhetnének – Ninával.
Boyd fel is hívja Ninát, aki úgy tűnik örül a telefonnak, de elég elfoglalt is. Azt ígéri, meglátogatja Boydot amint tudja, de a megbízója épp elhavazta munkával. A háttérben csörömpölés hallatszik és a lány le is teszi gyorsan a telefont.
Brandon félrvonja Samet egy alkalmas pillanatban és felfedi előtte, hogy rokonok a nagyszüleik révén. Azt is megosztja az elnökkel, hogy ezt az információt Crowleytól tudta meg és nem is érti, miért hozakodott vele elő a démon. Mindkettejüknek feltűnik az is, hogy a pokol királya egy ideje nem nagyon jár a bázisra, ami gyanakvással tölti el a kuzinokat.
Barbara úgy dönt, meglátogatja az emberi énjét visszaszerző Deant és elbeszélget vele kicsit. Az idősebb Winchester testvér úgy tűnik eléggé megfáradt és már bármilyen megoldásba beleegyezne, csak legyen vége a szenvedésének. A boszorkány igyekszik lelket önteni belé. Végül azzal sikerül felvidítania, hogy Finnel ránéznek Dean féltve őrzött kocsijára és kis karbantartás után el is viszik egy körre a vámpírral. Visszatérve beszámoltak Deannek a kocsi állapotáról.
Október 21-25
Október 21-én, bő egy héttel a hazatérésük után jön az üzenet, hogy az európai ősvámpír hajlandó a vérét adni de akkor érte kell jönniük és el kell hozniuk ám vannak feltételei.
Jöjjenek el hozzá a kastélyába Slebechbe és hozzanak neki legalább egy dekoratív nőt, akitől majd a véréért cserébe vért kér. Ha azt akarják, hogy utazzon, gondoskodjanak róla, hogy legyen mindig élelme és útitársa, aki szórakoztatja, lehetőleg egy szép nő mert művészlélek és csak a szép dolgok érdeklik. Ha teljesítik a feltételeit, eljön.
Kisebb szóváltást megbeszélést követően úgy döntenek, hogy Charlie megy el Brandonnal, Boyddal és Jophiellel együtt az európai ősvámpírért, míg a többiek a bázison maradnak, hogy tartsák a frontot. Azt nem sejtik, hogy Chernabog időközben testet cserélt és az utazás ideje alatt Charlieval tart. European_Vampire_Alpha.jpg
Charlie egy magánrepülőt intéz nekik, hogy mielőbb eljussanak Slebechbe és vissza. A vámpír egy kisebb kolóniával él egy elhagyatottnak hitt lerobbant birtokon. A szebb napokat látott kúriában számos nagyon élethű szobor fogadja őket, ami miatt a csapat elgondolkodik rajta, vajon az ősvámpír kővé tudja-e változtatni őket ha akarja. A vámpír Robert néven mutatkozik be nekik és miután egy rövid beszélgetéssel meggyőződik róla, hogy teljesítik a feltételeit, elindulnak vissza Amerikába. Út közben Charlie többször is ad a vámpírnak a véréből, de Chernabog regeneráló erejének köszönhetően nem esik különösebb baja.
Eközben a bázison Barbara úgy dönt, hogy ránéz a kanadai vámpír kolóniára, ugyanis az mindannyiukat meglepte, hogy nem Nina értesítette őket a fejleményekről, ahogy az eredetileg meg lett beszélve.
Hallgatózása nem volt sikertelen, elcsípett egy rövid szóváltást Noel és Brennan között, ahol a család feje azt ecseteli, hogy Ninát móresre fogja tanítani, mikor felkeresi őket legközelebb, mert nagyon nem nézi jó szemmel, hogy eddig falazott Aislynnek. A boszorkány ezután felhívja Ninát is és kéri, legyen óvatos a Vlasak klánnal, ha majd találkozik velük.
Október 23-án este felé Nina felhívja Barbarát és közli vele, hogy a bázisuktól 150 km-re balesetet szenvedett és nem tud tovább menni. Finn azonnal kocsiba pattan és elmegy az új ismerősükért, akiről kiderül, hogy valamilyen csúnya vírust szedett össze néhány zúzódás mellett. Mikor a bázison meggyógyítják, Nina elmeséli, hogy a betegséget egy furcsa férfi közelében szedte össze, akit Mr. Greennek hívnak és valószínűleg ő lehet az egyik lovas, akit a csapat keres. Arról is beszámol, hogy egy motoros bandával másnap hajnaban csapást fognak mérni egy montanai raktárra, ahonnan 24-én éjjel 15 kamion indulna útnak egy croaton nevű vakcinával, mely valójában egy vírus, amivel Pestis igyekszik lesújtani az emberiségre.
Miután leszállnak a repülővel, Boyd és a többiek is értesülnek Nina balesetéről valamint arról, hogy Pestis előkerült így még sürgetőbbre fogják a Luciferrel való találkozást.
A megbeszélt helyen 24-én hajnalban Noel, Aislynn és egy fekete bőrű férfi várja a csapatot, aki régi ismerőseként üdvözli a Brandonék társaságában érkező Robertet, Chernabog pedig észrevétlenül visszatér szövetségeséhez.
A két ősvámpír ad a véréből és Rowena egy varázslat segítségével Lucifer színe elé viszi őket. A bukott angyal egy furcsa börtönben tengeti a napjait, ahol sötét van, hol hideg, hol meleg és semmi esetre sem tudják eldönteni merre lehet ebben a közegben a fel vagy a le. Beszélgetőpartnerükből semmi más nem látszik, egy fekete füstfelhőn és egy villogó sárga szempáron kívül. Lucifer elárulja nekik – miközben Cherdabog rendíthetetlenül hajlong előtte Barbara minden ellenállása ellenére -, hogy a lovasok gyűrűivel egy erőteret tudnak létrehozni, amiben a halál pengéjével megsemmisíthetik a sötétséget. Az információért cserébe csupán annyit kér, hogy szóljanak pár jó szót az érdekében a testvérének és Istennek is, ha előkerül.
A tárgyalás után Robert közli a csapattal, hogy egy ideik a Vlasak klánnal lesz, ha majd haza kíván térni, szól majd nekik. Ezek után Noelék kocsijával távoznak.
A csapatnak nincs sok ideje pihenni, úgy döntenek, segítenek Ninának és a bandájának lekapcsolni az éjjel induló kamion karavánt, így megteszik a kellő előkészületeket, majd elindulnak Montanába. Charlie a távolból lekapcsolja a raktár és a környék térfigyelő kameráit, hogy a támadóknak ne legyen gondja ebből. Nina közben elmeséli a többieknek, hogy a kamionokat vezetők nagy része valószínűleg démon lesz, így számítsanak nagyobb ellenállásra.
A rajtaütés igen kalandosra sikerül, több molotov koktélt és minden fellelhető természetfeletti képességet bevetnek, hogy leállítsák a kamionokat. Fáradozásuk nem lesz eredménytelen, rövid időn belül sikerül összecsukniuk a kamionokat és megsemmisíteniük a halálos vírussal teli vakcinákat.
Ezek után Nina vezetésével és Jophiel teleportáló képességeivel átugranak immár csak hatan a daweporti kórházba, Iowába, ahol Mr. Green tartózkodik és lecsapnak rá és megszerzik a gyűrűjét.
A bázisra visszatérve lepihennek kicsit, miközben Barbara egyre ellenállhatatlanabb késztetést érez egy tál gumbora.
Október 26
Pihenés közben elgondolkodnak rajta, hogyan is tudhatnák meg, hol lesz majd az utolsó lovas. Kis értekezés után egyetértenek abban, hogy ahol súlyos természeti katasztrófák láncolata van készülőben, ott fel fog ő is bukkanni. Ilyen helyeket keresve gyorsan leszűkítik a keresésüket Louisiana államra, azon belül is New Orleansra, mely felé egy hurrikán tart éppen. Egy újabb látomás után megtudják Barbarától, hogy a Halál éppen a Gumbo Shopban falatozik, így úgy döntenek, felkeresik a lovast.
Ezúttal Castiel és Jophiel is beveti a teleportáló képességét, így hamar az étterem vízzel elárasztott utcájára érnek. Az egyre erősödő vihar mellett a pánik is fokozódik, ugyanis az utcákon heverő holttestek száma is azt indikálja, hogy a lovas a közelben van. Alig akad közülük valaki, aki meg tudja tartani a hidegvérét. Barbarát Boydnak kell vinnie, hogy ne szaladjon el az ellenkező irányba, Brandonnak is nehezére esik megközelíteni az éttermet, de végül legyőzi a félelmét. Egyedül az angyalok azok, akikre nincs bénító hatással a lovas közelsége. supernatural__death_x_reader__afternoon_by_okami_taichou-da2uyzs.jpg
Odabenn egy szikár öregurat látnak aki egy nagy tál gumboból szed épp magának és hátra se pillantva hellyel és étellel kínálja az érkezőket, amit senki nem fogad el Chernabogon kívül, aki úgy tűnik, átvette szövetségese felett az irányítást.
A Halál elmondja nekik, hogy nem akar hisztériát, nem akar harcolni. Ha a gyűrűje kell odaadja, csak engedjék meg, hogy befejezze a vacsoráját. Nem igazán érdekli semmi, számára mindez túl kicsinyes játék, ő pedig elfáradt. Talán még a várost is megkíméli, mert kedveli a konyhájukat. Azért jött ide, mert csak így találkozhatott a csapattal és így tudta őket figyelmeztetni. Valaki megbéklyózta de nem mondhatja el ki, még csak gondolni se gondolhat rá. Egy báb lett, amit nagyon utál. Az egyetlen kiút számára, ha a pecsét megszűnik létezni, viszont figyelmezteti őket – nem minden az, aminek látszik.
Október 27
Visszatérve a bázisra még egyszer megvitatják a lehetőségeiket, még azt is kipróbálják, hátha Dean át tudja adni a pecsétet valaki másnak, ami nem jár sikerrel. Arra a következtetésre jutnak, hogy nem tehetnek mást, mint kipróbálják Lucifer javaslatát, hátha így valóban megszabadulnak a sötétségtől, annak ellenére, hogy sejtik, ezzel a taktikával Lucifer valószínűleg kiszabadulhat. Úgy döntenek, Lucifer kisebb fenyegetés, mint a Sötétség, így ha az utóbbi megszűnik létezni, az már fél siker.
Így aztán a halál kaszájával lesújtanak Deanre, miközben a gyűrűket is összeillesztik. Az idősebb Winchester testvérből sűrű fekete füst száll ki és örvényleni kezd a pincében, miközben a gyűrűk alatt megnyílik a föld. A jelenség nem tart tovább egy percnél és miután újra tisztán látnak észreveszik, hogy Dean továbbra is talpon van, ám sárga szemekkel néz már rájuk. Lucifer megköszöni a közbenjárásukat a kiszabadításában, majd a mögötte bujkáló három éves forma kislányt a karjaiba véve eltűnik a bázisról. Lylith.jpg
Ezután kisebb vita alakul ki a jelen levők között, hogy pontosan most mitévők legyenek és van-e értelme egyáltalán bármit is tenniük, főleg, hogy az elnökük ezek után már tényleg teljesen alkalmatlannak tűnik a pozíciójára. A szóváltást telefoncsörgés zavarja meg és Nina, aki még mindig a bázison van velük, igen zaklatott hangnemben spanyolul rászól a vonal másik végén lévő társára, hogy azonnal a Kansasbe kell jönnie. Az illető betartja a szavát és megjelenik a tárgyalóban, kissé leharcolt állapotban és Istenként mutatkozik be a csapatnak. Elmeséli, hogy Lilyth minél jobban átvette Deanen az uralmat, ő annál jobban gyengült és egy főzetre volt szüksége, hogy valamennyire erőre kapjon. Többek között ebben volt Nina a segítségére. Megígéri, hogy válaszol majd minden kérdésükre, de a teleport nagyon kimerítette, így előtte pihenne. supernatural7.jpg
Ekkor újabb látogató érkezik a bázisra Crowley személyében, aki remeg, mint a kocsonya és síri hangon közli, hogy az összes köpönyegforgató démon egy pillanat alatt átállt Lucifer mellé, mikor visszakövetelte tőle a trónt. Némi hisztérikus fejhangot megütve azt is beismeri, hogy Dean az ő ötlete miatt vette át a pecsétet Káintól. Crowley úgy hitte, így majd Dean jobban megérti őt és jó szövetségesek lesznek, a pokol királyának pedig lesz egy új, megállíthatatlan katonája, ám alábecsülte a pecsét erejét és Dean ellene fordult. A bázist is emiatt kerülte, mióta Deant elfogták – félt, hogy az idősebb Winchester fivér elszabadul, ha meglátja. Monológja természetesen senkiben nem ébreszt sajnálatot.
A hajnali tanácskozás után végül mindenki egyetért abban, hogy szükségük van egy kis pihenésre így a bázison tartózkodók nagy része aludni tér.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.