Supernatural

Of queens and mistresses

Október 4.
Jophiel elindul az újonnan megszerzett gyűrűvel Gabrielhez, hogy megnézzék, mit is tudhat a lovasoknál lévő apró ékszer.
A csapat nagy része Hazel és Jophiel kivételével felkészül a kanadai vámpírcsalád felkutatására és a hosszú útra. Barbara útközben Charlie segítségével beszerez néhány kis hatókörű nyomkövetővel ellátott poloskát.
Október 5.
A 26 órás autóút során egyszer állnak meg pihenni egy ötcsillagos wellness hotelben. Brandon itt megismerkedik egy csinos lánnyal akivel aztán együtt tölti a délután hátralévő részét. Boyd a lány barátnőjét igyekszik elbűvölni – sokkal kevesebb sikerrel, így aztán a recepcióshoz fordul segítségért, aki diszkréten átnyújt neki egy névjegykártyát, rajta egy telefonszámmal. Boydot így a délután folyamán “Az ikrek” szórakoztatják – két nagy mellű, szőke nő, akik valóban a megszólalásig hasonlítanak egymásra.
Október 6.
Az éjszakai autókázás után Edmontonban éri őket az ebédidő. Finn gyorsan elmegy aludni a motelszobájába és Barbara is követi a példáját. Boyd és Brandon elmennek ebédet szerezni, Boyd pedig vesz csirkét és hamburgert is Barbarának, hátha éhes. A boszorkány viszont nem hajlandó ajtót nyitni neki, mikor a gőzölgő zacskókkal a kezében bekopog a szobája ajtaján, sőt, ráuszítja a portást a társára, aki szelíd erőszakkal el is vezeti Boydot az ajtó elől. A motorost azonban nem lehet ilyen könnyen eltántorítani és visszasettenkedik Barbara szobájához majd nem túl elegánsan kinyitja az ajtót és becsúsztatja a bejáraton Barbara ebédjét. Az esti találkozóra a boszorkány a csirkét és a hamburgert is eltűnteti, majd közli a rá váró fiúkkal, hogy vacsorára egy könnyed salátára vágyik. Elhatározzák hát, hogy megnézik a szemben lévő bár kínálatát, majd elindulnak felkutatni a vámpírklánt.
Még mielőtt átkelnének az úttesten egy motoros bukkan fel és parkol le a kiszemelt étterem előtt. Barbarának furcsa érzése támad a jövevény kapcsán és első dolga az, hogy az idegen motorjára szereljen diszkréten egy poloskát, míg Boyd magát a járművet méri fel szakértői szemmel. Egy sokat megjárt járgánynak tűnik amit szépen és hozzáértéssel tartanak karban.
A bárba belépve a társaság leül az egyik asztalhoz és megrendelik a vacsorájukat. Eközben öt egyen bőrkabátot viselő alak érkezik a bárba és sört kérnek. Boydnak feltűnik, hogy mind a Bandidos tagjai – azé a motoros bandáé, akiket nem különösebben kedvel. Ekkor a mosdóból kilépve megpillantják a kint parkoló motor tulaját is – egy csinos sötét hajú lányt, aki szinte azonnal kiszúrja Boydot és odalépve hozzá annyit mond, beszéde van vele. A férfi felajánlja, hogy menjenek kicsit ki, ahol nyugodtan beszélgethetnek, ám kifelé menet a Bandidos tagok leszólítják a lányt és sértegetni kezdik. A szavaikból az derül ki, hogy a lány, aki most egyszemélyes bandaként “Az utak királynőjének” nevezi magát, régen hozzájuk tartozott, a vezérüknek, Paulnak volt a babája, akit a legnagyobb akciója előtt szarban hagyott és lelépett. Paul pedig börtönbe került. Nina_Devera__indi_n-spanyol_.jpg
A szóváltás után tettlegesség következett, egyikük rárontott a lányra, de az ügyesen kitért az ütések elől. A csapatból többeknek szemet szúrt, hogy Boyd beszélgetőtársának túl gyorsak a reflexei, Boyd pedig látta is, ahogy a lány szeme egy pillanatra sárgán villan. A bártulajdonos – egy öreg indián – ekkor felszólította a verekedőket, hogy ha mindenáron ujjat akarnak húzni Ninával, azt kinn tegyék. Így aztán mindenki kitódult a bár elé, aki kíváncsi volt az összetűzés kimenetelére. Boyd és Finn is segített Ninának a csépelésben, bár az volt a benyomásuk, hogy a lány elbánt volna egymaga is mind az öt támadójával.
Miután a bandatagok megfutamodtak és Nina még jól ki is nevette őket a gyávaságuk miatt, visszatértek a bárba, ahol végre mindenki rendesen bemutatkozott – Barbarát kivéve, aki unszimpátiáját palástolva elment a mosdóba megigazítani a sminkjét. Kiderült, hogy Nina Devera félig spanyol, félig csipuak indián származását tekintve és a természetfeletti erő, amit láttak, az az őse szelleme, amit segítségül tud hívni, ha akar. Nina nemrég álmot látott, amiben ez a hely, valamint Boyd szerepelt és az volt az érzése, hogy segítenie kell majd valahogyan a férfinak.
A csapat megkérdezte, ismer-e itt egy vámpír klánt, mire kiderült, Nina több természetfeletti lénnyel tartja Kanadában a kapcsolatot, köztük a Vlasak klánnal is. Így aztán mobilon üzenetet küldött egy találkozó reményében a klán kapcsolattartójának, aki egy fényképet kért első körben a látogatóiról, így Nina gyorsan lőtt egy selfie-t velük. A következő üzenet kicsit lassabban érkezett, de beleegyeztek a találkozóba.
A klán jacfishi otthonáig 3 órás út vezetett. Amint a gyönyörű kúria látótávolságon belül ért, Barbarának az a nagyszerű ötlete támadt, hogy ő hátramarad és nem megy be a házba, hanem kintről kémkedik. Úgy gondolta, egy kommandós ugrással kigurul Finn kocsijából és hátramarad egy bokorban, de a terve nem működött, a lába beleakadt a biztonsági övbe és több helyen lehorzsolta magát, valamint elszakította a kiskosztümjét is. Chernabog persze gyorsan gondoskodott a boszorkány sebeiről, bár viharvert kinézetén ez nem sokat segített.
Egy idősebb nő nyit nekik ajtót, aki Gertrude néven mutatkozik be a csapatnak, Barbara pedig fontoskodóan átnyújtja neki hamis névjegykártyáját. Bevezeti őket egy tágas fogadótérbe, ahonnan egy lépcső vezet fel a galériára, melyről több szoba is nyílik. Megkéri a csapatot, hogy várjanak egy kicsit és felszalad a lépcsőn, hogy az egyik szobába bekopogva szót váltson valakivel. Eközben még két vámpír érkezik, egy lány és egy férfi. A lány Isabel néven mutatkozik be, a férfi pedig Brennan Higginsként. Úgy tűnt, a vámpírt leginkább Finn érdekli és kérdezgetni kezdte, honnan származik, van-e családja, ha igen, miért nincs velük, ha nincs, miért nem áll be egybe ahelyett, hogy nem fajtabeliekkel bandázik. Brennan.jpg
A kérdezősködést a lépcső felől érkező figyelmeztetés szakította félbe. Gertrude tért vissza egy másik nővel, aki egy maszkkal takarta el az arcát a társaság elől és halkan megkérdezte, miért keresték fel a klánját. A választ Brandontól várta, ugyanis a maszkos arc a vadász felé fordult. Brandon elmesélte, hogy az ősvámpírral akarnak beszélni, hogy a segítségét kérjék. A vámpírok is tudtak a közelgő apokalipszisről, így nem állt nehezükre belátni, az összefogás jó ötlet lehet. A Sherineként bemutatkozó maszkos nő azt mondta, a kérést a férje tudja teljesíteni, de ő épp házon kívül van és pár nap, míg visszatér. Maradjanak addig a közelben és Ninán keresztül üzennek, ha Noel hazatért.
A csapat már épp indult volna kifelé, mikor Barbara hirtelen még egy kérdésre szót kért és elmesélte, hogy a csapattársuk, Finn régóta keresi a teremtőjét, nem ismer-e véletlenül egy Aisling nevű vámpírt. Sherine láthatóan feszült lett a kérdéstől, rávágta, hogy nem és elsietett a szobájába. Finnek azonban ekkorra már feltűnt, hogy a maszkos nőnek túlságosan ismerős az illata. A vámpír hirtelen haragjában belebokszolt a falba, majd kisietett a házból és beült a kocsijába. Barbara utána sietett és beült mellé, míg a többiek a kínos csendben távozóra fogták.
Finn az erdőbe vezetett, majd a kocsiban hagyva Barbarát igyekezett egy kis vadászattal és fapüföléssel levezetni a feszültségét. Mint kiderült, a maszk mögött valószínűleg Aisling volt és azért kerülte a beszélgetésük alatt a tekintetét, mert nem akarta, hogy Finn felismerje. A terve persze kudarcot vallott, bár Finn szerint ez is a teremtője egyik ismertetőjegye – a tervei nem mindig váltak be.
Eközben Brandon, Boyd és Nina elmennek inni egy a motelhez közel eső kocsmába, ahol Nina elmeséli a fiúknak, hogy nem tudta régen kezelni az erejét de egy navahó törzs segített neki és azóta akkor hívja meg a testébe az őse szellemét amikor csak akarja. Brandon egy idő után exkuzálja magát a társaságból, teret hagyva Boydnak, hogy bevethesse magát Ninánál ha akarja. Azonban úgy tűnik itt nem Boyd fogja a tempót diktálni így bár a lánnyal egy ágyba kerülnek az éjjel, de nem romantikus értelemben. A lány ugyanis ivóversenyre hívja ki Boydot akivel sikeresen az asztal alá isszák egymást, majd mikor kirakják őket a bárból, Brandonnal hazaviteti magukat a motelbe.
Október 7.
Reggel Charlie felhívja Brandont, tudatva vele, hogy újra elkezdődtek a furcsa felvillanások és a jelenség lassabban de a keleti parttól halad Manine állam felé. Ezt Ágnes nővér is igyekszik az időközben a motelbe visszatérő Barbara tudtára adni, a boszorkány mindent vörösben lát és háborúk képei peregnek le előtte álmában.
Sam, aki azóta is többször ad vért Deannek ezért elég gyenge, azt tanácsolja a telefonon keresztül, hogy próbálják meg elintézni a dolgot mielőbb, ne eszkalálódjon el a helyzet annyira, mint legutóbb. A csapat összegyűlik Brandon szobájában és megvitatják, mi tévők legyenek. Eközben Nina távozóra fogja, mikor kap egy sürgős telefont, amire spanyolul válaszol. Richard_Blumenthal_Official_Portrait.jpg
Charlie gócpontokat keresve megállapítja, hogy a jelenség Portlandnál jár, így a csapat úgy határoz, repülővel elutaznak New Yorkba, ahonnan megpróbálnak Háború elé kerülni. Charlie alkonyatra szerez nekik repjegyet, hogy Finn is bírja az utazást.
Amíg várakoznak, Brandon is beveti a kapcsolatait és megpróbál rájönni, kit is kéne keresniük. Azt is elintézi, hogy hivatalosan ráállítsák a robbantások ügyére. A portlandi nemzeti színház bombatámadása kapcsán elkezdi vizsgálni a biztonsági kamerák felvételeit valamint a híreket és rájön, hogy a támadás előtt legutoljára 24 órával járhatott ott feltűnésmentesen a lovas, ugyanis ekkor volt megrendezve a portlandi jótékonysági est, melyet Angus King szenátor is támogatott és amelyen több környékbeli állam szenátora is részt vett. A felvételeken az egyik szenátornak néha furcsán kivehetetlen az arca. Richard Blumenthal, Connecticut szenátora így erős gyanúba keveredett a csapatnál, hogy nem az, akinek vallja magát. Úgy határoznak, hogy hartfordi otthonában fognak majd lecsapni a férfira attól függően, miket olvasnak a hírekben út közben.
New Yorkba érve egy lesötétített terepjárót bérelnek, amit ezúttal Brandon vezet. Boyd mellé ül be, hátul pedig Finn osztozik Barbarával az ülésen. Már estefelé jár az idő, mikor Finnek elege lesz abból, hogy a boszorkány Boydot cukkolja és egy lámpánál kihajítja a nőt a kocsiból. Egy lámpával később ő maga is kiszáll és kéri a fiúkat, hogy menjenek vissza a boszorkányért, ő maga pedig elmegy vadászni, később pedig betör egy autókereskedésbe és elköt egy régi járgányt, hogy a többiek nyomába eredhessen.
Eközben a csapat többi tagja megérkezik a szenátor otthonához. Út közben Barbara arra a következtetésre jut, hogy Finn azért dobta ki őt hősiesen a kocsiból, hogy “megmentse” magától, ezen a lovagiasságon pedig kis híján könnyekig meghatódik.
Blumenthal szenátor otthona előtt lézeng jópár ember, de hamar feltűnik a csapatnak, hogy nem úgy mozognak, mint akik teljesen a tudatuknál vannak. Chernabog segítségével átveszik a két biztonsági őr felett az irányítást, akik a kaput őrzik és kinyittatják velük, mire az utcán lézengők is lassan megindulnak a kocsijuk felé. A csapat gyorsan behajt a kapun a ház felé és betörik az ajtót. Odabenn egy férfi várja őket az egész ház népével – köztük két gyerekkel – és néhány démonnal. A szenátor bőrébe bújt entitás megpróbálja rávenni a jelenlévőket, hogy álljanak mellé, mondván, elkerülhetetlen, hogy behódoljanak neki.
“Nem állok le, hiszen most élek igazán. Nézzetek magatokra, milyen könnyű titeket elindítani a lejtőn. Szentnek képzelitek magatokat, barbárnak mondjátok a régi szokásokat, de közben a felszín alatt még mindig vadállatok vagytok és ez megrémít titeket. A békéről papoltok, de én elpusztíthatatlan vagyok amíg csak egy ember szívében is ott ég a vágy a harcra!”
Chernabog igyekszik a férfit az akarata igájába hajtani, de érzi, hogy ez a lény nem teljesen az ő ligája, bár impresszív, hogy kis híján sikerült a terve. Háború őt külön megpróbálja maga mellé állítani, mondván, mennyi lelket tudna betakarítani ha elengedné. Mikor látja, hogy nem volt elég meggyőző, megfenyegeti a csapatot, hogy az itt lévő emberek mind a túszai és csak egy szavába kerül, hogy önkezükkel mentsenek véget az életüknek. Ezt nyomatékosítandó, a kisfiú előhúz egy kést a zsebéből és a saját torkához szorítja. Chernabog átveszi a fiú felett az uralmat és elaltatja, majd mikor senki sem figyeli mit csinál, elveszi a gyerek lelkét, majd ismét megpróbálkozik rákényszeríteni a hatalmát Háborúra, miközben Boyd ráveti magát a férfira, Brandon pedig szintén lead pár lövést. A támadásuk sikerrel jár és hamarosan megfosztják Háborút a gyűrűjétől, ami nélkül az entitás szertefoszlik.
Eközben befut Finn is a lopott kocsijával és az őt feltartóztatni próbáló tömegen átgázolva igyekszik a társai segítségére sietni. A Háború irányítása alatt lévő emberek azonban egyszer csak összeesnek az eszméletüket vesztve. Odabenn a többiek ekkor szerezték meg a gyűrűt.
Kisebb kutatás után a pincében egy mélyhűtőben megtalálják az igazi szenátor holttestét. Miután a dulakodásnak vége, Chernabog egy utolsó akciót még végrehajt – elfelejtteti Boyddal, hogy valaha ismerte Barbarát, így a férfi igencsak meglepődik a mellettük ácsorgó női tagon. A csapat értesíti Charlie-t hogy töröljön le minden fellelhető felvételt és visszaindul a repülőtér felé.
Október 8.
A boszorkány kivételével mind visszatérnek Kanadába, ahol Finn kicsit mesél Brandonnak a múltjáról és igyekszik felnyitni a vadász szemét, hogy nem minden fekete fehér, nem olyan egyszerű ez az egész, mint ahogyan azt ő gondolja.
Boyd Ninával tölti a napot és a lány unszolására összemérik az erejüket, Nina pedig olyan jó hatással van a férfire, hogy képes lenyugtatni az őrjöngéséből. Még amíg kettesben vannak, megkéri Boydot, hogy próbálja meg lebeszélni Finnt, hogy velük tartson a Noellel való beszélgetésre, mert annak súlyos következményei lehetnek.
Október 9.

Egy kis bevásárló túra után Barbara is visszaindul Kanadába. Út közben egy különös férfival utazik, aki annyira szerencsétlen, hogy a boszorkány azt gyanítja, a srác meg van átkozva.
Aznap este a csapatért eljön Nina, hogy ismét elkísérje őket a Vlasak klánhoz, ahova immár hazatért a ház ura. Finn nem tart velük. Nina gyorsan egy cetlit nyom még a borongós hangulatú vámpír kezébe, mielőtt távoznának. A rövid üzenetet Aisling írta. Aisling.jpg
A nappaliba érve ezúttal többen is várják őket, közöttük igen tenyérbe mászó képű férfi, aki Noel Vlasakként mutatkozik be. Mellette Aisling áll, ezúttal nem visel maszkot és igen megtörtnek tűnik. Noel néhány jól irányzott megjegyzéssel még tovább rombolja a nő önbizalmát. Aisling.jpg
Leülnek a hosszú étkezőasztalhoz és Noel elmondja, hogy az ősapja rajta keresztül képes velük beszélni és ha készen állnak, ezt most meg is tehetik. A csapat beleegyezik, mire Noel egy pillanatra az asztalra borul. A férfi feje felett Barbara gyorsan rászól Aislingre, hogy beszéljen Finnel.
Ebben a pillanatban Noel ismét kihúzza magát és ezúttal karmazsin vörösek a szemei. A lény Julianként mutatkozik be és elmeséli, hogy ő maga egy ősi démonból korcsosodott át vámpírrá. Kicsit neheztel rá, hogy a jelenlétében egy Colt ilyen rezzenéstelen arccal képes ücsörögni, miközben a nagybátyjának volt képe a klánja nagy részét kiirtani. Brandon persze nem hagyja magát megfélemlíteni és heves szóváltás veszi kezdetét, amit Barbara szerel le, mondván, nem ezért vannak itt. Ezzel kivívja Julian elismerését. Az ősvámpír meghallgatja a mondandójukat és belemegy, hogy a vérét adja, de csak akkor ha már megvan a másik első is. Barbara ebben a segítségét kéri és mivel jó benyomást tett Julienre, a vámpír azt mondja, megpróbálja az európai kollégájával felvenni a kapcsolatot. Ha ez sikerült, majd Noelen keresztül értesíti őket.
Miután Noel visszakapta a testét, berekeszti a látogatásukat. Távozáskor Barbara a klán főnöknek is átnyújt egy névjegykártyát.
Még egy estét töltenek Kanadában – ezúttal egy ötcsillagos, tematikus hotelben, ahová Nina is beugrik egy búcsúestre, amit Boyddal tölt el. Brandon és Barbara este megvitatják Finnel a történteket, bár megnyugtatniuk nem sikerül a vámpírt.
Másnap reggel mind elbúcsúznak Ninától, aki elmeséli, hogy hajnalban egy elég mogorva üzenetet kapott Noeltől, amiben kiköti, hogy innentől csak vele egyeztethet a klánból, tehát nagy a valószínűsége, hogy Aisling komoly büntetést kaphatott.
A hazaúton Barbara megpróbál hallgatózni a névjegykártyáján keresztül a vámpírfészekbe, ahol el is kap pár mondatot Brennantól.
“Magadra vess, mindenkinek hazudtál. Ha nem hazudsz nekem 50 éve, ha nem tagadod le Finnt, minden másképp lenne. Nem lennél ebben a kalamajkában. Neki is jobb lenne velünk, mint azzal a társasággal…” A kihallgatott beszélgetést a boszorkány úgy dönt, egyelőre megtartja magának, és inkább igyekszik pihenni kicsit út közben, ha már Ágnes nővér végre békén hagyja a látomásaival.
Otthon Brandon jelentést ír a Hartfordban történtekről az FBI-nak és igyekszik elintézni, hogy a férje és a fia megölésével vádolt Mrs. Bumenthal mentesülhessen a vádak alól.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.