Supernatural

Lost and Found

Október 1
A csapat az előző este történtek után váltott őrségben vigyázott rá, hogy új fogjuk, Dean minél passzívabban tűrje rabságát.
Az mindenkinek gyorsan kiderül, hogy leszedálni nehezen lehet az idősebb Winchestert és amíg a tőr és ő egy házban vannak, Dean komoly károkat képes okozni még megkötözött formájában is. Többször igyekezett telekinetikus úton eltaszítani magától az őrzőit, kisebb-nagyobb sikerrel.
Charlie megjegyzi, hogy talán, ha emberi vért kapna kisebb dózisokban, Dean visszatalálna a régi önmagához. Egy régi Egyetemes akta szerint, melyekben néhány démoni kísérletezés volt lejegyezve, azok a démonok, akik emberi vérrel lettek beinjekciózva meghatározott időközönként, sokkal nyugodtabbá váltak. Rowena hozzáteszi, hogy egy rokon vére talán még megfelelőbb a feladatra. Sam azonnal vállalkozik. Senki nem állítja meg, ennél hasznosabb feladatra amúgy sem tartják épp képesnek az elnököt.
Boyd továbbra is forszírozza a váltott őrséget Dean mellett, amit a csapat el is fogad.
Ekkorra már lassan dél fele jár az idő és páran elkezdik furcsállni Boyddal és Brandonnal az élen, hogy Barbara még mindig nem követelte a reggeli kávéját és gyanúsan nagy a csönd a szobája felől. Rowena is már kezd mérgelődni a boszorkány távol maradása miatt, ugyanis egyedül sokkal lassabban hámozza ki a Kárhozottak Könyvének írását.
Így aztán Brandon előremegy és kopog Barbara szobájának ajtaján, majd mikor többszöri szólongatásra sem jön válasz, benyitnak. Boszorkány társuknak hűlt helye van, de semmi nem utal arra, hogy bárhová elugrott volna.
Néhányan a házat és a környékét is átkutatják, Rowena pedig szemügyre veszi jobban a szobát és választ talál Barbara eltűnésére. Azt mondja, társuk vissza fog térni idővel, de úgy tűnik van egy kis elintézni valója, majd rekonstruálja szóban a történteket, amennyire tudja. Magyarázata némiképp megnyugtatja a többséget, bár Barbara két lovagja erősen forszírozza, hogy kerítsenek valakit, aki baj esetén képes visszahozni társukat.
Jophiel vállalkozik a feladatra, hogy ez ügyben és a friss hírek elmesélése ügyében felkeresi Gabrielt.
Rowena eközben tovább olvassa a Kárhozottak könyvét, Brandon pedig szintén a könyvtárban olvasgat. Hazel Deant őrzi és megpróbálja álomban tartani az idősebb fivért. Sam alig tágít a testvére mellől.
A boszorkány egy idő után azt hajtogatja, hogy Káin pecsétjének csak a leszedése van benne a könyvben, az, hogy le lehet-e ezután kötni a sötétséget, nem tisztázott, Dean pedig kérdéses, hogy visszatér-e emberi formájába. Brandon felveti, hogy ha lekötik újra a sötétséget, ők választják-e az új hordozót, vagy esetleg Eileenre száll-e az apai örökség.
Aggályaikat Sammel is megosztják, aki megtörten annyit mond, hogy a pecsétet mindenképp le kell szedniük, hiszen Dean ilyen formában még el sem pusztítható. A legjobb, ha tovább lépnek és megkeresik a rituáléhoz a hozzávalókat, legalább annyival előbb járnak.
Rowena elmondja, hogy a rituáléhoz kell:
• egy családtag vére
• egy szent maradványai
• Isten keze (olyan szent tárgyak, melyeket Isten keze érintett)
• főnix vére
A boszorkány arra is javaslatot tesz, hogy beszélhetnének esetleg Luciferrel, hiszen ő adta Káinnak a pecsétet át, hátha tudja, hogyan lehet okosan leszedni. Crowley-t megkérdezik arról, hogyan lehetne kapcsolatba lépni a bukott angyallal, de ő annyit mondd, hogy Lucifer egy olyan helyen van elzárva, ami még számára is elérhetetlen.
Rowena a Kárhozottak könyvében talál megoldást, bár még csak a hozzávalókat tudja kibogarászni. Az utasítás szerint az “elsők vére” kell a rituáléhoz. Az őrségben időközben leváltott Hazel elmondja, hogy az elsők vére nem más, mint az első természetfeletti lények vére, mint például az első vérfarkas vagy vámpír vagy dzsinn.
Finn vállalkozik rá, hogy utána néz az ősvámpírnak, míg Brandon felveti, hogy talán Eileen vére is használható egy komponensként, hiszen ő is egy új faj. Erről egy kisebb vita kerekedik, nem mindenki ért egyet azzal, hogy a lány egy új faj első példánya lenne.
Charlie eközben Isten kezét keresi és talál egy lehetséges tárgyat – Áron botját, mely Phoenixben van egy Arturo Monero nevű gyűjtőnél.
Castiel, Hazel és Brandon még este felkerekednek és elmennek Phoenixbe. Castiel elviszi őket. Elsőként felmérik a terepet, Brandon pedig segít Hazelnek új ruhát venni, hogy egy fokkal barátságosabb legyen a külseje és ne bámulják meg őket annyira az emberek.
Arturo Moneroról kiderítik, hogy egy megszállott gyűjtő, aki minden bibliai tárgyat megvesz, ami keresztezi az útját. Kincseit féltve őrzi golyóálló üveg mögött és egyéb csúcsminőségű biztonságtechnika segítségével.
Éjjelre megszállnak a Moneró kúriához legközelebb található motelban, ahol Brandon megismerkedik a bájos recepcióssal, Isabellel, aki barátságosan ám nagyon idegesen fogadja őket.
Később megtudják, hogy a lányt egy maffia mészárlásban megölt férfi szelleme zaklatja éjjelente. Brandon ígéretet tesz neki, hogy megszabadítja a szellemtől, csak előbb el kell intéznie valamit. Snake-Rod.gif
Elmúlik éjfél, mikor Charlie, akit időközben értesítettek a Monero ház védelmi rendszeréről, meg tudja fúrni a ház számítógépes központját és kikapcsolni a legtöbb rendszert.
Castiel, Hazel és Brandon maszkokban beteleportálnak a hatalmas házba és kisebb kommandózsá után megtalálják a hét lakat alatt őrzött botot. Rájönnek, hogy az ujjlenyomat olvasóhoz szükségük lesz Mr. Moneróra, így azt találják ki, hogy Hazel álomba hajtja a férfit és a nejét is, hogy biztosan ne keljenek fel arra, amikor áthúzzák őket a kúria másik végébe.
A terv sikerül és Charlie folyamatos instrukciói alapján megszerzik a botot, majd visszaviszik az ágyába Arturot. Ezek után, mint akik jól végezték dolgukat, elhagyják a helyszínt.
Brandonnak még arra is van ideje, hogy segítsen Isabelnek megszabadulni a szellemtől, aki zaklatja, a lány pedig nem rest meghálálni a férfi segítségét.
Október 2.
Másnap reggel már épp indulnának vissza a bázisra, mikor a reggeli hírek attól hangosak, hogy Arturo Monerót és nejét kómában találták. Charlie tajtékozva hívja fel a fiúkat, hogy mi a fenét csináltak. Ekkor esik le a triónak, hogy nem hozták ki a dzsinn idézte álomból az idősödő házaspárt.
Kénytelenek megvárni az estét és beosonni a kórházba, ahol a Monero házaspárt tartják. Hazel feloldja az álom varázslatát, majd kisurran, míg Castiel a nap közben kitalált és betanult szöveget igyekszik angyali ereje kisebb megnyilvánulásával együtt elmondani, miszerint ő Isten angyala és vissza kellett vennie Áron botját, mert szüksége van rá. Jelenléte inkább megrémiszti a házaspárt így jobbnak látják kereket oldani és visszatérni a bázisra. Az, hogy Mr. és Mrs. Monero hogyan dolgozza fel mindazt, ami velük történt, egyelőre a jövő zenéje marad…

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.