Supernatural

Hunger games

Szeptember 30-Október 1.
Barbara az előző nap fáradalmait piheni ki kedvenc sorozatát nézve. A nyugalmat az zavarja meg, hogy egyszer csak kikapcsol a tévé és egy kissé le is hűl az idő a szobában. A boszorkány bosszankodva kel ki az ágyából, hogy megnézze, mi lehet a baj. Ahogy babrál, úgy tűnik, megjavul a tévé, mert egy erdő körvonalait kezdi látni a képernyőn, ám az öröme gyorsan pánikba fordul, mikor ő maga is az előbb látott erdőben találja magát.
Az erdő elhagyatottnak tűnik és nem eviláginak. Egy idő után a boszorkány elindul az egyetlen ösvényen, amit maga előtt lát. Néha árnyakat érzékel maga körül de mivel ezek nem reagálnak rá, tovább halad és végül elér egy félig lerombolt kápolnáig, ahol meglátja a néhai Ágnes nővért.
Az apáca úgy tűnik, nem tud beszélni, ha kinyitja a száját, furcsa, hörgő hangot hallat, semmi mást. Némi viszontagság, kergetőzés és – Barbara részéről – sűrű szitkozódás után, nameg Chernabog segítségével a boszorkány megkapja az üzenetet, amit Ágnes nővér olyan nagyon át akart neki adni – az apokalipszis lovasai közelednek és közöttük az első, az éhínség már le is csapott. A legyőzéséhez valamiért szükségük van egy régi, fekete pecsétgyűrűre. Turmalinkvarcos_Gyuru.jpg
Október 2.
Az információk megszerzése után Barbara visszakerül a bázisra a szobájába és azonnal bekapcsolja a tűzjelzőt, jelezvén, hazaért, ha valakinek nem tűnt volna fel. Charlietól megtudja, hogy tisztában voltak az eltűnésével – ami egyébként lassan 2 napja történt – de Rowena mindenkit megnyugtatott, hogy a boszorkánynak magától kell visszatérnie és ebben senki nem segíthet neki.
Barbara dühösen kérdőre vonja a könyvtárban dolgozó boszorkányt, hogy mégis miért nem próbálták őt megmenteni, de a nő csak tárgyilagosan megjegyzi, hogy visszatért magától is. Barbara további dühöngését az előzi meg, hogy Finn is befut és elmeséli, hogy Kanadába kell menniük amint lehet, mert van egy nyoma, ami elvezetheti őket az ősvámpírokhoz.
Eközben Jophiel is feltűnik, aki Gabrielnél volt és elmondja Barbarának, hogy az arkangyal elment volna érte, ha még mindig nem kerül elő, ami némiképp megnyugtatja a boszorkányt.
Október 3.
Az este hazaérkezett Brandon és Hazel reggel csatlakozik a tanácskozáshoz, ami azért ült össze első sorban, mert Charlie aggasztó híreket kapott mind a saját detektorán, mind a sajtóból; a nyugati parton három napja fel-felvillantak az erős természetfeletti energiát jelző fények, majd kicsivel utána a hírekben az emberek egymásnak estek, gyilkoltak, az utcán orgiáztak és fék nélkül tettek bármit, amihez kedvük volt. A nyugati parton kezdődött de azóta egyre húzódik a jelenség kelet felé. Jelenleg Utah államnál jár.
Először arra gondolnak, Abaddon szórakozik a köddel, bár arra a megállapításra jutnak, hogy annak nem lenne ekkora kiterjedése. Az eszmecsere közepén Finn úgy dönt, inkább az autókkal szeretne foglalkozni, amik a garázsban álldogálnak és faképnél hagyja a csapatot.
Hazel érzékeli, hogy a vámpír erős késztetést érez a szerelésre, bár ezt furcsa szokásnak tudja be egyelőre.
Barbara – egy kis segítséggel Chernabogtól – megérti mi folyik éppen és a társaság elé tárja felfedezését; a ködnek a kinti káoszhoz semmi köze nincsen, az éhínség veszi rá az embereket erre a viselkedésre. Egy újabb látomás azt is megmutatja, hogy Eddie Merlot’s Englewood éttermébe kell menniük, amiről Charlie gyorsan kideríti, hogy Denverben van.
Hazel eközben úgy dönt, elnéz egy kis elemózsia után…
Brandon úgy ítéli meg, hogy minél előbb érdemes elindulniuk, így felkeresi Finnt a garázsban, aki igen ingerülten reagál a jelenlétére és szó szerint kidobja őket a helyiségből, mikor Jophiel megérdeklődi, mi baja van.
Kisebb dulakodás veszi kezdetét, de végül Finnek egy kis telepatikus segítséggel és Brandon határozott fellépésével sikerül lehiggadnia.
Barbara eközben láncdohányos üzemmódba kapcsolt, valamint Rowena után osont, hogy megnézze, mit csinál a boszorkány. Épp időben érkezett, hogy megakadályozza a nőt annak a széfnek a kifosztásában, melybe Áron botját helyezték el a fiúk néhány órája. Az időközben befutó, szendvicset majszoló Castiel gondoskodott róla, hogy Rowena minél messzebb kerüljön a széftől, majd lement szólni a titkos szobában tartózkodó Samnek és Boydnak, akik Deant őrizték, hogy ne mozduljanak a szobából, különben rájuk is hatni fog az éhínség.
Kisebb nehézségek árán végül összeállt a csapat. Barbara Finn kocsijában foglalt helyet, majd később – a boszorkány legnagyobb bánatára Hazel is csatlakozott hozzájuk a hátsó ülésen.
Jophiel Brandon kocsijába ült be és Charlie is velük tartott. A hacker lány nagyon kicsípte magát az akcióra és szemlátomást kivételesen nem zavarta az a tény sem, hogy Brandon ismét beveti minden tudását, hogy elcsábítsa.
A Denverbe vezető úton Jophiel is elkezdett megéhezni, ami angyaloknál igen szokatlan, így megkérte Brandont, hogy álljanak meg egy gyorsétteremnél. Amíg Jophiel az étteremben rendelt, Brandon és Charlie is elfoglalta magát.
A másik kocsiban Hazel rövid időn belül a csomagtartóba költözött át, hogy minél közelebbről elérhesse Finn hűtőtáskájának tartalmát. Barbara a dohányzást igyekezett egy kávézással felváltani, míg Finn mesélt neki egy kicsit Aislingről. A beszámolót kisebb közjáték zavarja meg, Chernabog ugyanis úgy dönt, magára hagyja Barbarát egy időre. Később meglátják Brandon gyanúsan rugózó kocsiját egy Taco Bell parkolójában, de nem állnak meg végül. Mindenesetre Barbara új játékot talál magának – Charlie orra alá dörgöl egy videó üzenetet, valamint érdeklődik nála, hogy akkor most melyik nemhez is vonzódik tulajdonképpen.
Finnék érkeznek meg elsőre Eddie Merlot’s Englewood étterméhez, ahol gyanúsan nagy a csönd. Barbara újabb látomásából kiderül, hogy a nő, akinek az ujján a fekete gyűrű van, még mindig odabenn van és folyamatosan eszik.
Finn a bejárat felé indult, míg Hazel kikászálódott a csomagtartóból és egy emeleti ablak felé vette az irányt, ahonnan majd meglepetésszerűen támadhat.
Pár perc elteltével Brandonék is csatlakoznak Finnhez aki eközben már bejutott és a holttestektől hemzsegő helyiségben egy démonnal küzdött. A harcba Brandon és Jophiel is beszálltak, míg Hazel végre feljutott odakint a kiszemelt ablakig.
A harcnak hirtelen szakadt vége, ugyanis az eddig az asztalnál üldögélő, csontsovány nő szólásra emelkedett, mire az őt őrző, még életben lévő démonok leálltak a csapat csépelésével, így elmondhatta a triónak, hogy minden kívánságukat teljesítheti, csak álljanak mellé. Finnek felvetette, hogy segíthet neki megtalálni azt, akit olyan régóta keres, mert tudja hol van. Tovább azonban nem folytathatta a monológját, ugyanis a vámpír erővel kívánta kiszedni belőle az információt. 40-pound-anorexic-woman-rachael-farrokh-photo-750x522-1446142270.jpg
Brandon azonnal akcióba lendült és megpróbálta lazán ellőni a nőnek azt a kezét, amelyiken a gyűrűt is hordta…
Finn kocsijából Barbara igyekezett folyamatosan szemmel tartani a benti eseményeket, ám ebben az elfoglaltságában Charlie is többször megzavarta, majd a gyászos arccal megjelenő Crowley is, aki a két nő vállán sírta el gyerekkora minden bánatát, hogy az anyja eladta őt egy kecskéért és ő csak egy kis szeretetre vágyik.
Az újra harcba lendülő démonokat eközben Jophiel igyekezett leszerelni, míg Brandon rendíthetetlenül, szinte megszállott módjára lőtte a lovast. Fáradozása nem járt eredmény nélkül, sikerült ellőnie a nő karját, aki a gyűrűjétől megfosztva köddé vált, a fekete ékszer pedig nagy koppanással landolt a padlón. Az ekkor befutó Hazel felvette a gyűrűt a földről és megvizsgálta, majd az épületből kilépve Barbarának adta, aki újabb látomást kapott a gyűrűtől, miszerint ezek az ékszerek tartják a földi síkon a lovasokat.
Jophiel és Brandon szinte egy emberként jegyzi meg, hogy mi lenne, ha a gyűrűt használnák Káin pecsétjének lehorgonyzásához is. Úgy döntenek, ennek érdemes lehet utánajárni, majd mind hazaindulnak.
Charlie még aznap közli Brandonnal, hogy ha kérheti, tekintse meg nem történtnek a kettejük között történteket, amivel némiképp megbántja a vadászt, aki szentül meg van róla győződve, hogy ő volt az egyetlen, akire az éhség egy fikarcnyit sem hatott egész idő alatt…

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.