Supernatural

Feminism

1. A bázison
A csapat szeptember 15-én csütörtökön a bázison ébredt. Reggel Sam az ebédlőbe invitálta őket egy kis beszélgetésre és közös reggelire. Beszámolt arról is, hogy Rowena gyógymódjainak gyakran lehetnek nem kívánt mellékhatásai, így Boyd sajnos további kezelésre szorul, így nem tud hozzájuk csatlakozni. Szavait megerősítendő, hangos kiáltás hallatszik az emeletről.
Barbara a fizetésről faggatja Samet, aki válaszul közli, hogy mindenki kap Charlie jóvoltából hamis személyiket, valamint platina bankkártyát, melyre havi 10.000 dollárt töltenek. A szállást és az utazást fizetik ezen felül, a többi felmerülő költséget számla ellenében megvitatják, hogy kifizetik-e.
Reggeli közben Charlie is felbukkan és mindenkinek a kezébe nyom egy új mobiltelefont is. A telefon a tulajdonosa ujjlenyomatát érzékelve képes a titkosított információkhoz hozzáférést biztosítani, valamint egy kódot is kapnak, amivel alkalom adtán igazolniuk kell magukat a rendszerben.
A telefonokon azonnali segélyhívást kezdeményezhetnek, ha bajban lennének, gyorstárcsázáson van az összes tag, GPS-el követhetik egymást, valamint van egy levelezőlista is rajta fájlmegosztásra és adatcserére. Az ETT könyvtárának adataiból, a vezetők és tagok eddigi ismereteiből is lesz adat rajta, mely folyamatosan frissülni fog. (Online hunter’s book) Ezen felül a legtöbb rendőrségi és orvosi aktához, ami online is fel van a szervekhez töltve, hozzá tudnak férni.
A rövid ismertető után Charlie arról is beszámol, hogy egy érdekes szerkezeten dolgozik, amely az elektromágneses energiák alapján próbál az erősebb természetfeletti lényekre rábukkanni. Vasárnap este egyszer felvillant a gép, mikor tesztelte, így utána nézett a helynek, ahol az erős elekromágneses energialöket származott.
Alabama állam Birmingham városáról bőven talált híreket az elmúlt hétből, melyet meg is osztott a csapattal. Elsőre nem tűntek a gyilkosságok természetfeletti ügynek, ám a hasonlóságok és a megmagyarázhatatlan öngyilkosságok miatt már gyanús, hogy mégis a társaságra tartozhatnak a történtek.
Újságcikkek az elmúlt hétből:
“Újra Southern Heritage Festival!!!”
A helyi lakosság 73%-a fekete, ők vezették be ezt a nyár végén megtartandó zenei fesztivált még a 60-as években. Azóta többször kimaradt a fesztivál, egyszer el is költözött a Railroad parkból, de a közösség adományainak hála felújították a parkot és 5 év után először újra megtartották az eredeti helyén a fesztivált.
“Bernard atya kitiltaná a hagyományőrző szertartásokat a fesztiválról”
“Latasha Moore: A fesztiválon márpedig vallásszabadság lesz!”

A Szív nővérei, nőket segítő szervezet és kulturális egylet vezetője mindig igyekszik különböző kultúrákat bemutatni a lakosságnak. A fesztiválra egy voodoo szertartással készült, a hiteles előadás érdekében még Haitire is elutazott, ám terveit a helyi katolikus vezető, Bernard atya nem támogatta és hosszas vitába keveredtek. Az atya szentségtörésnek és tisztátalannak vallotta Latasha terveit, minősíthetetlen hangnemben járatta le a Szív nővéreit és népszavazást kért az ügy lezárása érdekében. Latasha gyakorlatias hangnemben válaszolt az atya üzenetére és azt mondta, a fesztiválon igenis joguk van bepillantást nyerni az őseik hagyományába, hiszen ez lenne az ünnepség egyik lényege. A népszavazáson Latasha indítványa nyert 63%-os fölénnyel.
Hétfő (Szeptember 12)
“Tragikus tinédzser ámokfutás: Aidan Green ministránsfiú megölte Bernard atyát, majd magával is végzett. Az indíték ismeretlen”
“Mrs Green: A fiam soha nem tett volna ilyet józanul”

Kedd (Szeptember 13)
“Öngyilkosság a börtönben!”
Clint Gibbs és Nia Ray, akik előzetesben ültek Tisha Evans szexuális zaklatása ügyében, délután 4-kor öngyilkosok lettek a cellájukban.
Szerda (Szeptember 14)_
_"Újabb ámokfutás majd öngyilkosság!"
Mr. Shelton megölte Mrs Sheltont, aki a szomszéddal csalta őt, majd öngyilkos lett.
Szeptember 15 (csütörtök)
“Birmingham az ámokfotó öngyilkosok városa lett? Folytatódik a rejtélyes gyilkosság-öngyilkosság sorozat. A helyi szervek tanácstalanok”
Rose Turner megölte főnökét, Jason Frostot. Az öngyilkosságot már nem tudta végrehajtani, mert elfogták és a helyi elmegyógyintézetbe szállították.
“Mike Bowron rendőrfőnök: Egy új drog lehet a történtek mögött…”
A megtört és nyúzott rendőrfőnök azt gyanítja, az ámokfutók valamilyen drog befolyása alatt álltak.
2. Birmingham
A csapat repülőre ül és hamarosan megérkezik Birminghambe. Brandon egy ígéretes randit beszélt meg a csinos légiutas kísérő lánnyal két nappal későbbre. A helyi reptéren beszállnak a bérelt old timer, sötétített üvegű, UV szűrős kocsiba és elindulnak az elmegyógyintézet felé.
Céljukhoz érkezve az akadékoskodó recepciósnő előkeríti a főorvost, aki végül elvezeti a csapatot Rose szobájába. A lány leszedált állapotban ül az ágyán kényszerzubbonyban és láthatóan alig tud magáról, de legalább nyugodt. Rose_Turner.jpg
A csapatnak elmondja, hogy nem emlékszik a gyilkosságra, az utolsó emléke, hogy egy bárban ült szerda este egy Brad Pitt hasonmással beszélgetve és ittak. Elpanaszolta, hogy Mr. Frost nem engedte el őt a szabadnapján a fesztiválra, pedig ő is Szív nővérei tag és segítenie kellett volna.
Barbara a képessége lévén érzi, hogy a lányban elemi harag szunnyad, amit a gyógyszerek tartanak jelenleg vissza és a hatásuk egyre csökken.
Ekkor Finn észreveszi, hogy valaki a recepcióra érkezik és hamarosan személyesen is megismerhetik a helyi rendőrfőnököt, Mike Bowront, aki kissé ziláltan ér a helyszínre és a személyazonosságok ellenőrzése után készségesen segít a csapatnak, láthatóan örül az erősítésnek. mike-bowron-chief_p.officer.jpg
A rendőr elmeséli, hogy Aidan Green valóban nyugodt fiú volt, távol állt tőle az erőszak, valamint azt is, hogy az édesanyja a Szív nővérei szervezet tagja volt.
Mesél arról is, hogy Tisha Evanst Clint Gibbs és Nia Ray azok után próbálták meg leteperni, miután a lány rányitott Clintre, akivel már úgy gondolta komoly a kapcsolata és rajta kapta Niával. A férfi nem kívánt egyik nőről sem lemondani, egy hármas légyottra invitálta a lányt, aki ellenkezett, így Clint és Nia közös erővel próbálták meg “megváltoztatni” a döntését. Tisha ellenkezését meghallotta a szomszéd és kihívta a rendőrséget, akik letartóztatták az erőszakoskodó párost. A lány ezek után elment a Southern Heritage Fesztiválra, ahol segített a Szív nővéreinek végrehajtani egy woodoo szertartást.
Clint Gibbs és Nia Ray az elszállításuk után kedden ugyanabban az időben lettek öngyilkosok a cellájukban.
Mr. és Mrs Shelton példás házaspárnak tűntek, a szerdai gyilkosság/öngyilkosság ügy után azonban a nyomozók megtudták, hogy Mrs. Shelton csalta a férjét a szomszéddal. (A szomszéd felesége egyébként szintén Szív nővérei tag.)
Rose Turnert pedig Mr. Frost nyomta el a munkahelyén. A rendőrfőnök szavaiból tisztán érződik, hogy nem bánkódik annyira a pökhendi vállalatelnök halála miatt.
A Szív nővéreiről megtudják, hogy helyi nősegítő szervezet, akik elismert tagjai a közösségnek, valamint a helyi kulturális élet egyik főbb szereplői is.
Mike még nem adta fel a drogos elméletét sem, annak ellenére, hogy az áldozatok szervezete tiszta volt.
Miközben mesélt, az alváshiányos és kissé zilált rendőr gyakran meghúzta a flaskáját, amit magánál tartott majd sűrű elnézések közepette elrakta. Távozáskor Barbara megkérte, hogy rakjon a kávéjába a rövid italból, amit iszik és a férfi készségesen állt a rendelkezésére. Társai még nem sejtették, de boszorkány segédjüket ezen a ponton elvesztették egy időre…
Latasha_Moore.jpg

A trió következő állomása Latasha Moore volt, aki elmesélte, hogy ő valóban csak más kultúrákkal szeretné megismertetni a helyi lakosságot, igazából nem is hisz a voodooban, csupán érdeklik a különböző mitológiák.
A nőn látszik, hogy valamiért kissé zaklatott, de mivel finoman céloz arra, hogy a társaság már nem kívánt vendég, a csapat távozik. Barbara távozás előtt még megrövidítette Latasha háztartását egy konyhakéssel.
Az autóban ülve Brandon elkezdi faggatni Finnt, hogy miért irtózik annyira a naptól, mivel gyanítja, hogy az old timer imádó pasas valójában nem is ember. Finn igyekszik kitérni a kérdések elől és miközben furikáznak egy régi ismerőst pillant meg. Azonnal satuféket nyom és kiszáll a kocsiból, hogy a jelenés után iramodhasson, faképnél hagyva mindkét társát. Brandon először futva próbálja utolérni Finnt, majd inkább visszaül a volán mögé és úgy folytatja a hajszát.
Arra azonban nem számított, hogy a mögötte ülő Barbara kihasználva a figyelemelterelést, megkísérli szíven szúrni őt egy jól irányzott mozdulattal. (Csakúgy, ahogy a többi áldozatot is szíven szúrták.)
Brandon gyors reflexei megmentik az életét és a férfi ki tud ugrani a kocsiból,majd kisvártatva Barbara is követi a példáját, míg az irányítását vesztett jármű lomhán továbbpöfög Birmingham mellékutcáján…
Brandon szemrebbenés nélkül ellövi a megvadult nő kést szorongató karját, majd áttáraz egy speciális démon erő blokkoló golyóra, amellyel hasba találja Barbarát. A nő továbbra is támad, a démoni megszállás elmélete tehát helytelennek bizonyul.
Finn ekkor fut be a sikátori kalandja után, ahol rég elveszett társával futott össze. Legalábbis ebben a hitben hagyta magát tőrbe csalni és most ő is egy különös erő irányítása alatt Brandon ellen fordul.
Szegény cowboy azt hitte megérkezett a felmentő sereg, ám meglepetésére Finn bal és jobbegyenesei őt célozták. Mivel Barbara épp kidőlt, Brandon az új támadóra tudott koncentrálni, aki már láthatóan csúnyán vöröslött a napon.
Finn négy golyóval lett gazdagabb, Brandon pedig még pár bal és jobbhorgot zsebelhetett be.
A helyszínen a dulakodás közepette feltűnt egy 9 éves forma mexikói kisfiú, aki az első sokk után a verekedés befejezésére szólította fel az egybegyűlteket, majd miután a maradék két talpon maradó pasas kiütötte egymást, figyelmét a sikátor másik oldalán álldogáló jelenés felé fordította.
Az álcán átlátva észrevette, hogy a vele szemező lény egyáltalán nem szépséges és még csak nem is nő, hanem egy szirén, aki örömmel figyelte, hogyan ugrik neki az irányítása alatt álló Finn a társának. A fiút megpillantva a lelepleződött szirén kereket akart oldani, ám Jophiel “lebeszélte” a tervéről és reputációjához híven csinos hamukupacot csinált a viszályszító teremtményből, majd Castielt hívta, hogy segítsen felgyógyítani a szövetségeseiket.
Az angyal gyorsan regenerálta Brandont és Barbarát (Finnt nem tudta, mert nem ember), majd mind elteleportáltak egy elhagyatott parkolóba 3 sarokkal arrébb. Castiel kérte, hogy vegyék ki Barbarából majd a démonmegkötő lövedéket, majd Brandon kérdéseit figyelmen kívül hagyva távozott.
Barbara, mikor magához tért, egyáltalán nem önmagaként viselkedett és Jophiellel folytatott szócsatája után nyilvánvalóvá vált, hogy a feldúlt nő jelenleg nem Barbara, hanem Chernabog, egy híres lélekvadász démon. Jophiel sem volt ismeretlen Chernabog számára, hiszen a gyerekeket védelmező angyalról több szóbeszéd is járta a pokolban.
Chernabog eltökélt szándéka volt, hogy kiszedeti magából az átkos golyót, ami megköti az erejét, majd megöli a Barbara életére törő Brandont, ám főnöke, Crowley lebeszélte őt a gyors igazságszolgáltatásról. Segített megszabadítani Chernabogot a golyótól, és arra kérte, amíg nem simítják el az apokalipszis problémát, ne emeljen kezet a rendtagokra.
Így aztán távozása után bő fél órával egy kissé zavart Barbara tért vissza a csapathoz. Közben Finn is magához tért, majd Jophiel elmagyarázta, hogy Barbara és Finn egy szirén hatása alatt álltak, akit megölt. A szirének a nyálukban található toxinnal kerítik a hatalmukba áldozataikat, majd gyilkosságra és öngyilkosságra kényszerítik őket. Megölni egy angyal képes őket, vagy az áldolatuk vérébe mártott fegyver.
Kiderült, hogy se Finn se Barbara nem emlékszik rá, hogyan támadtak rá Brandonra. Barbara az őrsről való távozás után black outolt, Finn pedig a rég látott ismerőssel való közelebbi találkozás után vesztette el a memóriáját.
Kis megbeszélés után úgy döntöttek, hogy újra felkeresik Rose-t, hogy megnézzék, jól van-e már. (Előtte összeszedik a sikátorból a kicsit behorpadt, ám jó állapotban lévő kocsijukat.)
Mivel Rose még mindig maga ellen akar fordulni, arra a következtetésre jutnak, hogy egy szirén minimum még szabadon mászkál.
Barbara és Jophiel segítségével beazonosítják, hol lehet a lény, majd kis dulakodás után el is vonszolják a Starbucks elől a videózó közönségre fittyet hányva az éppen szemrevaló szőke lánynak kinéző szirént és bevágják a kocsi csomagtartójába. (A youtube-ra felkerülő videót később a bázison ténykedő Charlie meghekkeli, hogy amatőr filmes forgatásnak tűnjön.)
Egy elhagyatott helyen aztán kifaggatják, hogy ki idézte őt meg. A szirén bevallja, hogy Erzulie-Dantor hívta őket erre a világra, hogy bosszút álljanak. Jophiel eközben egy nő képét látta felvillanni a lény elméjében, akit az istennő megszállt.
Miután végeztek a szirénnel, kiderítették, hogy Elzurie jelenlegi gazdateste nem más, mint Tisha Evans, akit a párja és a szeretője próbáltak meg vasárnap megerőszakolni.
A csapat úgy gondolja, jobb, ha megfelelő öltözetben és ajándékokkal lepik meg az istennőt, így a helyi bevásárlóközpontban felfrissítik magukat és bevásárolnak drága bonbonokból, virágokból és parfümökből.
Egy kis vacsora elköltése után hőseink Tisha házához kocsikáznak, ahol összefutnak a kétségbeesett Latasha Moore-al, aki bevallja nekik, valami nincs rendben a barátnőjével az ünnepség óta és már nagyon aggódik érte.Tisha_Evans.jpg
A házba bebocsájtást nyerve épp kellemes hangulatban találják Tishát, akiről gyorsan kiderül a csapat számára, hogy még mindig Erzulie szelleme lakik benne. Az istennő elmeséli, hogy a megidézésekor a szertartáson részt vevő nők mind zaklatottak voltak és így a bosszúszomjas oldalát idézték meg. Jophiel felhíva a figyelmét arra, hogy sok ártatlan látta már a kárát annak, ahogyan az istennő igazságot akart szolgáltatni, mire Erzulie azt vágta a fejéhez, hogy az angyal istene pedig igazán visszatérhetne már az emberek között töltött hosszúra nyúló szabadságáról.
Végül azt is elárulja, azért nem hajlandó elmenni, mert félti Tishát, a lány ugyanis arra kérleli, vigye őt magával. A gyilkosságokat a saját hibájának tekinti. Latasha ezt hallva sírásban tör ki és kérleli az istennőt, ne vegye el tőle a barátnőjét, hiszen annyi lehetősége van még az életben.
A csapat egy kis megbeszélés után úgy dönt, segítenek Tishának, hogy legyen motivációja életben maradni és Charlie közreműködésével megszerzik neki álmai munkáját Miamiban egy lakberendezési lapnál. Elzurie hajlandó elmenni, azzal a feltétellel, ha Tisha visszahívja teljesíti a lány kérését és elviszi magával. Ezen kívül egyszer hajlandó lesz segíteni az Egyetemeseknek, ha megidézik.
Miután az istennő távozott, Tishát közösen vigasztalták egy ideig, majd Latasha gondjaira bízták. A lány 2 nap múlva sokkal bizakodóbban pakolt be a kocsijába, hogy elinduljon Miami felé, hőseink pedig egy istennő segítségének ígéretével lettek gazdagabbak.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.