Supernatural

Unfinished businesses

09.25-30
Moloch a bunker titkos szobájában élvezi a csapat vendégszeretetét. Sokan próbálják belőle kiszedni a titkait, de senkinek nem sikerül. Moloch azzal érvel, hogy megölni úgysem fogják, mert szükségük van rá.
Eközben Barbara és Rowena a Kárhozottak könyvét olvassák, Rowena pedig azt hajtogatja, ha ennek az egésznek vége van, alapítsanak Barbarával egy közös kovent.
A könyv hosszú időn át tartó olvasása azonban megbosszulja magát, mindkét boszorkány erős fejfájással kezd el küzdeni és a hangulatuk is egyre rosszabbá válik.
Brandon és Jophiel rájönnek, hogy a könyv lehet a hangulatváltozás oka, így a könyvet egy erős rúnába teszik, hogy ne okozhasson több kárt. A rossz hangulat és a fejfájás szinte azonnal el is múlik ez által és sikerül végigolvasniuk a könyvet sok értékes információt kinyerve belőle.
Moloch eközben továbbra se mond el semmit, hiába veszi őt Boyd is kezelésbe. Azt hajtogatja, hogy ő nem lesz vadászok ölebe, mint Crowley.
Kicsit később lefekvéshez készülődik a banda egy része, köztük Boyd egy igazán izgalmas estére készül Barbarával, aki úgy tűnt hajlandó a férfival tölteni egy görbe estét.
Mire azonban a tettek mezejére léphetnének, megcsörren Barbara telefonja és Mary Styne hisztérikus hangja hallatszik, miszerint megtámadta őket egy fekete szemű férfi a Kárhozottak Könyvét keresve és Eldont, a legidősebb fiát már meg is ölte.
Barbara igyekszik lenyugtatni a nőt és kiszedni belőle pontosan hol vannak, mire Mary elmondja, hogy az autópályán repesztenek mert a férfi üldözőbe vette őket. A csapat sejti, hogy az ámokfutó férfi Dean lehet.
Charlie segítségével bemérik GPS-el Mary mobilját és a csapat egy része elindul a család megmentésére.
Finn, Sam, Boyd, Brandon és Jophiel nekiindulnak és két óra alatt beérik az üldözést egy földútnál Norfolk közelében. 6810c3e20f3c8134f7914fa5f544e55b.jpg
Maryék le lettek szorítva az útról és Dean épp a doktornőt rángatja ki a hajánál fogva a kocsiból, mikor Finn kocsija beszáguld és kibillenti a férfit az egyensúlyából. Ezután a csapat többi tagja is megérkezik és sortűz alá veszik a démonná lett Winchestert, aki rövid időn belül eszméletét veszti.
Ekkor alaposan megkötözik és Sam tanácsára elveszik tőle a furcsa, csontból készült szablyát is, ami nála volt. Sam elmondja, hogy a fegyvert Káin pecsétje táplálja és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elvegye a bátyja józan eszét. firstbladeleft.jpg
Maryék telefonhívást kapnak a család másik részétől, akik másik úton indultak el. Őket nem üldözte senki. Mindenki épségben van szegény Eldonon kívül, Monroe, Mary férje pedig egyelőre nem került elő.
Mary azt mondja, nem mennek haza, keresnek menedéket valahol és megvárják, amíg a férje is megkerül. Sam felhívja Charliet és megkéri, foglaljon le a családnak álnéven egy apartmant valahol a közelben. Maryék megköszönik a segítséget és elhajtanak.
A csapat még a helyszínen megvitatja, mi legyen Dean sorsa. Sam azt tanácsolja, vigyék el a bázisra és próbálják meg visszahozni bátyja emberi felét. Barbaráék már megtalálták a receptet, csupán a hozzávalókat kell beszerezni az átok leszedéséhez, ami nem lesz rövid és egyszerű feladat.
Felhívják az otthoniakat és rövid tanácskozás után úgy döntenek, Moloch megérett egy utolsó kihallgatásra, ami után megölik őt, hogy legyen hely Deannek.
Barbara felett átveszi Chernabog az irányítást és az időközben befutó Crowley odaadja neki az angyaloktól szerzett szablyát, ami hasonlóan a Ruby által kifejlesztett tőrhöz, a legtöbb démonnal és angyallal azonnal végez.
Chernabog utoljára megkérdezi Molochot, van-e mondanivalója ám a démon dacosan annyit mond, minden tudása a jegyzeteiben van, többet pedig nem szed ki belőle senki, főleg nem olyan démonok, akik vadászok csicskái lettek.
Chernabog ezután megöli Molochot, majd a kertben el is égeti a testét.
A mentőalakulat arra ér haza, ahogyan Chernabog a kertben kárörvendően kacag Moloch máglyája előtt.
Deant elhelyezik a titkos szobában és gondoskodnak róla, hogy valaki mindig őrizze. Chernabog visszaadja az irányítást Barbarának, aki azonnal elmegy, hogy lemossa magáról a füstszagot és a vért. Út közben még rászól Boydra, hogy a játékszereket amiket a szobájában hagyott, vigye vissza magához mert már nincs kedve a férfi társaságához aznap.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.