Supernatural

The Fog

09.24.
Barbara hajnalban különös álom részese lesz; Abaddon meglátogatja őt és megpróbálja maga mellé állítani a boszorkányt, mondván; úgyse ők fognak nyerni és az ő utópiája egy sokkal egyszerűbb világot takar – aki segít neki elérni, az uralkodhat vele együtt az emberek felett.
Megosztja a kétségeit az Egyetemesek vezetőségét illetően, különös tekintettel a pokol királyára, aki vadászok ölebe lett és úgy hiszi nem önszántából, hanem egy alku miatt. Ezen kívül a félvér vendégükről, Eileenről is elmondja, hogy egy időzített bomba a kölyök és nem lenne ott, amikor “felrobban”.
Barbara azonban nem lelkesedik a démon utópiájáért, így aztán Abaddon egyelőre békén hagyja őt, bár elmondja, reméli, hogy a boszorkány meggondolja magát.
Távozóban még elmondja, hogy Dean is menthetetlenné válik rövidesen, így aztán még kevesebb értelme van küzdeniük, ezen kívül egy “erődemonstrációt” is beígér.
Reggelinél Barbara elmeséli, miféle ajánlatot kapott Abaddontól, majd Sam rátér a napi teendőikre. A csapat egy részének el kell mennie szólni Gabrielnek, hogy megvan a könyv náluk, míg a két házi boszorkány a Kárhozottak Könyvét olvassa. Sam és Eileen pedig igyekeznek a rúnákat megerősíteni, hogy ne legyen még több álombeli látogatása Abaddonnak.
Jophiel, Brandon, Finn és Charie elindulnak Oklahoma felé, és észre se veszik, hogy Lebanon határánál Abaddon figyeli őket. Szerencsére Barbara is látomást kap az esetről, így figyelmeztetni tudja a csapatot, hogy a démon figyeli őket és lehet ők lesznek az erődemonstráció részei. Kisebb spekuláció kezdődik, mert Brandon és Jophiel azon az állásponton van, hogy lehet a bázis a célpont. Erről lassan meggyőzik Charliet és Finnt is. Így aztán nem mernek elmenni Oklahomáig, hanem félúton beülnek egy dinerbe, ahol Jophiel többször megpróbálja felvenni telepatikusan a kapcsolatot Gabriellel ami nagy nehezen sikerül is neki és az arkangyal megígéri, hogy felkeresi a bázist hamarosan.
Eközben Brandon védő rúnákat gyárt, hogy megvédje magukat valamelyest Abaddontól.
Jophiel igyekszik ránézni Abaddonékra is, ekkor látja, hogy a nő valamiféle bájitalt kotyvaszt.
A dinerből hazafelé indulva furcsa köd veszi őket körül, így méginkább sietnek haza.
Eközben otthon Barbara és Rowena olvassa a könyvet ami nem is olyan könnyű dolog, ugyanis sumérül van írva. Barbara egy ijesztő apácát lát, amikor először megérinti a könyvet. Kiderítik, hogy egy 700 éve élt apáca, Agnes írta a könyvet miután látomása támadt a sötétség eljöveteléről. A könyvet a saját bőréből kötötte valamint a saját vérével írta.
Rájönnek, hogy a könyv segít Luciferrel beszélni és akár meg is lehet őt idézni rövid időre. Szinte minden átokra van varázslat, köztük a sötétség elszabadítására is.
Mikor hazaérnek, Jophiel megmutatja a többieknek egy kis telepátiával, hogy mit látott. Rájönnek, hogy a köd maga az átok volt amit Abaddon feltehetőleg Moloch segítségével kotyvasztott.
Charliet már kezdi is a hatalmába keríteni az átok, fekete vénák jelennek meg a nyakán. A csapat jobbnak látja bezárni őt a pánikszobába. A lány igyekszik elfoglalni magát a laptopjával két köhögőroham között, ám meglepve tapasztalja, hogy az átoktól erősebb is lett így véletlenül meggörbíti a gépet.
Rowena és Barbara nekiállnak az ellenszer elkészítésének, amit szerencsére már olvastak a Kárhozottak könyvében.
Bő másfél óra múltán elkészül az ellenszer és meg is gyógyítják a hekkert, valamint Brandont és Jophielt is.
Alig végeznek ezzel Gabriel jelenik meg náluk és elkezdik áttárgyalni a lehetőségeiket. Az arkangyal elmeséli nekik, hogy a köd a dinerben tartózkodókkal mind végzett és valószínűleg még mindig terjed. Ő nem elég erős ahhoz, hogy ezt megállítsa. A boszorkányok pedig közlik, hogy az ellenszer pedig nem egyszerű. Ekkor Gabriel hirtelen ötlettől vezérelve hív valakit, mégpedig egy kaszást, Billyt. A fekete nő képében megjelenő angyal elmondja, hogy a járvány könnyebb gyógymódja ha szent olajjal(holy oil) leégetik a fertőzést.
Billy távozása után több pontra is kitérnek:
A colt
Gabriel elkéri Brandontól és megvizsgálja majd közli, hogy normális golyóval is működik. Azt mondja, nem fog tudni bármit elpusztítani egyelőre, de az alacsonyabb rendű lényeket – egyes szellemek, démonok – igen. Mindenesetre javasolja, hogy próbálják meg rekonstruálni az eredeti golyókat. Figyelmezteti is azomban Brandont, hogy a colt segítség de egyben átok is, mivel ha tudomást szereznek róla mások, esetleg meg akarják majd kaparintani.
Az arkangyal elmeséli, hogyan készültek a híres golyók a fegyverbe, történetét pedig még Crowley is kiegészíti néhol.
Samuel Colt nem egyedül fejlesztette ki a pisztolyt és a különleges lövedékeket, segített neki valaki, méghozzá egy démon. Colt alkut kötött vele, de végül a démon ellen fordította a pisztolyt. A démon a halálán megesküdött, hogy a segítsége nélkül nem fog tudni több golyót készíteni és megátkozta Samuelt, hogy családon belül is minden leszármazottja tapasztalja meg, milyen, ha valaki más…
A démont Rubynak hívták. Crowley hallott róla, sőt Chernabog is. Erős boszorkány volt, majd démon vált belőle miután meghalt, de ragaszkodott az emberi mivoltához. Éppen ezért segített Coltnak, ő maga is a “fajtája” ellen harcolt. Az első démonölő kést is ő találta fel, ami Mologhnál volt, jelenleg pedig Boyd birtokában van.
Moloch sokat tanulmányozta Ruby megmaradt munkáit, így aztán ha golyót akarnak készíteni a Coltba, akkor Moloch tudására lesz szükségük.
A csapat eldönti, hogy elmennek Molochért hamarosan, amint a megbeszélésnek vége van.
Még segítség toborzása
Gabriel felveszi a többi istennel is a kapcsolatot, hogy segítsenek a harcban, újra előlép mint nagykövet a vallások között.
Új fegyverek
Moloch és a kárhozottak könyve segítségével akár új fegyvereket is létre tudnak hozni Abaddonék ellen.
Eileen
Gabriel felajánlja, hogy tanítja a lányt, aki örömmel fogadja a segítséget.
Az első gyakorlat azonnal adja magát; Eileen tud a legkönnyebben ráhangolódni Molochra, hiszen a vérét használta, így a védőrúnái ellenére megállapítják, hogy a démon Omahában van egy kórházban.
Charlie azonnal feltöri a biztonsági kameráit az intézménynek és megígéri, hogy szemmel tartja az eseményeket a bázisról, ám nem megy velük, mert még regenerálódik az átok után.
A megbeszélés végén Gabriel elköszön és magával viszi Eileent is, valamint megígéri Barbarának, aki a megbeszélés alatt többször bókokkal és perzselő pillantásokkal illette az arkangyalt, hogy még visszatér.
Az elfogató hadművelethez Barbara is csatlakozik, Crowley és Castiel előre mennek, Sam pedig szintén a csapattal tart.
Brandon ismét védőrúnákat rajzol átokzsákok ellen amit le is laminálnak, valamint a kocsikat is feldíszítik hasonló motívumokkal.
Finn és Brandon versenyeznek, ki ér oda Omahába előbb. Finn negyed órát ráver az FBI ügynökre. Ezt a 15 percet Barbara arra használja ki, hogy megmasszíroztatja elgémberedett lábát Finnel.
Moloch ötödmagával tartózkodik a kórház alaksorában, ám a támadás olyan hirtelen és gyors, hogy esélye sincs a csapattal szemben így Crowley egy speciális bilincsben elszállítja a foglyot.
Barbara megszerzi Moloch könyvét is, amit a többiek tudta nélkül a pokol királyának zsebébe csúsztat.
A sikeres akciót követően a csapat ismét hazatér, hogy Moloch kihallgatása előtt pihenjen egyet.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.