Supernatural

Free Eileen

09.18. Péntek
Boydot a gyógyulása után Sam külön akcióra invitálja, ahol a motorosbandákban való tájékozottsága is segítséget nyújthat, mivel a Pagans nevezetű banda karmaiból kell majd kiszabadítaniuk egy bizonyos személyt Baltimoreban, akit nem csak mundén módszerekkel őriznek.
Sam furcsán idegesnek tűnik, ám Boyd faggatózására, hogy ki lehet a fogva tartott személy, egyelőre nem válaszol.
09.19. Szombat
Baltimoreba érve Sam újságírónak álcázza magát és Boyddal az oldalán elkezdenek kérdezősködni bárokban a Pagansról, különös tekintettel Drake “Foxy” Connorról és két társáról, Mike Dolohovról és Gareth Davisről. Foxyról a hírek egybe vágnak Boyd emlékeivel, miszerint a férfi igen rázós alak, a Pagans több sikeres küldetése neki köszönhető. Azt azonban megtudják, hogy körülbelül fél éve Foxy maga mellé vette a bandából a hozzá képest rangon aluli Dolohovot és Davist, amit sokan furcsálltak.
A kérdezősködés után Sam egy erdő széli motelhez vezeti Boydot, ahol az egyik szobában Castielttalálják egy csúnyán összevert, több sebtől vérző szőke nővel, akit úgy néz ki az angyal képtelen meggyógyítani. Boyd észreveszi, hogy Castiel haragosan tekintget az ágy vége felé, ahol tudomása szerint nem áll senki.
A nő egy bizonyos Eileen kiszabadítására kéri még egyszer a csapatot, majd végleg lehunyja a szemét. Sam ekkor az erdőbe vezeti a csapatot és rutinosan megadja a nőnek a végtisztességet – máglyán elégetik.
Miközben a lángokat figyelik, Castiel elmeséli, mit tudott meg Dinieltől.
A nő régen nem ember volt, hanem angyal, aki az újszülötteket védelmezte. 20 éve megbízták Káin figyelésével. Diniel 5 évvel a megbízatását követően eltűnt az angyalok radarjáról és nem hallottak felőle.
Az ok igen meglepő volt; Káinnal egymásba szerettek és Diniel várandós lett tőle, ezért lemondott a szárnyairól miattuk. Káin azonban túlságosan féltette őket saját magától ezért arra kérte Dinielt, menjenek tőle olyan távol, amennyire csak lehet. Diniel így Angliában nevelte fel lányát, Eileent, ám ott megtalálta a Pagans motoros banda egyik szövetségese és elrabolták a lányt és az anyját is. Dinielnek sikerült elszöknie, ám menekülés közben több helyen meglőtték. Ebben az erdőben, ami a motel mögött van, megidézte Castielt, akivel régebben egy légióban szolgáltak és a segítségét kérte, hogy mentse meg a lányát.
Az emlékei alapján talán lokalizálni tudják a helyet, ahol Foxy fogva tartja Eileent.
Sam azt kérdezi, mi lesz azután, ha megmentették a lányt. Castiel erre szigorúan annyit felel, hogy egy nephilim eleve veszélyes lény, ráadásul Eileen apja Káin volt, aki nem is igazán ember. Mindenképp magukhoz kell venniük, ám a jövője még náluk is bizonytalan lehet. Attól függően mennyire labilis az állapota, lehet túl nagy kockázat lenne élni hagyni… Sam erre csak annyit mond halkan, hogy egy 14 éves gyerekről van szó, az angyal azonban leszögezi, hogy a kora nem számít, ha veszélyes. Ebben Boyd is egyetért Castiellel.
Ekkor Crowley is befut és elmeséli, hogy Foxy sikere nem véletlen, mivel a férfit évekkel ezelőtt megszállta az egyik tudós ambíciókra törő, veszélyes démon, Moloch. Davis és Dolohov is jelenleg egy-egy csatlósának a meatsuitjai. 2015105624205e1a767.jpg
A csapat tervet sző, hogyan üthetnének hatékonyan rajta Drake Connoron és társain, majd arra az elhatározásra jutnak, hogy Boyd a környékről feltüzel pár Hell’s Angels tagot Crowley segítségével, míg Sam és Castiel a Dinieltől kapott emlékek alapján igyekszik lokalizálni Eileen pontos helyét.
09.20. Vasárnap
Boyd és Crowley Philadelphiában kezdik a toborzást, ahol végül eljutnak a helyi Hell’s Angels vezetőhöz, Freddyhez. Crowley bemutatót tart neki a megszállásról és így közös erővel sikerül Freddyt meggyőzni, hogy ha Foxy-t kiiktatják, Baltimore ismét a Hell’s Angels kezébe kerülhet. Eközben Samék is sikerrel járnak így este már közösen tervezik meg Freddy rajtaütését és a saját szöktető akciójukat is.
09.21 Hétfő
Hajnali 2-kor Boyd és Sam belógnak a kikötői raktárba, ahol Eileent is valahol fogva tartják, majd elkezdik keresni a rúnákat, ami megakadályozza, hogy Molochékon kívül más természetfeletti lény közel kerüljön az épülethez és a környékéhez. Kis kutatás után rájönnek, hogy UV festékkel van telefirkálva a fal, ezért nem látszanak a jelek, ám úgy tűnik, a hatásukat ez nem befolyásolja.
Hajnali 3-ra Saméknek sikerül a rúnák nagy részét megrongálni, így Castiel és Crowley a raktárig már el tudnak jönni.
A rajtaütés kicsivel hajnali 4 előtt történik, amikor Freddy befut a motoros tagokkal, Boyd pedig igyekszik kicsalni Molochot a raktárból a Manitou szabadon engedésével. Ám először Dolohov érkezik meg, akit Sam meglő egy különleges golyóval, míg Boyd tombolva szétszedi őt. tumblr_mbiz27oVzi1qdndm8o1_r2_500_zpsf81a25ff.png
Ekkor érkezik meg Moloch az oldalán Davissel. Samnek sikerül eltalálnia Davist is egy golyóval, majd Castiel végez is a raktárból kitántorodó démonnal, ám Molochot képtelen lelőni, Boyd túlságosan az útját állja, hogy ráláthasson. Molochot így is sikerül Boydnak gyorsan ártalmatlanná tennie, annak ellenére, hogy a démon egy furcsa tőrrel képes volt őt ebben a formájában megvágni.
Mikor Boyd magához tér, Sam ismét csatlakozik hozzá a raktárban. Beleereszt pár golyót Moloch alélt testébe, majd elveszi a tőrét és Boydnak adja, mondván, ez egy értékes fegyver, érdemes eltennie.
Még pár rúna megrongálása után szabad az út Eileenhez, aki láthatóan ki van ütve és az asztalon sorakozó eszközökből az is kiderül, nem bántak vele kesztyűs kézzel. Castiel elteszi Moloch könyvét, amibe a démon előszeretettel jegyezte fel a kísérleteit, majd mindannyian eltűnnek a helyszínről.
Sam ekkor felhívja a társaság még hiányzó tagját – egy dzsinnt – hogy ha tud, jöjjön és segítsen nekik, mert most nagy szükségük lenne az ő tudására, majd elküldi Castielt érte. Eközben az angyal már tett egy kört a bázison és a titkos szobába bezárta Eileent.
Crowley Molochot viszi el a saját börtönébe, mondván, szeretné őt kihallgatni később Abaddonról, akinek úgy tűnik, Moloch mostanában dolgozik.
Sam és Boyd pedig visszaindulnak a bázisra.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.