Rövid ismertető a választható szerepekről

Ember:
Vadász nem akárkiből lesz, általában szemtanúja volt valami természetfeletti vérengzésnek, ahol éppen vele vagy a családjával történt valami szörnyűség. (Például a családját lemészárolta egy vérfarkas. A bosszú hajtja, hogy megtalálja a farkast aki ezt tette.) A vadászok vagy magukat képzik vagy találnak egy mentort aki képzi őket úgy, hogy magával viszi küldetésekre. A vadászoknak emberként is lehetnek természetfeletti képességei, ezeknek is ki lehet találni valamilyen érdekes történetet, hogy honnan lettek. (Démonvért ivott, halál közeli élménye volt stb.)
A vadászoknak ritkán van rendes foglalkozásuk, általában az utakat róják, alkalmi melókból élnek (vagy hitelkártyát hamisítanak) és a pénztárcájuknak megfelelő szálláson alszanak. Ettől még lehet az, hogy a vadász csak egy bizonyos régióban felügyeli a rendet lokális “szuperhősként” és van egy fix otthona fix állással.

További ismertető:
A világ – és ami mögötte van

Démon:
A démonok nagy része egykor ember volt, de a pokolban kiveszett belőlük az utolsó csepp emberség is. A manifesztációjuk fekete füst, meg kell szállniuk egy gazdatestet hogy az emberek között lehessenek. Az emberek között járva azonban elképzelhető, hogy újra ragad rájuk némi emberség. A motivációjuk nagyon különböző lehet. Van olyan aki egyszerű kórok elszabadítására vagy gyilkosságra szakosodott, de van olyan is, aki alkukat köt az emberek lelkéért cserébe, vagy egy nagyobb gonoszt szolgál. Lehet olyan is, akiben az önfenntartó erő dolgozik és mindent megtesz azért, hogy békén “élhesse” a földön az életet amit kialakított magának. (Pl. Zsarnok vezetője egy multi cégnek aki imád az alkalmazottainak ott keresztbe tenni ahol lehet és szenvedést okozni.)

Angyal:
Az angyalok Isten katonái. Többször lettek “újraindítva” ezért nem is igazán emlékeznek rá, honnan jöttek, voltak-e emberek valaha. Ha egy angyal nem a köz javát szolgálta a mennyben, megpiszkálták a tudatát, hogy újra beálljon a katonák közé. Legalábbis régen ez volt a rutin. Azóta, mióta Isten visszavonult és nem irányít, káosz van. A katonák nagy része nem tud magával mit kezdeni parancsok nélkül, megzavarodik és elkezd valamilyen ideát követni, amit jónak talál. A legtöbbjüket megrémíti, hogy a saját döntéseikkel kell most formálniuk a világot és rettenetesen vágynak egy vezető után. Vannak persze akik maguk lesznek vezetővé és köréjük csoportosul néhány testvérük. Megint mások felfedezik a földi életet újra és szeretnek az emberek között járni. Ahogyan a démonok, az angyalok is meg kell szálljanak egy embert, hogy létezzenek a földön. Náluk azonban a személy, akit megszállnak, engedélyt kell adjon erre. Ha nem szállnak meg valakit, vakító fehér fényként jelennek meg.

Vérfarkas:
Nap közben lehetnek egyszerű emberek, vagy akár vadászok extra képességekkel. Bármelyik esetről is legyen szó, rendkívüli akaraterőre van szükségük, hogy a normális élet látszatát fenntarthassák. Egy kis gyengeség, egy áldozat a szokásos jelekkel (hiányzó szív, feltépett holttest) és máris a nyakában vannak a vadászok.

További ismertető:
Vérfarkas

Vámpír:
Hasonló a helyzet, mint a vérfarkasnál, bár itt a beilleszkedés nem annyira megszokott. Ettől még lehet egy fordított életet élő vámpír aki éjszaka bárban dolgozik és “konzervvért” iszik. :)

További ismertető:
Vámpír

Dzsinn:
Az emberek védelmező szellemei voltak egykor de azóta már kiveszett belőlük a jóság és a legtöbben a létezésért küzdve ölnek embereket. Látomásba hajtják az áldozataikat, ahol megkapják az életet amire vágynak, majd lassan elszívák az életerejüket és a vérüket. Általában elhagyatott épületekben élnek és bújkálnak, de persze van köztük olyan, aki valamelyest beilleszkedett az emberek közé és mundénnek álcázzamagát.

További ismertető:

Dzsinn

Boszorkányok:
Egy biztos, ők nem a Roxfortban tanultak. Nagyon ritka, ha egy boszorkány már születéskor is birtokolta az erejét. A legtöbbször az erő forrása valamilyen démoni alku. A legtöbben észre sem veszik, hogy azzal, hogy olvasnak egy ősi “boszorkánykönyvet” gyakorlatilag eladják a lelküket egy démonnak, aki akár az a kedves szomszéd nő is lehet, aki megalkodta a vasárnap délutáni “olvasóklubbot”.

A könyv még több természetfeletti lényt is felsorol, a humanoidok azok amikkel lehet jönni, nyugodtan szemezgessetek.

Rövid ismertető a választható szerepekről

Supernatural Mytia Mytia