A világ - és ami mögötte van

Bevezető
A mai modern, rohanó világban az emberek észre sem veszik a természetfeletti eseményeket, vagy ha mégis észreveszik, akkor is gyorsan ráhúznak valamilyen tudományos magyarázatot vagy betudják valamiféle káprázatnak.
A legtöbben így élik le az életüket…
Amit ők nem tudnak, hogy sokkal több munkálódik a háttérben, mint azt el tudnák képzelni. Olyan fajok vesznek körül minket, amiket legendákból és rémtörténetekből ismerünk. Aki szerencsés, nem találkozik velük…
A kevésbé szerencséseknek valami felnyitotta a szemét – legtöbbször valamilyen személyes tragédia. Közülük kerülnek ki azok az emberek, akik fejest ugranak ebbe az új, szellemekkel, démonokkal és egyéb szörnyekkel teli világba, ahonnan nincs kiút. Ők a vadászok. A normális, nyugodt élet többé nem opció számukra, hiszen mindig képesek lesznek felfigyelni a jelekre, amik valami természetfeletti eseményre utalnak. Választhatják ugyan, hogy ignorálják a jeleket, de képesek lesznek végül cserben hagyni a mit sem sejtő áldozatokat, akiket például egy bosszúálló szellem kísért?
Ahogy múlnak az évek, a vadászok tapasztalata és a szörnyek listája egyre bővül. Gyorsan rájöhetünk, hogy a legtöbb lényt nem érdeklik a halandó szabályok, hiszen erősebbek, gyorsabbak és keményebbek, mint az emberek. Vannak, akik valamilyen módon emberekkel táplálkoznak. Egyeseknek gyakrabban, mások eléldegélnek évtizedekig vagy évszázadokig is élelem nélkül. Megölni őket nem egyszerű, de vannak rá módszerek. Van, amelyik az ezüstöt nem bírja, megint mások a vasat, a legtöbbjüknek árt a szentelt víz.

Helyszín
A történet a jelen kori Amerikában játszódik. Itt található az Egyetemesek Titkos Társaságának bázisa. A legtöbb küldetés az államokban lesz, de elképzelhető, hogy más kontinensre is el kell menni. Az utazást az utóbbi esetben a Társaság oldja meg, minden más esetben érdemes kocsit használni, ha nem olyan lénnyel jöttök, amelyik tud teleportálni.

Művelődés
A vadászok legtöbbször a legendákból indulnak ki, ha el akarnak pusztítani valamit. Ha valami beválik, akkor ezt a módszert alkalmazzák később is. Vannak olyanok, akik egy tapasztaltabb rókához csapódnak, hogy tanulhassanak. Minden információ kincset ér és a legtöbbször életet menthet.

Felderítés és eltussolás
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis hogyan nem jöttek rá még a rendőrök, hogy – teszem azt egy vámpír tizedeli a lakosságot. Egyrészt egy vadásznak lehetnek kapcsolatai akik szintén jártasak a természetfeletti világban és közvetve segítenek elkapni azokat a tetteseket akik nem az ő súlycsoportjuk. Másrészt a mundének – ahogy már említettem – szívesen elhiszik a kevésbé hajmeresztő meséket, mint szembenéznének a valósággal. Így, ha a megmentett “áldozat” is egyetért, egy közösen kitalált, földhöz ragadtabb magyarázattal könnyedén le lehet záratni a furcsa gyilkossági esetek aktáját.
Másik kérdés lehet az, hogy hogyan bírjuk rá a helyi szerveket, hogy megnézhessük bűntény színhelyét, vagy a holttestet, vagy hogyan beszéljünk az áldozat családjával. Erre a legjobb módszer az, ha van a tarsolyunkban pár hamis személyi és igazolvány. Az FBI-nak nem szoktak gyakran nemet mondani, igaz?

Bevételi nehézségek
A vadászat azonban maximum hálával és tapasztalattal gazdagít. A megélhetésért másképpen kell megdolgozni. Ha a vadász az utakat rója és keresi a rendhagyó haláleseteket, azt sejtve, hogy belebotlik valamilyen természetfeletti bűnténybe, és nem gazdag családból származik, vagy valamilyen multi cég vezetője, akkor maximum alkalmi munkái lehetnek, vagy kevésbé legális módon jut bevételhez – pl. bankkártya hamisítás.

Felszerelés
A vadászathoz bizony szükség van pár könnyebben és nehezebben beszerezhető kiegészítőre.
Ha az utakat rójuk és nem angyalok vagy démonok vagyunk, akik bárhol egy pillanat alatt fel tudnak tűnni, akkor valószínűleg nem a tömegközlekedést választjuk, hanem autóval koptatjuk az aszfaltot.
Az alapkönyv Transportation fejezeténél mindenki kinézheti a hozzá illő járgányt.
A 65. oldalon pedig megtalálható, hogy milyen felszerelés tartozhat a general gear-be. Érdemes egy EMF metert a gearben tartani például, hiszen a több természetfeletti lény hagy maga után valamilyen elektromágneses mezőt – ez leggyakrabban a szellemekre jellemző. Szintén jó, ha van nálunk só, illetve kősó lövedékként, mert többek között a szellemeket távol lehet tartani ezekkel. Telefon, zseblámpa és elsősegély doboz szintén ajánlott, valamint valamilyen fegyver (szúró/vágó/lövő, lehetőleg ebben a sorrendben, ha valaki nem rendelkezik szupererővel). Ha tetszik a kívülállók élete, vagy nincsenek kapcsolataid, akkor pár hamis személyazonosságot igazoló kártyát is javaslok a nyomozások könnyebbé tételére.
a3c92213a0d0433bc340597f0285b434.jpg

Hol lakunk?
Ahogy azt említettem, kevesen engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy saját otthonnal rendelkezzenek, illetve vissza tudjanak térni minden bevetés végeztével. Mégha a vadász rendelkezik is állandó lakhellyel, az államok másik feléből nehezen fog hazajutni. Másrészt, ha a megfelelő védő rúnák nem védik az állandó otthonát, könnyen találhatja magát abban a helyzetben, hogy a távollétében valaki bosszúból lerombolta a házát, vagy csak az alkalomra vár, hogy a lakója hazaérjen és bosszút álljon rajta. A vadászat márpedig olyan munka, ami haragosokkal jár.

A világ - és ami mögötte van

Supernatural Mytia Mytia