Supernatural

Trick or Treat

2015. 09.21 hétfő
Sam, Crowley, Castiel és Boyd a hétvégén külön küldetésre indultak, Charliera és Rowenára bízva a többi tagot. Rowena hol felbukkan, hol eltűnik a bázison, még az is elképzelhető, hogy egész napokra kimarad néha.
Hétfőn reggel Jophiel és Brandon épp reggeliznek, Charlie az íróasztalánál rendezkedik, mikor a természetfeletti detektora felvillan és a jelzés szerint közvetlenül a bázis mellett a hátsó kertben landolt a látogató, akárki is az.
Jophiel először látnoki képességével próbálja feltérképezni a környéket, ám nem lát semmit, így a hagyományos módon is kinéznek, ám a fákon, madarakon, és a házfalon mászkáló pókokon kívül nem látnak semmit.
Mikor azonban visszatérnek az épületbe, halk kuncogást hallanak, majd a zárból eltűnik az épület kulcsa.
Ezek után a még békésen alvó Barbara szobájából tűnik el a vadiúj TV-je egy pukkanással, amit a többiek is meghallanak, így Brandon felszalad hozzá. Később a kávéfőző és Charlie egyik adathordozója is köddé válik, majd pukkanásokat hallani a garázs felől és mire a Finnel kiegészülő csapat odaér, a helyiség üresen kong az autók hiányában.
Ekkor jobban hallják a kuncogást és rá kell jönniük, hogy nem egy leprikón az, aki meglovasítja a dolgaikat, hanem egy apró pók. 20110707feketeozv2.jpg
280875.jpgÁm mire észreveszik a betolakodót, az egész ház köddé válik körülöttük és egy űrhajón találják magukat eligazításon, melyen egy fekete férfi, Nancy kapitány azt ecseteli, hogyan fogják a halálcsillagot megsemmisíteni. Az egész setting egy nagy Battlestar Galactica-Star Wars crossovernek tűnik és a csapat először Charlie-t gyanúsítja, hogy az ő fantáziavilágába kerültek. Sok tanácskozásra viszont nincs idő mert a lázadókat lefülelik és a pilótáknak vissza kell vágniuk. Brandon magabiztosan előremegy Charlieval, Finn és Jophiel (aki jelenleg teljesen embernek érzi magát) követi. Barbara kávét keres az űrhajón és meggyőzi a kapitányt arról, hogy nincs olyan állapotban, hogy elvezesse a gépét.
Az ellenséges osztag hirtelen a lázadó flottában terem egy ügyes manőverrel és az így széthúzó formációt könnyedén szétlövik az anyahajóval együtt…
A csapat egy felhőkarcoló irodaházába kerül, ahol mind Mr. Nancy (az űrhajóról már ismerős kapitány) beosztottjai és az ő kiadójának dolgoznak. Jophielt kivéve, aki a gyerekmegőrzőben játszik Charlieval, aki jelenleg a bébiszittere. Jophiel ebben a világban Brandon és Barbara fia. Először Finnek, majd a többieknek is feltűnik, hogy az újság 6 szuperhős tetteitől hangos, akik közül 5 figura kísértetiesen hasonlít rájuk. Kipróbálják mit tudnak és rá kell jönniük, mind rendelkeznek valamilyen szupererővel és mindegyiküknél van egy tárgy – általában gyűrű, ami segít a szuperhős maskarájukat magukra ölteni. Brandon kiüti a falát az irodaháznak és később Finn is kitör pár ablakot, miután lefagyasztotta őket.
A 6. szuperhős kilétét még nem tudják, bár a fekete pókember jelmez arra a következtetésre juttatja a csapatot, hogy Mr. Nancy lehet a partnerük. Erős a gyanújuk, hogy Mr. Nancy nem más, mint Anansi, ami megmagyarázná az alternatív valóságokat, hiszen az istenség szívesen szokott tréfát űzni az emberekkel. Ám azt is gyanítják, hogy jelenleg nem csak szórakozásból állítja őket kihívások elé, hanem valami célja is lehet.
Sokat nem tanakodhatnak, mivel rázkódni kezd a föld és a távolban feltűnik egy godzilla. Charlie, Finn és Jophiel azonnal akcióba lendülnek, Brandon viszont nem hajlandó maskarába bújni és először a közeli boltokban keres magának egy stetsont, Barbara pedig még próbálgatja az íróasztala fiókjában talált körömlakkokat. Ezt a ténykedését hamarosan félbeszakítja 6. társuk, és maga mellé rántva a boszorkányt mindketten távoznak az épület oldalán tátongó “kijáraton”. Brandon látva, hogy a fekete pókember és Barbara is a szörny felé iramodnak – utóbbi akarata ellenére – követi őket.
Finn az utakat fagyasztja, hogy levegye a lábáról godzillát, majd mikor ez sikerül, a szemét kezdi el fagyasztani. Johiel Charlie-t tartva kőröz a lény körül, miközben a hekker lány a fegyver repertoárját próbálgatja a lényen. ku-xlarge.png
Ekkor fut be Nancy és eldobja a már macskanő szerelésben feszítő Barbarát, aki a fekvő godzilla szemén landol kieresztett karmokkal. Finn megörül a segítségnek és újabb fagyasztásba kezd, immár sikeresen megvakítja fél szemére a lényt. Ám a szörny kapálózása miatt Barbara és Finn is kénytelen leugrani róla.
Barbara ezután a közeli Starbucksot igyekszik felderíteni. Godzilla egyszer felkel, de a csapat az épp befutó Brandon segítségével meggyőzi, hogy inkább feküdjön vissza. Közben azért a Starbucks felé hajít egy autót, majd egy csapással hátrébb tessékeli a kávézóból kilépő Barbarát és a segítségére siető Brandont. Barbara ájulást színlel, amin vadász társa odaadóan igyekszik segíteni egy kis “szájon át lélegeztetéssel”.
Brandon eltöri Godzilla lábujját,hogy az felordítson és Charlie gránátot dobhasson a levegőből a szájába. Eközben Finn hatalmas jégcsapot idéz, amit aztán a fekvő szörny vállába fúr. Az újabb ordítást kihasználva Jophiel ismét biztatja Charliet még egy adag gránát ledobására. Finn odafagyasztja a szörnyet a földhöz, hogy ne ficánkoljon. Még egy gránátdobálós akció után sikerül legyőzniük az ellenséget. nancy.jpg
Ekkor mind Nancy felé fordulnak, aki egyetért, hogy beszélgessenek és a csapat egy irodában találja magát. A sejtésük beigazolódott, Anansi játszott velük, bár saját bevallása szerint próbára akarta tenni a csapatot és megnézni, mennyire dolgoznak együtt. Erzulie mesélt neki a kis ellenálló egyesületről, akik nagy erővel keresnek szövetségeseket, ezért tett náluk sajátos látogatást. Egyelőre nincs teljesen meggyőzve, hogy le tudják győzni Metatront és Abaddont, de végül úgy gondolja, beléjük veti a bizalmát.
Elmondja, hogy Dean azért vált démonná, mert rajta van Káin pecsétje, amit maga Káin adott át neki.
A pecsétet Abaddonék ki akarják nyitni, ehhez előkészületek kellenek, valamint a Kárhozottak könyve.
A pecsét kinyitásával elszabadul az ősi sötétség.
Ezen kívül ad egy névjegykártyát, melyen Loki neve szerepel és koordináták, amik úgy tűnik egy oklahomai iskolához vezetnek.
Feladatok a jövőre nézve:
1. Lokival elbeszélgetés
2. Kárhozottak könyvét felkutatni

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.