Supernatural

Loki

09.22
Brandonhoz váratlan vendég kopog be hajnalban és érdekes információt fed fel a Colt család múltjából. Mindez senkinek nem tűnik fel, a fiatal FBI ügynököt azonban ellátja gondolkodni valóval.
Brandon Moloch könyvében érdekes rúnákra bukkan, amelyek olyan erősek, hogy a bázis vonzáskörzetét se fogják az esetleges rosszakarók érzékelni.
Reggeli közben megvitatják ki marad és ki megy el Lokihoz. Brandon több ízben Samet figyeli a szeme sarkából reggeli közben és ez nem kerüli el se az elnök, se Barbara figyelmét. Végül úgy határoznak, hogy Barbara, Brandon, Finn, Jophiel és Charlie indulnak útnak, miután megérkezett az új, kóser hűtő a bázisra.
Gabriel névjegykártyája az oklahomai Asher High Schoolhoz vezeti a csapatot. Barbara út közben igyekszik Finnt csábítani, ám a vámpír ellenáll neki. Később a boszorkány látomást kap Lokiról, később pedig egy gyönyörű ázsiai nőről, akit egyelőre nem tud hova tenni. Kissh_ten.jpg
Loki képe segítségével azonban sikerül beazonosítaniuk, hogy a trickster jelenleg gondnokként dolgozik Christopher Walken néven.
Az iskolához érve Brandon Charlie és Jophiel mennek előre egy családnak kiadva magukat, akik többek között szeretnék a régen látott rokonukat meglátogatni.
A portás útba igazítja a kis csapatot, ám az alaksorba érve a megadott ajtót zárva találják. Barbara közben látnoki képességével figyeli őket és jelenti Finnek éppen hol tartanak. Miután az ajtó csak nem akar kinyílni, becsúsztatnak egy Egyetemesek Titkos Társasága logóval ellátott cetlit az ajtó alatt. Ekkor a Jophiel zsebében lévő névjegykártya felforrósodik és egy időpont jelenik meg rajra; este 11 óra. Rájönnek, hogy időpontot kaptak Gabrieltől így aztán észrevétlenül kitámasztják egy papírdarabbal a legközelebbi bukóablakot és távoznak.
A nap hátralévő részét a hotelban töltik és pihennek. Finn újságot olvas, ahol megakad a szeme egy cikken, melyben egy sikeres szívátültetésről számolnak be. Monroe.png
Este egy kínai étterembe mennek vacsorázni, ahol Finn felismeri a szomszédos asztalnál ünneplő társaságban a férfit, aki az újságcikkben is szerepelt és miután megbizonyosodik róla, hogy valóban a szívsebészek ünnepelnek mellettük, egy üveg bort küld az asztalukhoz ajándékba. Mindeközben Brandon elszántan bókol Charlienak, Jophiel pedig bravúrosan leönti Barbarát borral, amiről a boszorkány tudja, hogy valaki telekinetikusan szívatta de nem jön rá, hogy az asztaltársaságából lehetett valaki.
A csapat kicsivel 11 előtt ér vissza az iskolához, ahol Barbara 7 ázsiairól kap látomást, akik között ott a gyönyörű nő is, akit korábban látott. Most nyitva találják a gondnoki szoba ajtaját. Belépve egy ízlésesen berendezett budoár fogadja a csapatot és elsőként a Barbara által emlegetett gyönyörű nőt pillantják meg, aki az elöl álló Charlie-t Brandont és Finnt is egyetlen mosollyal leveszi a lábáról. Mögötte az ágyon Gabriel is épp az ingét gombolja.
A nő vet egy igéző pillantást a társaságra, majd távozik, miközben azt mondja Gabrielnek, hogy a tárgyalásukat ott folytatják hamarosan, ahol abbahagyták. gabriel.png
Gabriel megváltoztatja a nő távozása után a környezetet és elmeséli, hogy a vendége Kisshoten istennő volt, a Sicsi Fukudzsin (hét szerencseisten) egyike. Ők kisebb istenségek, de az arkangyal az ő védelmüknek köszönheti, hogy Lucifer nem ölte meg valójában. Kisshoten a boldogság, termékenység és szépség istennője a hét istenség közül.
Az arkangyal azt is elmeséli, hogy ő egyfajta nagykövet a vallások istenei között, magától kezdett el szövetségre lépni velük és vállalni e szövetség következményeit. Jelenleg még nem fedte fel sok régi szövetségesének magát, a Shicsi Fukudzsinen kívül csupán Anansi és Erzulie tudják, hogy életben maradt.
Gabriel azt is leszögezi a beszélgetés során, hogy mindenképp elmondja, hol van a könyv, megszerezniük azonban nekik kell, ő pedig figyelni fogja a csapatot, hogy mennyire tökösek. Ha elégedett a teljesítményükkel, akkor ki is dugja az orrát és több fronton is segít. Inti azonban őket, hogy a könyv megszerzése nem jelenti azt, hogy birtokolni is tudják majd.
Ez a kijelentése többeket felháborít, de végül nincs mit tenni, mivel a könyvre szükségük van, belemennek a játékba. Ekkor Gabriel nyomokat ad nekik:
Egy portré Mary Shelley-ről, aki a Frankensteint írta, egy címer, város nevek és évszámok, végül egy kórház neve.
A nyomok alapján és egyéb természetfeletti erőket bevetve – Jophiel megidézi Maryt, Barbara pedig egy különös ládáról kap látomásokat valamint egy ocsmány lényről -, valamint az Egyetemesek aktáit kutatva kiderítik, hogy a könyv Mary Shelley leszármazottainál van, akik jelenleg Styne család néven futnak Amerikában és az egyikük az a főorvos, aki azt sikeres szívműtétet vezette le, amiről a helyi lapok is beszámoltak.

09.23

Másnap el is indulnak a Texas Scottish Rite Hospital for Children nevű intézménybe, ahol egy Mary Styne nevű nővel találkoznak. Eközben Barbara látomást kap egy katonai ládáról, egy másik, faládáról majd egy ocsmány lényről.
A kórházban gyorsan megtalálják Maryt és kis beszélgetés után a nő meghívja őket a Stein házba vacsorára, ahol a família többi tagjával is találkoztak.
A család feje, a sikeres orvos, Monroe Stein, akiről Finn előző este az újságban olvasott és a kínai étteremben látta is, elmeséli a csapatnak a család igazi történetét, mégpedig a megboldogult írnő Mary Shelley kalandjaitól kezdve;
Percy Bysshe Shelleyről az a hír járta, hogy azért nem lehet Maryvel kapcsolata, mert nős, a pletyka legalábbis ez volt. Valójában Mary apja, William Godwin azért nem adta áldását a kapcsolatra, mert Mr. Shelley “eretnek” dolgokat művelt és túl akart járni a halál eszén. Azzal hitegette Maryt, hogy talán az édesanyját is vissza tudnák hozni, ezért találkozgattak először a megboldogult nő sírjánál. Mikor Mr. Godwin ezt megtudta, elűzte a lányát és felszólította, soha többé ne téjen vissza a birtokra.
Mary segítette Percy titkos munkásságát, ezalatt az idő alatt pedig ráleltek egy érdekes könyvre – Kárhozottak könyve. A könyvet sohasem sikerült teljesen lefordítaniuk, ám Shelley-ék unokája megtalálta a módját, hogyan tud hosszú életre szert tenni a könyv és az orvostudomány segítségével.
Gyakorlatilag tökéletesítette a szervátültetést, így szavatolva magának és családjának hosszú életet. Ennél többre azonban nem jutottak, mivel a könyvvel együtt a családhoz egy furcsa, gonosz lény is beköltözött, ami minden igyekezetük ellenére, megtizedelte a család tagjait.
A Shelley család megmaradt tagjai elhatározták, megszabadulnak ettől a lénytől, ám hosszas próbálkozások után végül egy megoldást találtak; bezárták a lényt a könyvvel együtt egy Dibbuk ládába, amelyet egy katonai ládába és elásták a birtokukon.
A lény a könyvhöz van csapódva és a legtöbb esetben az emberek lelkéből táplálkozik. Ebben a világban is képes alakot ölteni, igaz csak rövid időre. A célja egy álomvilágba hajtani az embereket és ott csapdába csalni és elemészteni a lelküket, míg a testük kómába kerül.
A család többé nem tart igényt a könyvre és örömmel adják oda a csapatnak. Még tanáccsal is ellátják őket; a lényt úgy tudják rávenni, hogy materializálódjon, ha szinkronban ugyanarra a helyre rajzolnak egy speciális rúnát az álom világban és a valóságban – a lény egy álombeli változatát szokta az adott környezetének megteremteni. A rúnák összezavarják és 5 percig materializálódik.
Így aztán a csapat a katonai ládával együtt hazatér és tervet szőnek a dibbuk láda felnyitására. Barbara bevállalja, hogy bekerül a lény álomvilágába, míg a többiek a való viágban rajzolák fel a speciális rúnát. possession-dibbuk-box.jpg
A ládát a titkos, szimbólumokkal teli szobában helyezik el. Mikor kinyitják a ládát először semmi nem történik, így a szintén lent tartózkodó Rowena rögtön magához is veszi a könyvet és lapozgatni kezdi.
Ekkor Barbara érzi, hogy valami megragadja a bokájánál fogva és ránt rajta egyet. Társai eltűnnek körülötte és helyüket arctalan emberek – köztük gyerekek – veszik át. A boszorkány nagy ijedtségében először a pince falára kezdi el rajzolni a rúnát, majd miután egyre több arctalan lény kezdi el őt körülvenni, felmenekül a konyhába és a megbeszélt helyre – a hűtőre is felrajzolja a jelet. Még éppen időben ugyanis egy csukjás alak jelenik meg mögötte aki Barbara mellkasába nyúl és a nő való világban maradt teste felett így átvéve az uralmat a lény felmegy a konyhába ahol Brandon szintén igyekszik a jelet felrajzolni.
A csapat időben észreveszi, hogy Barbara épp nem önmaga és igyekszik leállítani. Szerencsére elég sokan tömötülnek a konyhánál, hogy ez sikerüljön, így Brandon befejezi a rűnát és a lény elengedi Barbarát, aki magához tér. vlcsnap-2013-06-21-21h17m57s126.png
Odalent Rowena felvisít, ugyanis a láda mellett megjelenik egy ocsmány lény – a könyvhöz tartozó démon. Az elsőnek befutó Samet, Brandont és Finnt mind igyekszik lesöpörni a lábáról telekinetikus erejével – Samet és Brandont sikerül is neki ám Finn megveti a lábát majd ráveti a lényre magát és megharapja. Ám a lény vére mérgező a számára így csúnyán legyengíti. Sam és Brandon golyókat eresztenek a lénybe majd Jophiel is megküldi egy kis szent tűzzel. Crowley később szintén igyekszik befurakodni és egy kis telekinetikus erőfitogtatást csinálni bár ez nincs nagy hatással a gyors kis lényre.
Végül több nagyobb sérülés árán sikerül megölniük a lényt, Castiel padig, aki akkorra fut be meggyógyítja a sebesülteket.
A kaland után mindenki fáradtan de diadalittasan megy el aludni.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.