Supernatural

Angel Matters

2015.09.21 Hétfő délután/este
A Nancys kaland épphogy véget ér, Sam és Boyd befutnak a bázisra.
Az otthon maradottak – Finn kivételével, mert ő aludni tér – épp vacsora rendelésre adják a fejüket a konyhában.
Sam gyors köszönés után elszelel valamerre, modorát Barbara nem hagyja szó nélkül, bár tény, hogy a langaléta pasas elég fáradtnak tűnik.
Étel rendelés közben megjelenik a konyha ajtajában egy furcsa öreg férfi, akinek nem csak a megjelenése emlékezteti a társaságot egy hajléktalanra, hanem az őt körbelengő illatfelhő is megerősíti bennük ezt a feltételezésüket.
Charlie gyorsan kapcsol és hellyel kínálja a pasast, mondván, ő az a tag, akire még vártak. A férfi HAZEL , Azziz néven mutatkozik be. Barbara kellően megrökönyödik a legújabb csapattagon és inkább kivonja magát a társaságból.
A bosszankodó boszorkány a szobájában várja, hogy megérkezzen a futár, eközben pedig tévét néz. Egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy valaki néhány sornyi üzenettel súrolja az elméjét, majd az illető továbbáll.
Mikor a vacsora megérkezik, Sam összehívja a bázison a tagjait. Még mindig elég ziláltnak, fáradtnak tűnik. Finn is jelen van bár furcsán szótlan, inkább csak figyel.
Barbara szóvá teszi a furcsa üzenetet, amit odafenn hallott. Boyd elmeséli, hogy hallotta már ezt a verset, de Sam leinti, hogy odáig is eljutnak majd, először viszont tudni akarja, mi történt, amíg távol volt.
Ezek után ő is elmeséli Boyd segítségével, hogy velük mi történt. Beszámolnak Dinielről, az angyalról, aki feladta a szárnyait miután rájött, gyermeket vár Káintól és Molochról, a tudományos kutatásokban és boszorkányságban jártas démonról, aki elrabolta és megkínozta Dinielt és kísérletezett Eileenen, az angyal 14 éves lányán. Eileent sikerült kiszabadítaniuk de a nephilimek veszélyes lények, valójában az angyalok és a démonok azt a törvényt hozták, hogy azonnal meg kell őket ölni, ha összefutnak valaha eggyel. Sam azonban úgy gondolta, Eileen sorsát a többiekkel is meg akarja vitatni, így a lányt jelenleg Hazel segítségével egy álomban tartják, új csapattársuk ugyanis egy dzsinn.
A csapat női tagjai és Brandon, valamint Sam mind azon az állásponton van, hogy érdemes esélyt adni a lánynak. Az angyalok és Crowley nem így látják, Hazel tartózkodik.
Finn csendessége mostanra feltűnővé válik, arra, hogy minden rendben van-e vele, rá nem jellemző módon puffogva felcsattan. Rájönnek, hogy a csapat vámpír tagja jelenleg nem önmaga, hanem Eileen kémkedik rajta keresztül. Valahogyan sikerült minimálisan kitörnie az álomból és Finn jelenleg a szeme és a füle.
Crowley elmondja, hogy Moloch még nála van, ugyanis szeretné kihallgatni a démont mielőtt megöli. Ha jók az értesülései, Moloch Abaddon egyik embere, ki tud adni számukra információkat az ellenségről valamint arról is, mi mindent tett Eileennel.
Az utóbbi információra azonban Moloch naplójából is szert tehetnek, amelyet Castiel ezek után az asztalra rak, mondván, elhozta a mentőakciójukról.
Boyd pedig megmutatja a tőrét, melyről kiderül, hogy a különleges rúnáknak hála, melyek a pengéjét ékesítik, ez a tőr szinte bármilyen lényt képes megsebezni – démonokat és angyalokat is. 17be035ba7bbf535f915a93777ce87fc.jpg
Eileent is hagyják a saját ügyében szóhoz jutni Finnen keresztül, aki azt kéri, adjanak neki egy esélyt. Kiderül, ő ültette Barbara elméjébe a pár soros verset akaratlanul, mely azt mutatja, valóban nem nagyon tudja uralni az erejét. Azt is bevallja, Finnt is véletlenül tudja irányítani. Azzal védi magát, hogy szeretné megtanulni, hogyan rendelkezhet a saját hatalma felett, csak adjanak neki egy esélyt.
Barbara azt hangoztatja, hogy szerinte most ennél égetőbb dolguk is lenne, például megkeresni Lokit és beszélni vele, Eileen ügye később is ráér.
Miközben erről folyik a társalgás, Charlie erős természetfeletti aktivitást jelző gépe felvillan, akárki is az, a ház mögötti kert végében van. Gyorsan rájönnek, hogy Moloch szabadult ki és hozott magával 4 nehézfiút is.
Crowley meglepődik, de aztán rájön, hogy valószínűleg ő is alábecsülte a démont, aki valahogyan mégis kipiszkálta a belé fúródott démoncsapdás golyókat és meglépett a zárkájából.
Jophiel és Brandon Barbara szobájába rohannak, ahonnan könnyen célozhatják az érkező ellenséget, míg Crowley, Sam, Castiel, Boyd és a Barbarát felváltó Chernabog kirohannak a kertbe. Hazel visszamegy Eileenhez, aki kérleli, hogy engedje őt ki az álomból, mert segíteni szeretne. A dzsinn nem segít neki, de nem is próbálja visszatartani, így a lány hamarosan felébred.
Finn, miután Eileen elengedte az elméjét, elájul, a lány ugyanis nem volt túl kíméletes bábmester.
Rowena egész egyszerűen a házban marad, onnan figyeli az eseményeket.
Boyd átadja magát a Manitou erejének és ráveti magát Molochra. Castiel is közelharcot választ, valamint Sam is. Charlie távolabbról lövi az ellenséget, Crowley pedig igyekszik telekinetikusan feldönteni a betolakodókat, ám legnagyobb megdöbbenésére meg sem érzik a próbálkozásait. 2015105624205e1a767.jpg
Moloch hasonló trükkel próbálkozik és bár Boydot és Castielt nem sikerül, Samet elhajítja messzire és a kimerült elnök olyan szerencsétlenül esik, hogy még a fejét is beveri és elájul.
Brandon, Boyd és Jophiel együttes erővel olyan sebeket ejt Molochon, hogy az kénytelen a csatlósai mögé húzódni.
Eközben Chernabog kiszakad Barbara testéből és kárörvendő szavakkal illeti meggyengült riválisát.
Feltűnik, hogy Moloch ha kipiszkálja magából a démon csapdás golyót, gyorsan regenerálódik.
Három társa pedig hasonló erőre tesz szert, miután iszik egy vörös folyadékot tartalmazó fiolából. Hamar rájönnek, hogy a fiolában Eileen vére van. tumblr_mbiz27oVzi1qdndm8o1_r2_500_zpsf81a25ff.png
Igyekezetük azonban semmivé foszlik, mikor Eileen feltűnik a színen és egy kézmozdulattal szétrobbantja az egyik démont, a következő mozdulatával pedig súlyos sebeket ejt a másikon.
Moloch kirepül régi, szétroncsolt testéből, mikor ismét megszabadul egy pecsétes golyótól, helyét pedig Chernabog veszi át, aki így megtapasztalhatja a nephilim vér gyors regenerációjának erejét.
Sokáig azonban nem örülhet, mert Colt ismét meglövi a különleges golyóval.
Crowley ezt látva figyelmezteti a vadászt, hogy hagyja békén Chernabogot.
Eközben közös erővel legyőzik a harmadik démon csatlóst is, negyedik társuk pedig kiszáll a megszállt testből és kereket old. Moloch elfoglalja az üresen maradt testet és elteleportál.
Boyd még mindig őrjöng a Manitou hatása alatt és a hozzá legközelebb álló Castielre ront. Pár ütés után azonban megmerevedik és Eileen hanga figyelmezteti, hogy álljon le.
Crowley kiszedi Moloch egykori testéből a pecsétgolyót, hogy Chernabog kiszabaduljon, amit Brandon nem vesz jó néven és most Crowleyba ereszt egy hasonló lövedéket.
A Pokol királya mérges lesz, ám mégsem torolja meg a vadász akcióját. A kialakuló vitának az vet véget, hogy a szürkületi égbolt pillanatok alatt éj feketére vált és mindannyiuk elméjében megszólal Eileen hangja.

Ask not the sun why he sets
Why he shrouds his light away
Or why he hides his glowing gaze
When night turns crimson gold to grey

For silent falls the guilty sun
As day to dark does turn
One simple truth he dare not speak:
His light can only blind and burn

No mercy for the guilty
Bring down their lying sun
Blood so silver black by night
Upon their faces pale white

Cruel moon, bring the end
The dawn will never rise again.

9.16_Dean_Blade_1348.jpg

A baljóslatú sorokat egy látomás követi, mely a bolygót beborító sötétséget mutatja, mely végül Káin pecsétjében összpontosul és egy pillanatra megpillantják Sam bátyját, Deant is.

Ezek után Eileen elengedi az elméjüket és elájul, Hazel pedig visszaviszi őt a házba.

Odabenn a csapat megvitatja a történteket, bár se Barbara se Brandon nincs arról meggyőződve, hogy így folytatni szeretné a munkásságát az egyetemesek között. Még azzal is megvádolják Samet, hogy lehet nem is ő és a csapata a jó fiúk csapata, hanem Abaddonék.

Sam túl fáradt vitatkozni és nem tud teljesen megnyugtató érveket felhozni a maradásuk ellen.

Finn magához tért, bár nagyon megviselte az, hogy bábnak használták. Hazel a démonok testéből lesajtolt nephilimvérrel felturbózott démonvérrel itatja meg a vámpírt, amitől kezd jobb színe lenni, bár továbbra is inkább csendben figyel.

Végül arra jutnak, hogy másnap felkeresik Lokit és annak az akciónak a fényében döntenek, maradnak-e az egyetemesekkel vagy sem.

Comments

Mytia Mytia

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.