Supernatural

The Devil in the details

Október 27
Még a hajnal sem pirkadt, mikor Brandon szobájába különös látogató érkezett. Gabriel közölte az FBI ügynökkel, hogy van egy jó és egy kevésbé jó híre. A jó híre az, hogy tudott szerezni főnix hamvakat, rossz az, hogy nagyon keveset, így szükségük lesz még egy áldozatra. Ezek után egy megsárgult újságcikket adott a férfi kezébe, melynek címlapján Brandon a saját arcképét vélte felfedezni egy másik ismeretlen alaké mellett. Az újság 1868-ból származott. 0T_r3oengB6HMPpB-2RY-Q_r.jpg
Gabriel elmondta, hogy a férfi Kit Carson, egy Arizona államban kőrözött haramia, aki egyben az a főnix lehet, aki nekik kell. A mellette levő férfi pedig nem valami Colt ős, hanem maga Brandon lehet, az arkangyalnak ugyanis megvan az a képessége, hogy az időben utazgasson – eddig is ezt tette, ezért nem volt elérhető. Az újság azonban ráébresztette, hogy ezt a főnixet nem neki kell elkapnia, hanem olybá tűnik, hogy Brandonnak.
A férfi egyáltalán nem érezte tehernek az időutazós küldetést és lelkesen megfelelő öltözet után kezdett kutakodni a gardróbjában, majd miután elkészült, Gabriel elvitte őt Tombstone városába, Arizonába, ahol épp 1868 május 22-ét írtak. Itt gyorsan kiderítették, hogy Kit Carson és bandája igen sok borsot tör Seth Bullock seriff orra alá és egyáltalán nem bánná, ha segítenének megszabadulni a bajkeverőtől. El is kalauzolja a párost egy kanyonba, ahol vélhetőleg a haramiák bázisa van és kisebb tűzpárbaj után Brandonnak sikerül átadnia egy üzenetet az emberein keresztül Carson számára, amelyből a főnixnek egyértelművé válhat, hogy egy vadász akadt a nyomára, így el kell fogadnia a bárbajt.
Ezután egy estét töltenek el Tombstone fogadójában, ahol Brandon némi időparadoxon parába kerül, és komolyan megfordul a fejében, hogy nem kéne csajoznia, hiszen mi van, ha a saját dédnagyanyjával bújik ágyba? Végül mégis kockáztat és egy Mary nevű bájos felszolgálólánnyal tölti az éjszakáját, már csak azért is, hogy megszabaduljon az újságírótól, aki a portréját festi és a koporsókészítőtől aki lelkesen méretet vesz róla.
Másnap reggel aztán Gabriellel kettesben indulnak el a párbaj színhelyére, de az arkangyal később hátramarad, mondván ez Brandon trófeája lesz. Némi szájhősködés után eldörrennek az első pisztolylövések és a főnix rájön, hogy a golyó, amivel meglőtték nem engedi őt regenerálódni. A vadász egy egész sorozat töltényt belelő a férfibe, majd le is szúrja a Gabrieltől kölcsönkapott angyaltőrrel. Az arkangyal még épp időben rántja el a férfit a főnix holttestétől, mielőtt az szétrobbanna, majd hamuként aláhullana az égből. Miután összegyűjtötték az értékes zsákmányt, Gabriel ismét vállon veregeti Brandont és így mindketten visszakerülnek a jelenbe.
Eközben Hazel és Jophiel is érezte, hogy valami nem stimmel és utánajárva a dolognak rájöttek, hogy Brandon eltűnt a szobájából. Felverik a többieket is, hogy rájöjjenek, ki járhatott náluk, a találgatásokat és gyanúsítgatásokat azonban Barbara egy látomással rövidre zárja, ugyanis úgy látja, Brandon a reggeli kávénál már újra köztük lesz.
Reggel 9 óra tájt kedvenc FBI ügynökük valóban lesétál a szobájából fáradtan kissé de egy önelégült mosollyal az arcán és elmeséli, hogy hol is járt.
Mikor Isten is megébred, újra összeülnek átbeszélni, milyen lehetőségeik vannak Lucifer és Lilyth ellen. Kisebb huzavona és duzzogás után Gabriel is beszáll a beszélgetésbe, de láthatóan neheztel az apjára, mert vele nem osztotta meg minden titkát, míg az abszolút kedvencével Luciferrel igen.
A kérdésre, hogy miért vesződtek a pecséttel, miért nem lehet csak úgy megölni Lilythet, Isten elmondja, hogy ők a fény és a sötétség, kiegészítik egymást, ha elpusztul az egyikük, felborul az egyensúly abba az egész világ is. Vagy mindketten meghalnak, vagy egyikük sem.
Az is kiderült, hogy legutóbb két arkangyal és Isten teljes ereje kellett, hogy Lilythet legyengítsék és elzárják, most, hogy Isten gyenge több erőre lesz szükségük, főleg, hogy Lilith mellett ott áll Lucifer és az összes démon. A szoba sötétebb feléből ennek említésére a pokol egykori királya halkan nyöszörögni kezd, de senki nem foglalkozik vele.
Chernabog is előbújik és megkérdezi, ők a sötétség teremtményei-e végső soron, elvégre Lucifer teremtette őket, akit Isten teremtett. Isten erre azt válaszolja, hogy részben Lilyth teremtményei is lehetnek, hiszen Lucifert a pecsét rontotta meg, ezek után lett féltékeny az emberekre, ezek után kellett őt letaszítani a mennyből. Mikor a démonokat teremtette már rajta volt a pecsét, nem tudni, mennyire dolgoztak akkor össze Lilythel.
Ismét felmerül a kérdés, hogy Eileen vajon meg tudná-e tartani a pecsétet úgy, ahogyan az apja tette. Isten azt válaszolja, nem hiszi, maximum ideiglenesen lenne képes megtartani és túl veszélyes egy ilyen erős lényre bízni. Hazel sem támogatja az ötletet, szemlátomást megkedvelte a nefilimet.
Sam azt mondja, ha ideiglenesen is de ő vállalja a pecsétet, amíg nem találják ki, kire rakhatnák vagy egyáltalán ezt akarják-e. Egyelőre ez tűnik a legjárhatóbb útnak, bár többen azt hangoztatják, hogy ez az elzárásos módszer alapjáraton kudarcra van ítélve.
Gabriel ezen a ponton vázolja, ő kiket tudott összegyűjteni az istenek közül akik hajlandóak aktívan részt venni a Lylith elleni harcban. A legtöbb isten ugyanis nem akar beleavatkozni a dologba annak ellenére, hogy a bukás a pusztulásukkal járhat.
Hazel vállalkozik rá, hogy felkeresi néhány fajtársát, akikről sejti merre találhatóak és megpróbálja őket maguk mellé állítani. Crowley vállalja, hogy “sofőrködik” a dzsinnek. Egyiptomból, Iránból és Európából is hoznak kollégákat, összesen ötöt. Közülük egyik sem tűnik annyira elhanyagoltnak, mint Hazel, ami arra sarkallja a dzsinnt, hogy ő is kicsit változtasson a kinézetén.
Rowena kitálal, hogy a volt covenéből akad még két boszorkány, akik talán melléjük állnak, bár nem biztos, hogy egyedül megbízhatónak tartják majd, így Barbarát kéri meg, hogy tartson vele Texasba, ahol két nő hűvösen fogadja megkerült társukat és felemlegetik, hogyan is árulta el őket Salemben annak idején. Óva intik Barbarát is, hogy bízzon benne.
Eközben Barbara időközönként látomásokat kap egy kislányról, aki lelkeket eszik és ettől növekszik.
Már épp a bázis felé veszik az irányt, mikor egy csapat démon állja az útjukat és kisebb szóváltást követően Chernabog úgy dönt, csatlakozik hozzájuk és Luciferhez, akihez az értékrendje szerint hűségesnek kell lennie, ám azt kiköti, hogy a boszorkányokat egyelőre hagyják békén.
Eközben Gabriel elmegy Eileenért míg Sam és Brandon töltényeket gyárt a főnix hamvaiból, összesen 18 ilyen töltényt sikerül összehozniuk az alapanyagokból.
Boyd és Nina pedig a lány múltjáról beszélgetnek, hogy hogyan kötött ki Isten mellett. Már akkor is tudat alatt többször megidézte az őse szellemét és ilyenkor Boydhoz hasonlóan nem mindig emlékezett rá, mit is csinált. Egy ilyen alkalom után egy furcsa férfi kereste fel és azt mondta, segít neki, hogy visszanyerje maga felett az irányítást, cserébe intézzen el neki dolgokat. Ez persze azt is jelentette, hogy ki kell szállnia az addigi megszokott életéből – ami abból állt, hogy a Bandidos kanadai vezetőjének volt a párja. Ebben a szerepben már amúgy se érezte jól magát, így gyorsan kapott a lehetőségen. Mindennek már hét éve.
Boyd azon morfondírozik, bevonja-e a régi bandáját, majd arra jut, hogy küld egy hangüzenetet a Devil’s Discipline-nek, amiben a segítségüket kéri.
Később Jophiel elviszi Samet és a kissé vonakodó Finnt a vámpírokhoz, hogy beszéljenek velük. Finn hangoztatja, hogy nem jó, ha ő is megy, de Jophiel úgy gondolja, jobb, ha egy fajtársuk is jelen van, hogy kérje a segítségüket.
Otthon Charlie a híreket bújja és azt látja, hogy megszaporodtak az okkult tevékenységek több helyen is, valamint furcsa zavargások kezdik felütni a fejüket több helyen.
Eközben Chernabog megérkezik Luciferhez és kitálal neki mindenről, amit eddig tud, főnöke pedig a gondolataiba merül, hogy felépítsen egy jó stratégiát, amivel eltörölheti az útból a kellemetlenkedőket. Chernabog csak annyit kér Lucifertől, hogy ha lehetséges, Barbarát kímélje meg a támadásnál.
Aznap este Jophiel egy szertartásos vacsorát rendel el, amivel erősíteni kívánja Istent, aki szemlátomást nincs az ereje teljében. A vacsorán a jelen lévők mind részt vettek.
Az is felmerül, hogy a nemrég megszerzett ereklyével, Áron botjával is talán erősíthetnék őt(amit végül nem használtak fel a pecsét leszedésénél), de Chuck erre azt mondja, ezt az energiát ő maga már nem tudja visszaszedni magába mert önként lemondott róla, maximum valaki más használhatná fel, de okosan kell majd vele időzíteniük.
A vacsora végeztével pihenni térnek, bár többen felvetik, hogy a zavargások ellen talán tenniük kellene valamit, Gabriel azonban határozottan ellenzi, mondván, ha most kimennek és bajuk lesz, nem lesz erejük Lilythék ellen.
Hajnalban Barbara újabb látomásra ébred, melyben maszkos, köpenyes alakok rituálisan feláldozzák magukat egy 12 éves forma kislánynak, aki az előző látomásokhoz hasonlóan elfogyasztja a lelkeiket, ettől pedig szemlátomást nő egy kicsit.
Amit a boszorkány a látomásában nem lát, Chernabognak azonban egyre jobban feltűnik, hogy Lilyth hogyan is néz Luciferre, mikor úgy gondolja, a pokol ura nem látja őt. Felfedezését megosztja később egy alkalmas időpontban Metatronnal és Abaddonnal akik igencsak átejtve érzik magukat azzal, hogy Lucifer visszatért és nem ők irányítják a sötétséget. Sirámaiknak azonban Chernabog észrevételei gyorsan véget vetnek és szövetséget kötnek egy közös cél érdekében. lilyth_teen.jpg
A bázisra a következő napok folyamán lassan megérkeznek a vámpírok és az istenek is a közelbe érnek. A hangulat egyre feszültebb és a tétlenség nem segít az idegeiket lenyugtatni. Chuck azonban még mindig erőt gyűjt. Castiel eközben a mennyben állítja csatasorba az angyalokat Jophiel segítségével.
Október 29.
Finnt egy alkalmas pillanatban Aisling félre hívja és személyesen is bocsánatot kér tőle az eddigi viselkedéséért. Figyelmezteti a vámpírt, hogy Noelnek tervei vannak vele – vagy fejet hajt neki, vagy megöli. A nő szemlátomást aggódik Finnért, én nagyon reméli, Finn le tudja valamilyen módon győzni Noelt.
Ekkor Charlie szenzorai egy egész sereg démon érkeztét jelzik, akik úgy tűnik a bázis felé közelednek. 9431dcd018e5f72e6a4b788ead8c13e8--abaddon-supernatural-supernatural-angels.jpg
Jophiel egy kitekintéssel tájékoztatja a bázison lévőket, hogy három körülbelül 30 fős csapat érkezik élükön Abaddonnal Metatronnal és Chernaboggal.
A csapatot felvillanyozza, hogy végre történik valami és ők is három csapatra osztódva teleportálnak ki a bázisról. Még Barbara is ki akarja venni a részét a harcból, de Gabriel gáláns módon csak akkor engedi harcolni a boszorkányt, ha vigyázhat rá, így átszáll a nő testébe és egymás képességeit erősítve vetik bele magukat a harcba. supernatural-metatro.jpg
A csata első pillanatában a démonok vezetői visszavonulnak a csapataik mögé, hagyva, hogy a bázisról kiteleportálók kedvükre mészárolják őket.
Mindenki erejét nem kímélve veti bele magát a küzdelembe és szépen le is fogyasztják a démonseregeket. Már alig áll néhány gyalog közülük, mikor váratlan fordulat következik be; a hátsó sorokban lévő, még harcolni képes démonokkal a saját vezetőik végeznek…

View
The Call

Október 11-12
A csapat Október 11-én ér vissza a bázisra, ahol a Háborúval való összecsapás után megpihennek kissé. Ez idő alatt Boyd Brandontól kér segítséget a manitou után való nyomozásához. Brandon megmutatja neki az adatbázis azon részét, amit érdemes átnéznie, majd elmerül a munkában – megír pár jelentést az FBI-nak az elmúlt napok eseményeiről.
Finn is csatlakozik a könyvtárban fészkelő két társához, ő a vámpírok erejéről igyekszik több dolgot kideríteni. Kideríti, hogy ővámpírok többféleképpen alakulhattak ki, így a képességeik is kicsit mások.
Vannak, akik így születtek – rendes anyától és apától, de valami genetikai mutáció folytán születésüktől fogva vámpírok voltak. Kevés ilyen gyerekből lett alapító, avagy ősvámpír, de akad pár szerencsés aki túlélte a korai éveit. Ezek az egyedek lassan öregednek és valamelyest visszanyerik a fiatalságukat, ha elég vért isznak. Ezek azok a vámpírok, akik időnként hosszú álomba merülnek, hogy feltőltődjenek és addig a “gyermekeik” vigyáznak az álmukra. Ezek a vámpírok inkább Európára és Ázsiára (India főleg) jellemzőek.
Vannak olyanok, akik démonokból lettek – az ősi mítoszok említenek olyan vérivó, démoni lényeket, melyek hasonlóak a vámpírokhoz. Azt tartják, hogy ezek a vérivó lények, hajdan egy lény voltak, majd egy genetikai mutáció miatt külön fajokra váltak szét.
Az ősvámpírok nagyon fontosnak tartották a “családjukat”, azokat, akiket ők maguk teremtettek. Ezeket a gyermekeiket telepátiával irányítani is tudták és mozgósíthatták is, ha szükség volna rájuk. A 12-15. században annyira megnőttek a vámpírklánok, hogy az ősvámpírok a fennhatóságukat területekre osztották és ezt a hagyományt azután is fenntartották, miután az aranykoruk leáldozott.
Barbara ez idő alatt igyekszik kerülni Rowenát és ideje nagy részét a szobájában tölti, online shoppingol, esetleg tornázik. Agnes nővér sem zavarja őt, úgy tűnik, egy kis szünet vár rájuk. Charlie belenyúl a boszorkány rendeléseibe, hogy ne a bázisra érkezzenek a cuccai, hanem több közeli pick-up pontra.
Sam továbbra is vért ad Deannek és többen felváltva őrködnek a fogoly felett aki mintha kissé kezdene lenyugodni.
Október 13
Jophiel megérkezik a bázisra Gabriel kíséretében aki összehív egy gyűlést, miután látogatást tesz Deannél a pincében. Ő és Rowena is ugyanarra a következtetésre jutnak – Dean javulása valószínűleg csak átmeneti, a kezeléssel nem oldódik meg a probléma. Maga Gabriel is úgy gondolja, hogy ideje megkérdezni Lucifert és ha van módszerűk rá, hogy csak beszéljenek de ne engedjék ki őt a börtönéből, akkor tegyék meg.
Közben arról tájékoztatja a csapatot, hogy pár istent az ügyük mellé állított és van egy eléggé kihűlt nyoma egy főnixről de igyekszik utánajárni. Így viszont egy ideig nem lesz elérhető senkinek, így előre átbeszélik, mik a teendőik. Gabriel nem bízik a testvérében, ez érezhető rajta így azt tanácsolja, beszéljenek vele de semmi esetre se kössenek vele egyezséget. Ezen kívül a gyűrűkről azt mondja, magukban nem de összegyűjtve lehet valami szerepük ám, hogy micsoda azt nem tudja. Mindenesetre tartsák nyitva a szemüket és próbálják meg elhárítani a másik két lovas problémáját. A Halállal lehet érdemesebb lesz egyezkedniük.
Október 14- 20
Brandonban felmerül a kérdés, hogy Barbara hogyan törölte ki magát Boyd emlékezetéből így a két férfi felkeresi a boszorkányt a szobájában, hogy választ kapjon. Barbara annyit mond, hogy Chernabog tette. Brandon megkérdezi, vajon Barbara képes lenne-e a Boydban élő szellemről megtudni valamit. A boszorkány egy látomáson keresztül megtudja, hogyan tett szert a benne élő manitoura a férfi és utal arra, hogy talán nem csak a könyveket kéne bújniuk hanem egy hasonló helyzetben lévő emberrel is beszélhetnének – Ninával.
Boyd fel is hívja Ninát, aki úgy tűnik örül a telefonnak, de elég elfoglalt is. Azt ígéri, meglátogatja Boydot amint tudja, de a megbízója épp elhavazta munkával. A háttérben csörömpölés hallatszik és a lány le is teszi gyorsan a telefont.
Brandon félrvonja Samet egy alkalmas pillanatban és felfedi előtte, hogy rokonok a nagyszüleik révén. Azt is megosztja az elnökkel, hogy ezt az információt Crowleytól tudta meg és nem is érti, miért hozakodott vele elő a démon. Mindkettejüknek feltűnik az is, hogy a pokol királya egy ideje nem nagyon jár a bázisra, ami gyanakvással tölti el a kuzinokat.
Barbara úgy dönt, meglátogatja az emberi énjét visszaszerző Deant és elbeszélget vele kicsit. Az idősebb Winchester testvér úgy tűnik eléggé megfáradt és már bármilyen megoldásba beleegyezne, csak legyen vége a szenvedésének. A boszorkány igyekszik lelket önteni belé. Végül azzal sikerül felvidítania, hogy Finnel ránéznek Dean féltve őrzött kocsijára és kis karbantartás után el is viszik egy körre a vámpírral. Visszatérve beszámoltak Deannek a kocsi állapotáról.
Október 21-25
Október 21-én, bő egy héttel a hazatérésük után jön az üzenet, hogy az európai ősvámpír hajlandó a vérét adni de akkor érte kell jönniük és el kell hozniuk ám vannak feltételei.
Jöjjenek el hozzá a kastélyába Slebechbe és hozzanak neki legalább egy dekoratív nőt, akitől majd a véréért cserébe vért kér. Ha azt akarják, hogy utazzon, gondoskodjanak róla, hogy legyen mindig élelme és útitársa, aki szórakoztatja, lehetőleg egy szép nő mert művészlélek és csak a szép dolgok érdeklik. Ha teljesítik a feltételeit, eljön.
Kisebb szóváltást megbeszélést követően úgy döntenek, hogy Charlie megy el Brandonnal, Boyddal és Jophiellel együtt az európai ősvámpírért, míg a többiek a bázison maradnak, hogy tartsák a frontot. Azt nem sejtik, hogy Chernabog időközben testet cserélt és az utazás ideje alatt Charlieval tart. European_Vampire_Alpha.jpg
Charlie egy magánrepülőt intéz nekik, hogy mielőbb eljussanak Slebechbe és vissza. A vámpír egy kisebb kolóniával él egy elhagyatottnak hitt lerobbant birtokon. A szebb napokat látott kúriában számos nagyon élethű szobor fogadja őket, ami miatt a csapat elgondolkodik rajta, vajon az ősvámpír kővé tudja-e változtatni őket ha akarja. A vámpír Robert néven mutatkozik be nekik és miután egy rövid beszélgetéssel meggyőződik róla, hogy teljesítik a feltételeit, elindulnak vissza Amerikába. Út közben Charlie többször is ad a vámpírnak a véréből, de Chernabog regeneráló erejének köszönhetően nem esik különösebb baja.
Eközben a bázison Barbara úgy dönt, hogy ránéz a kanadai vámpír kolóniára, ugyanis az mindannyiukat meglepte, hogy nem Nina értesítette őket a fejleményekről, ahogy az eredetileg meg lett beszélve.
Hallgatózása nem volt sikertelen, elcsípett egy rövid szóváltást Noel és Brennan között, ahol a család feje azt ecseteli, hogy Ninát móresre fogja tanítani, mikor felkeresi őket legközelebb, mert nagyon nem nézi jó szemmel, hogy eddig falazott Aislynnek. A boszorkány ezután felhívja Ninát is és kéri, legyen óvatos a Vlasak klánnal, ha majd találkozik velük.
Október 23-án este felé Nina felhívja Barbarát és közli vele, hogy a bázisuktól 150 km-re balesetet szenvedett és nem tud tovább menni. Finn azonnal kocsiba pattan és elmegy az új ismerősükért, akiről kiderül, hogy valamilyen csúnya vírust szedett össze néhány zúzódás mellett. Mikor a bázison meggyógyítják, Nina elmeséli, hogy a betegséget egy furcsa férfi közelében szedte össze, akit Mr. Greennek hívnak és valószínűleg ő lehet az egyik lovas, akit a csapat keres. Arról is beszámol, hogy egy motoros bandával másnap hajnaban csapást fognak mérni egy montanai raktárra, ahonnan 24-én éjjel 15 kamion indulna útnak egy croaton nevű vakcinával, mely valójában egy vírus, amivel Pestis igyekszik lesújtani az emberiségre.
Miután leszállnak a repülővel, Boyd és a többiek is értesülnek Nina balesetéről valamint arról, hogy Pestis előkerült így még sürgetőbbre fogják a Luciferrel való találkozást.
A megbeszélt helyen 24-én hajnalban Noel, Aislynn és egy fekete bőrű férfi várja a csapatot, aki régi ismerőseként üdvözli a Brandonék társaságában érkező Robertet, Chernabog pedig észrevétlenül visszatér szövetségeséhez.
A két ősvámpír ad a véréből és Rowena egy varázslat segítségével Lucifer színe elé viszi őket. A bukott angyal egy furcsa börtönben tengeti a napjait, ahol sötét van, hol hideg, hol meleg és semmi esetre sem tudják eldönteni merre lehet ebben a közegben a fel vagy a le. Beszélgetőpartnerükből semmi más nem látszik, egy fekete füstfelhőn és egy villogó sárga szempáron kívül. Lucifer elárulja nekik – miközben Cherdabog rendíthetetlenül hajlong előtte Barbara minden ellenállása ellenére -, hogy a lovasok gyűrűivel egy erőteret tudnak létrehozni, amiben a halál pengéjével megsemmisíthetik a sötétséget. Az információért cserébe csupán annyit kér, hogy szóljanak pár jó szót az érdekében a testvérének és Istennek is, ha előkerül.
A tárgyalás után Robert közli a csapattal, hogy egy ideik a Vlasak klánnal lesz, ha majd haza kíván térni, szól majd nekik. Ezek után Noelék kocsijával távoznak.
A csapatnak nincs sok ideje pihenni, úgy döntenek, segítenek Ninának és a bandájának lekapcsolni az éjjel induló kamion karavánt, így megteszik a kellő előkészületeket, majd elindulnak Montanába. Charlie a távolból lekapcsolja a raktár és a környék térfigyelő kameráit, hogy a támadóknak ne legyen gondja ebből. Nina közben elmeséli a többieknek, hogy a kamionokat vezetők nagy része valószínűleg démon lesz, így számítsanak nagyobb ellenállásra.
A rajtaütés igen kalandosra sikerül, több molotov koktélt és minden fellelhető természetfeletti képességet bevetnek, hogy leállítsák a kamionokat. Fáradozásuk nem lesz eredménytelen, rövid időn belül sikerül összecsukniuk a kamionokat és megsemmisíteniük a halálos vírussal teli vakcinákat.
Ezek után Nina vezetésével és Jophiel teleportáló képességeivel átugranak immár csak hatan a daweporti kórházba, Iowába, ahol Mr. Green tartózkodik és lecsapnak rá és megszerzik a gyűrűjét.
A bázisra visszatérve lepihennek kicsit, miközben Barbara egyre ellenállhatatlanabb késztetést érez egy tál gumbora.
Október 26
Pihenés közben elgondolkodnak rajta, hogyan is tudhatnák meg, hol lesz majd az utolsó lovas. Kis értekezés után egyetértenek abban, hogy ahol súlyos természeti katasztrófák láncolata van készülőben, ott fel fog ő is bukkanni. Ilyen helyeket keresve gyorsan leszűkítik a keresésüket Louisiana államra, azon belül is New Orleansra, mely felé egy hurrikán tart éppen. Egy újabb látomás után megtudják Barbarától, hogy a Halál éppen a Gumbo Shopban falatozik, így úgy döntenek, felkeresik a lovast.
Ezúttal Castiel és Jophiel is beveti a teleportáló képességét, így hamar az étterem vízzel elárasztott utcájára érnek. Az egyre erősödő vihar mellett a pánik is fokozódik, ugyanis az utcákon heverő holttestek száma is azt indikálja, hogy a lovas a közelben van. Alig akad közülük valaki, aki meg tudja tartani a hidegvérét. Barbarát Boydnak kell vinnie, hogy ne szaladjon el az ellenkező irányba, Brandonnak is nehezére esik megközelíteni az éttermet, de végül legyőzi a félelmét. Egyedül az angyalok azok, akikre nincs bénító hatással a lovas közelsége. supernatural__death_x_reader__afternoon_by_okami_taichou-da2uyzs.jpg
Odabenn egy szikár öregurat látnak aki egy nagy tál gumboból szed épp magának és hátra se pillantva hellyel és étellel kínálja az érkezőket, amit senki nem fogad el Chernabogon kívül, aki úgy tűnik, átvette szövetségese felett az irányítást.
A Halál elmondja nekik, hogy nem akar hisztériát, nem akar harcolni. Ha a gyűrűje kell odaadja, csak engedjék meg, hogy befejezze a vacsoráját. Nem igazán érdekli semmi, számára mindez túl kicsinyes játék, ő pedig elfáradt. Talán még a várost is megkíméli, mert kedveli a konyhájukat. Azért jött ide, mert csak így találkozhatott a csapattal és így tudta őket figyelmeztetni. Valaki megbéklyózta de nem mondhatja el ki, még csak gondolni se gondolhat rá. Egy báb lett, amit nagyon utál. Az egyetlen kiút számára, ha a pecsét megszűnik létezni, viszont figyelmezteti őket – nem minden az, aminek látszik.
Október 27
Visszatérve a bázisra még egyszer megvitatják a lehetőségeiket, még azt is kipróbálják, hátha Dean át tudja adni a pecsétet valaki másnak, ami nem jár sikerrel. Arra a következtetésre jutnak, hogy nem tehetnek mást, mint kipróbálják Lucifer javaslatát, hátha így valóban megszabadulnak a sötétségtől, annak ellenére, hogy sejtik, ezzel a taktikával Lucifer valószínűleg kiszabadulhat. Úgy döntenek, Lucifer kisebb fenyegetés, mint a Sötétség, így ha az utóbbi megszűnik létezni, az már fél siker.
Így aztán a halál kaszájával lesújtanak Deanre, miközben a gyűrűket is összeillesztik. Az idősebb Winchester testvérből sűrű fekete füst száll ki és örvényleni kezd a pincében, miközben a gyűrűk alatt megnyílik a föld. A jelenség nem tart tovább egy percnél és miután újra tisztán látnak észreveszik, hogy Dean továbbra is talpon van, ám sárga szemekkel néz már rájuk. Lucifer megköszöni a közbenjárásukat a kiszabadításában, majd a mögötte bujkáló három éves forma kislányt a karjaiba véve eltűnik a bázisról. Lylith.jpg
Ezután kisebb vita alakul ki a jelen levők között, hogy pontosan most mitévők legyenek és van-e értelme egyáltalán bármit is tenniük, főleg, hogy az elnökük ezek után már tényleg teljesen alkalmatlannak tűnik a pozíciójára. A szóváltást telefoncsörgés zavarja meg és Nina, aki még mindig a bázison van velük, igen zaklatott hangnemben spanyolul rászól a vonal másik végén lévő társára, hogy azonnal a Kansasbe kell jönnie. Az illető betartja a szavát és megjelenik a tárgyalóban, kissé leharcolt állapotban és Istenként mutatkozik be a csapatnak. Elmeséli, hogy Lilyth minél jobban átvette Deanen az uralmat, ő annál jobban gyengült és egy főzetre volt szüksége, hogy valamennyire erőre kapjon. Többek között ebben volt Nina a segítségére. Megígéri, hogy válaszol majd minden kérdésükre, de a teleport nagyon kimerítette, így előtte pihenne. supernatural7.jpg
Ekkor újabb látogató érkezik a bázisra Crowley személyében, aki remeg, mint a kocsonya és síri hangon közli, hogy az összes köpönyegforgató démon egy pillanat alatt átállt Lucifer mellé, mikor visszakövetelte tőle a trónt. Némi hisztérikus fejhangot megütve azt is beismeri, hogy Dean az ő ötlete miatt vette át a pecsétet Káintól. Crowley úgy hitte, így majd Dean jobban megérti őt és jó szövetségesek lesznek, a pokol királyának pedig lesz egy új, megállíthatatlan katonája, ám alábecsülte a pecsét erejét és Dean ellene fordult. A bázist is emiatt kerülte, mióta Deant elfogták – félt, hogy az idősebb Winchester fivér elszabadul, ha meglátja. Monológja természetesen senkiben nem ébreszt sajnálatot.
A hajnali tanácskozás után végül mindenki egyetért abban, hogy szükségük van egy kis pihenésre így a bázison tartózkodók nagy része aludni tér.

View
Of queens and mistresses

Október 4.
Jophiel elindul az újonnan megszerzett gyűrűvel Gabrielhez, hogy megnézzék, mit is tudhat a lovasoknál lévő apró ékszer.
A csapat nagy része Hazel és Jophiel kivételével felkészül a kanadai vámpírcsalád felkutatására és a hosszú útra. Barbara útközben Charlie segítségével beszerez néhány kis hatókörű nyomkövetővel ellátott poloskát.
Október 5.
A 26 órás autóút során egyszer állnak meg pihenni egy ötcsillagos wellness hotelben. Brandon itt megismerkedik egy csinos lánnyal akivel aztán együtt tölti a délután hátralévő részét. Boyd a lány barátnőjét igyekszik elbűvölni – sokkal kevesebb sikerrel, így aztán a recepcióshoz fordul segítségért, aki diszkréten átnyújt neki egy névjegykártyát, rajta egy telefonszámmal. Boydot így a délután folyamán “Az ikrek” szórakoztatják – két nagy mellű, szőke nő, akik valóban a megszólalásig hasonlítanak egymásra.
Október 6.
Az éjszakai autókázás után Edmontonban éri őket az ebédidő. Finn gyorsan elmegy aludni a motelszobájába és Barbara is követi a példáját. Boyd és Brandon elmennek ebédet szerezni, Boyd pedig vesz csirkét és hamburgert is Barbarának, hátha éhes. A boszorkány viszont nem hajlandó ajtót nyitni neki, mikor a gőzölgő zacskókkal a kezében bekopog a szobája ajtaján, sőt, ráuszítja a portást a társára, aki szelíd erőszakkal el is vezeti Boydot az ajtó elől. A motorost azonban nem lehet ilyen könnyen eltántorítani és visszasettenkedik Barbara szobájához majd nem túl elegánsan kinyitja az ajtót és becsúsztatja a bejáraton Barbara ebédjét. Az esti találkozóra a boszorkány a csirkét és a hamburgert is eltűnteti, majd közli a rá váró fiúkkal, hogy vacsorára egy könnyed salátára vágyik. Elhatározzák hát, hogy megnézik a szemben lévő bár kínálatát, majd elindulnak felkutatni a vámpírklánt.
Még mielőtt átkelnének az úttesten egy motoros bukkan fel és parkol le a kiszemelt étterem előtt. Barbarának furcsa érzése támad a jövevény kapcsán és első dolga az, hogy az idegen motorjára szereljen diszkréten egy poloskát, míg Boyd magát a járművet méri fel szakértői szemmel. Egy sokat megjárt járgánynak tűnik amit szépen és hozzáértéssel tartanak karban.
A bárba belépve a társaság leül az egyik asztalhoz és megrendelik a vacsorájukat. Eközben öt egyen bőrkabátot viselő alak érkezik a bárba és sört kérnek. Boydnak feltűnik, hogy mind a Bandidos tagjai – azé a motoros bandáé, akiket nem különösebben kedvel. Ekkor a mosdóból kilépve megpillantják a kint parkoló motor tulaját is – egy csinos sötét hajú lányt, aki szinte azonnal kiszúrja Boydot és odalépve hozzá annyit mond, beszéde van vele. A férfi felajánlja, hogy menjenek kicsit ki, ahol nyugodtan beszélgethetnek, ám kifelé menet a Bandidos tagok leszólítják a lányt és sértegetni kezdik. A szavaikból az derül ki, hogy a lány, aki most egyszemélyes bandaként “Az utak királynőjének” nevezi magát, régen hozzájuk tartozott, a vezérüknek, Paulnak volt a babája, akit a legnagyobb akciója előtt szarban hagyott és lelépett. Paul pedig börtönbe került. Nina_Devera__indi_n-spanyol_.jpg
A szóváltás után tettlegesség következett, egyikük rárontott a lányra, de az ügyesen kitért az ütések elől. A csapatból többeknek szemet szúrt, hogy Boyd beszélgetőtársának túl gyorsak a reflexei, Boyd pedig látta is, ahogy a lány szeme egy pillanatra sárgán villan. A bártulajdonos – egy öreg indián – ekkor felszólította a verekedőket, hogy ha mindenáron ujjat akarnak húzni Ninával, azt kinn tegyék. Így aztán mindenki kitódult a bár elé, aki kíváncsi volt az összetűzés kimenetelére. Boyd és Finn is segített Ninának a csépelésben, bár az volt a benyomásuk, hogy a lány elbánt volna egymaga is mind az öt támadójával.
Miután a bandatagok megfutamodtak és Nina még jól ki is nevette őket a gyávaságuk miatt, visszatértek a bárba, ahol végre mindenki rendesen bemutatkozott – Barbarát kivéve, aki unszimpátiáját palástolva elment a mosdóba megigazítani a sminkjét. Kiderült, hogy Nina Devera félig spanyol, félig csipuak indián származását tekintve és a természetfeletti erő, amit láttak, az az őse szelleme, amit segítségül tud hívni, ha akar. Nina nemrég álmot látott, amiben ez a hely, valamint Boyd szerepelt és az volt az érzése, hogy segítenie kell majd valahogyan a férfinak.
A csapat megkérdezte, ismer-e itt egy vámpír klánt, mire kiderült, Nina több természetfeletti lénnyel tartja Kanadában a kapcsolatot, köztük a Vlasak klánnal is. Így aztán mobilon üzenetet küldött egy találkozó reményében a klán kapcsolattartójának, aki egy fényképet kért első körben a látogatóiról, így Nina gyorsan lőtt egy selfie-t velük. A következő üzenet kicsit lassabban érkezett, de beleegyeztek a találkozóba.
A klán jacfishi otthonáig 3 órás út vezetett. Amint a gyönyörű kúria látótávolságon belül ért, Barbarának az a nagyszerű ötlete támadt, hogy ő hátramarad és nem megy be a házba, hanem kintről kémkedik. Úgy gondolta, egy kommandós ugrással kigurul Finn kocsijából és hátramarad egy bokorban, de a terve nem működött, a lába beleakadt a biztonsági övbe és több helyen lehorzsolta magát, valamint elszakította a kiskosztümjét is. Chernabog persze gyorsan gondoskodott a boszorkány sebeiről, bár viharvert kinézetén ez nem sokat segített.
Egy idősebb nő nyit nekik ajtót, aki Gertrude néven mutatkozik be a csapatnak, Barbara pedig fontoskodóan átnyújtja neki hamis névjegykártyáját. Bevezeti őket egy tágas fogadótérbe, ahonnan egy lépcső vezet fel a galériára, melyről több szoba is nyílik. Megkéri a csapatot, hogy várjanak egy kicsit és felszalad a lépcsőn, hogy az egyik szobába bekopogva szót váltson valakivel. Eközben még két vámpír érkezik, egy lány és egy férfi. A lány Isabel néven mutatkozik be, a férfi pedig Brennan Higginsként. Úgy tűnt, a vámpírt leginkább Finn érdekli és kérdezgetni kezdte, honnan származik, van-e családja, ha igen, miért nincs velük, ha nincs, miért nem áll be egybe ahelyett, hogy nem fajtabeliekkel bandázik. Brennan.jpg
A kérdezősködést a lépcső felől érkező figyelmeztetés szakította félbe. Gertrude tért vissza egy másik nővel, aki egy maszkkal takarta el az arcát a társaság elől és halkan megkérdezte, miért keresték fel a klánját. A választ Brandontól várta, ugyanis a maszkos arc a vadász felé fordult. Brandon elmesélte, hogy az ősvámpírral akarnak beszélni, hogy a segítségét kérjék. A vámpírok is tudtak a közelgő apokalipszisről, így nem állt nehezükre belátni, az összefogás jó ötlet lehet. A Sherineként bemutatkozó maszkos nő azt mondta, a kérést a férje tudja teljesíteni, de ő épp házon kívül van és pár nap, míg visszatér. Maradjanak addig a közelben és Ninán keresztül üzennek, ha Noel hazatért.
A csapat már épp indult volna kifelé, mikor Barbara hirtelen még egy kérdésre szót kért és elmesélte, hogy a csapattársuk, Finn régóta keresi a teremtőjét, nem ismer-e véletlenül egy Aisling nevű vámpírt. Sherine láthatóan feszült lett a kérdéstől, rávágta, hogy nem és elsietett a szobájába. Finnek azonban ekkorra már feltűnt, hogy a maszkos nőnek túlságosan ismerős az illata. A vámpír hirtelen haragjában belebokszolt a falba, majd kisietett a házból és beült a kocsijába. Barbara utána sietett és beült mellé, míg a többiek a kínos csendben távozóra fogták.
Finn az erdőbe vezetett, majd a kocsiban hagyva Barbarát igyekezett egy kis vadászattal és fapüföléssel levezetni a feszültségét. Mint kiderült, a maszk mögött valószínűleg Aisling volt és azért kerülte a beszélgetésük alatt a tekintetét, mert nem akarta, hogy Finn felismerje. A terve persze kudarcot vallott, bár Finn szerint ez is a teremtője egyik ismertetőjegye – a tervei nem mindig váltak be.
Eközben Brandon, Boyd és Nina elmennek inni egy a motelhez közel eső kocsmába, ahol Nina elmeséli a fiúknak, hogy nem tudta régen kezelni az erejét de egy navahó törzs segített neki és azóta akkor hívja meg a testébe az őse szellemét amikor csak akarja. Brandon egy idő után exkuzálja magát a társaságból, teret hagyva Boydnak, hogy bevethesse magát Ninánál ha akarja. Azonban úgy tűnik itt nem Boyd fogja a tempót diktálni így bár a lánnyal egy ágyba kerülnek az éjjel, de nem romantikus értelemben. A lány ugyanis ivóversenyre hívja ki Boydot akivel sikeresen az asztal alá isszák egymást, majd mikor kirakják őket a bárból, Brandonnal hazaviteti magukat a motelbe.
Október 7.
Reggel Charlie felhívja Brandont, tudatva vele, hogy újra elkezdődtek a furcsa felvillanások és a jelenség lassabban de a keleti parttól halad Manine állam felé. Ezt Ágnes nővér is igyekszik az időközben a motelbe visszatérő Barbara tudtára adni, a boszorkány mindent vörösben lát és háborúk képei peregnek le előtte álmában.
Sam, aki azóta is többször ad vért Deannek ezért elég gyenge, azt tanácsolja a telefonon keresztül, hogy próbálják meg elintézni a dolgot mielőbb, ne eszkalálódjon el a helyzet annyira, mint legutóbb. A csapat összegyűlik Brandon szobájában és megvitatják, mi tévők legyenek. Eközben Nina távozóra fogja, mikor kap egy sürgős telefont, amire spanyolul válaszol. Richard_Blumenthal_Official_Portrait.jpg
Charlie gócpontokat keresve megállapítja, hogy a jelenség Portlandnál jár, így a csapat úgy határoz, repülővel elutaznak New Yorkba, ahonnan megpróbálnak Háború elé kerülni. Charlie alkonyatra szerez nekik repjegyet, hogy Finn is bírja az utazást.
Amíg várakoznak, Brandon is beveti a kapcsolatait és megpróbál rájönni, kit is kéne keresniük. Azt is elintézi, hogy hivatalosan ráállítsák a robbantások ügyére. A portlandi nemzeti színház bombatámadása kapcsán elkezdi vizsgálni a biztonsági kamerák felvételeit valamint a híreket és rájön, hogy a támadás előtt legutoljára 24 órával járhatott ott feltűnésmentesen a lovas, ugyanis ekkor volt megrendezve a portlandi jótékonysági est, melyet Angus King szenátor is támogatott és amelyen több környékbeli állam szenátora is részt vett. A felvételeken az egyik szenátornak néha furcsán kivehetetlen az arca. Richard Blumenthal, Connecticut szenátora így erős gyanúba keveredett a csapatnál, hogy nem az, akinek vallja magát. Úgy határoznak, hogy hartfordi otthonában fognak majd lecsapni a férfira attól függően, miket olvasnak a hírekben út közben.
New Yorkba érve egy lesötétített terepjárót bérelnek, amit ezúttal Brandon vezet. Boyd mellé ül be, hátul pedig Finn osztozik Barbarával az ülésen. Már estefelé jár az idő, mikor Finnek elege lesz abból, hogy a boszorkány Boydot cukkolja és egy lámpánál kihajítja a nőt a kocsiból. Egy lámpával később ő maga is kiszáll és kéri a fiúkat, hogy menjenek vissza a boszorkányért, ő maga pedig elmegy vadászni, később pedig betör egy autókereskedésbe és elköt egy régi járgányt, hogy a többiek nyomába eredhessen.
Eközben a csapat többi tagja megérkezik a szenátor otthonához. Út közben Barbara arra a következtetésre jut, hogy Finn azért dobta ki őt hősiesen a kocsiból, hogy “megmentse” magától, ezen a lovagiasságon pedig kis híján könnyekig meghatódik.
Blumenthal szenátor otthona előtt lézeng jópár ember, de hamar feltűnik a csapatnak, hogy nem úgy mozognak, mint akik teljesen a tudatuknál vannak. Chernabog segítségével átveszik a két biztonsági őr felett az irányítást, akik a kaput őrzik és kinyittatják velük, mire az utcán lézengők is lassan megindulnak a kocsijuk felé. A csapat gyorsan behajt a kapun a ház felé és betörik az ajtót. Odabenn egy férfi várja őket az egész ház népével – köztük két gyerekkel – és néhány démonnal. A szenátor bőrébe bújt entitás megpróbálja rávenni a jelenlévőket, hogy álljanak mellé, mondván, elkerülhetetlen, hogy behódoljanak neki.
“Nem állok le, hiszen most élek igazán. Nézzetek magatokra, milyen könnyű titeket elindítani a lejtőn. Szentnek képzelitek magatokat, barbárnak mondjátok a régi szokásokat, de közben a felszín alatt még mindig vadállatok vagytok és ez megrémít titeket. A békéről papoltok, de én elpusztíthatatlan vagyok amíg csak egy ember szívében is ott ég a vágy a harcra!”
Chernabog igyekszik a férfit az akarata igájába hajtani, de érzi, hogy ez a lény nem teljesen az ő ligája, bár impresszív, hogy kis híján sikerült a terve. Háború őt külön megpróbálja maga mellé állítani, mondván, mennyi lelket tudna betakarítani ha elengedné. Mikor látja, hogy nem volt elég meggyőző, megfenyegeti a csapatot, hogy az itt lévő emberek mind a túszai és csak egy szavába kerül, hogy önkezükkel mentsenek véget az életüknek. Ezt nyomatékosítandó, a kisfiú előhúz egy kést a zsebéből és a saját torkához szorítja. Chernabog átveszi a fiú felett az uralmat és elaltatja, majd mikor senki sem figyeli mit csinál, elveszi a gyerek lelkét, majd ismét megpróbálkozik rákényszeríteni a hatalmát Háborúra, miközben Boyd ráveti magát a férfira, Brandon pedig szintén lead pár lövést. A támadásuk sikerrel jár és hamarosan megfosztják Háborút a gyűrűjétől, ami nélkül az entitás szertefoszlik.
Eközben befut Finn is a lopott kocsijával és az őt feltartóztatni próbáló tömegen átgázolva igyekszik a társai segítségére sietni. A Háború irányítása alatt lévő emberek azonban egyszer csak összeesnek az eszméletüket vesztve. Odabenn a többiek ekkor szerezték meg a gyűrűt.
Kisebb kutatás után a pincében egy mélyhűtőben megtalálják az igazi szenátor holttestét. Miután a dulakodásnak vége, Chernabog egy utolsó akciót még végrehajt – elfelejtteti Boyddal, hogy valaha ismerte Barbarát, így a férfi igencsak meglepődik a mellettük ácsorgó női tagon. A csapat értesíti Charlie-t hogy töröljön le minden fellelhető felvételt és visszaindul a repülőtér felé.
Október 8.
A boszorkány kivételével mind visszatérnek Kanadába, ahol Finn kicsit mesél Brandonnak a múltjáról és igyekszik felnyitni a vadász szemét, hogy nem minden fekete fehér, nem olyan egyszerű ez az egész, mint ahogyan azt ő gondolja.
Boyd Ninával tölti a napot és a lány unszolására összemérik az erejüket, Nina pedig olyan jó hatással van a férfire, hogy képes lenyugtatni az őrjöngéséből. Még amíg kettesben vannak, megkéri Boydot, hogy próbálja meg lebeszélni Finnt, hogy velük tartson a Noellel való beszélgetésre, mert annak súlyos következményei lehetnek.
Október 9.

Egy kis bevásárló túra után Barbara is visszaindul Kanadába. Út közben egy különös férfival utazik, aki annyira szerencsétlen, hogy a boszorkány azt gyanítja, a srác meg van átkozva.
Aznap este a csapatért eljön Nina, hogy ismét elkísérje őket a Vlasak klánhoz, ahova immár hazatért a ház ura. Finn nem tart velük. Nina gyorsan egy cetlit nyom még a borongós hangulatú vámpír kezébe, mielőtt távoznának. A rövid üzenetet Aisling írta. Aisling.jpg
A nappaliba érve ezúttal többen is várják őket, közöttük igen tenyérbe mászó képű férfi, aki Noel Vlasakként mutatkozik be. Mellette Aisling áll, ezúttal nem visel maszkot és igen megtörtnek tűnik. Noel néhány jól irányzott megjegyzéssel még tovább rombolja a nő önbizalmát. Aisling.jpg
Leülnek a hosszú étkezőasztalhoz és Noel elmondja, hogy az ősapja rajta keresztül képes velük beszélni és ha készen állnak, ezt most meg is tehetik. A csapat beleegyezik, mire Noel egy pillanatra az asztalra borul. A férfi feje felett Barbara gyorsan rászól Aislingre, hogy beszéljen Finnel.
Ebben a pillanatban Noel ismét kihúzza magát és ezúttal karmazsin vörösek a szemei. A lény Julianként mutatkozik be és elmeséli, hogy ő maga egy ősi démonból korcsosodott át vámpírrá. Kicsit neheztel rá, hogy a jelenlétében egy Colt ilyen rezzenéstelen arccal képes ücsörögni, miközben a nagybátyjának volt képe a klánja nagy részét kiirtani. Brandon persze nem hagyja magát megfélemlíteni és heves szóváltás veszi kezdetét, amit Barbara szerel le, mondván, nem ezért vannak itt. Ezzel kivívja Julian elismerését. Az ősvámpír meghallgatja a mondandójukat és belemegy, hogy a vérét adja, de csak akkor ha már megvan a másik első is. Barbara ebben a segítségét kéri és mivel jó benyomást tett Julienre, a vámpír azt mondja, megpróbálja az európai kollégájával felvenni a kapcsolatot. Ha ez sikerült, majd Noelen keresztül értesíti őket.
Miután Noel visszakapta a testét, berekeszti a látogatásukat. Távozáskor Barbara a klán főnöknek is átnyújt egy névjegykártyát.
Még egy estét töltenek Kanadában – ezúttal egy ötcsillagos, tematikus hotelben, ahová Nina is beugrik egy búcsúestre, amit Boyddal tölt el. Brandon és Barbara este megvitatják Finnel a történteket, bár megnyugtatniuk nem sikerül a vámpírt.
Másnap reggel mind elbúcsúznak Ninától, aki elmeséli, hogy hajnalban egy elég mogorva üzenetet kapott Noeltől, amiben kiköti, hogy innentől csak vele egyeztethet a klánból, tehát nagy a valószínűsége, hogy Aisling komoly büntetést kaphatott.
A hazaúton Barbara megpróbál hallgatózni a névjegykártyáján keresztül a vámpírfészekbe, ahol el is kap pár mondatot Brennantól.
“Magadra vess, mindenkinek hazudtál. Ha nem hazudsz nekem 50 éve, ha nem tagadod le Finnt, minden másképp lenne. Nem lennél ebben a kalamajkában. Neki is jobb lenne velünk, mint azzal a társasággal…” A kihallgatott beszélgetést a boszorkány úgy dönt, egyelőre megtartja magának, és inkább igyekszik pihenni kicsit út közben, ha már Ágnes nővér végre békén hagyja a látomásaival.
Otthon Brandon jelentést ír a Hartfordban történtekről az FBI-nak és igyekszik elintézni, hogy a férje és a fia megölésével vádolt Mrs. Bumenthal mentesülhessen a vádak alól.

View
Hunger games

Szeptember 30-Október 1.
Barbara az előző nap fáradalmait piheni ki kedvenc sorozatát nézve. A nyugalmat az zavarja meg, hogy egyszer csak kikapcsol a tévé és egy kissé le is hűl az idő a szobában. A boszorkány bosszankodva kel ki az ágyából, hogy megnézze, mi lehet a baj. Ahogy babrál, úgy tűnik, megjavul a tévé, mert egy erdő körvonalait kezdi látni a képernyőn, ám az öröme gyorsan pánikba fordul, mikor ő maga is az előbb látott erdőben találja magát.
Az erdő elhagyatottnak tűnik és nem eviláginak. Egy idő után a boszorkány elindul az egyetlen ösvényen, amit maga előtt lát. Néha árnyakat érzékel maga körül de mivel ezek nem reagálnak rá, tovább halad és végül elér egy félig lerombolt kápolnáig, ahol meglátja a néhai Ágnes nővért.
Az apáca úgy tűnik, nem tud beszélni, ha kinyitja a száját, furcsa, hörgő hangot hallat, semmi mást. Némi viszontagság, kergetőzés és – Barbara részéről – sűrű szitkozódás után, nameg Chernabog segítségével a boszorkány megkapja az üzenetet, amit Ágnes nővér olyan nagyon át akart neki adni – az apokalipszis lovasai közelednek és közöttük az első, az éhínség már le is csapott. A legyőzéséhez valamiért szükségük van egy régi, fekete pecsétgyűrűre. Turmalinkvarcos_Gyuru.jpg
Október 2.
Az információk megszerzése után Barbara visszakerül a bázisra a szobájába és azonnal bekapcsolja a tűzjelzőt, jelezvén, hazaért, ha valakinek nem tűnt volna fel. Charlietól megtudja, hogy tisztában voltak az eltűnésével – ami egyébként lassan 2 napja történt – de Rowena mindenkit megnyugtatott, hogy a boszorkánynak magától kell visszatérnie és ebben senki nem segíthet neki.
Barbara dühösen kérdőre vonja a könyvtárban dolgozó boszorkányt, hogy mégis miért nem próbálták őt megmenteni, de a nő csak tárgyilagosan megjegyzi, hogy visszatért magától is. Barbara további dühöngését az előzi meg, hogy Finn is befut és elmeséli, hogy Kanadába kell menniük amint lehet, mert van egy nyoma, ami elvezetheti őket az ősvámpírokhoz.
Eközben Jophiel is feltűnik, aki Gabrielnél volt és elmondja Barbarának, hogy az arkangyal elment volna érte, ha még mindig nem kerül elő, ami némiképp megnyugtatja a boszorkányt.
Október 3.
Az este hazaérkezett Brandon és Hazel reggel csatlakozik a tanácskozáshoz, ami azért ült össze első sorban, mert Charlie aggasztó híreket kapott mind a saját detektorán, mind a sajtóból; a nyugati parton három napja fel-felvillantak az erős természetfeletti energiát jelző fények, majd kicsivel utána a hírekben az emberek egymásnak estek, gyilkoltak, az utcán orgiáztak és fék nélkül tettek bármit, amihez kedvük volt. A nyugati parton kezdődött de azóta egyre húzódik a jelenség kelet felé. Jelenleg Utah államnál jár.
Először arra gondolnak, Abaddon szórakozik a köddel, bár arra a megállapításra jutnak, hogy annak nem lenne ekkora kiterjedése. Az eszmecsere közepén Finn úgy dönt, inkább az autókkal szeretne foglalkozni, amik a garázsban álldogálnak és faképnél hagyja a csapatot.
Hazel érzékeli, hogy a vámpír erős késztetést érez a szerelésre, bár ezt furcsa szokásnak tudja be egyelőre.
Barbara – egy kis segítséggel Chernabogtól – megérti mi folyik éppen és a társaság elé tárja felfedezését; a ködnek a kinti káoszhoz semmi köze nincsen, az éhínség veszi rá az embereket erre a viselkedésre. Egy újabb látomás azt is megmutatja, hogy Eddie Merlot’s Englewood éttermébe kell menniük, amiről Charlie gyorsan kideríti, hogy Denverben van.
Hazel eközben úgy dönt, elnéz egy kis elemózsia után…
Brandon úgy ítéli meg, hogy minél előbb érdemes elindulniuk, így felkeresi Finnt a garázsban, aki igen ingerülten reagál a jelenlétére és szó szerint kidobja őket a helyiségből, mikor Jophiel megérdeklődi, mi baja van.
Kisebb dulakodás veszi kezdetét, de végül Finnek egy kis telepatikus segítséggel és Brandon határozott fellépésével sikerül lehiggadnia.
Barbara eközben láncdohányos üzemmódba kapcsolt, valamint Rowena után osont, hogy megnézze, mit csinál a boszorkány. Épp időben érkezett, hogy megakadályozza a nőt annak a széfnek a kifosztásában, melybe Áron botját helyezték el a fiúk néhány órája. Az időközben befutó, szendvicset majszoló Castiel gondoskodott róla, hogy Rowena minél messzebb kerüljön a széftől, majd lement szólni a titkos szobában tartózkodó Samnek és Boydnak, akik Deant őrizték, hogy ne mozduljanak a szobából, különben rájuk is hatni fog az éhínség.
Kisebb nehézségek árán végül összeállt a csapat. Barbara Finn kocsijában foglalt helyet, majd később – a boszorkány legnagyobb bánatára Hazel is csatlakozott hozzájuk a hátsó ülésen.
Jophiel Brandon kocsijába ült be és Charlie is velük tartott. A hacker lány nagyon kicsípte magát az akcióra és szemlátomást kivételesen nem zavarta az a tény sem, hogy Brandon ismét beveti minden tudását, hogy elcsábítsa.
A Denverbe vezető úton Jophiel is elkezdett megéhezni, ami angyaloknál igen szokatlan, így megkérte Brandont, hogy álljanak meg egy gyorsétteremnél. Amíg Jophiel az étteremben rendelt, Brandon és Charlie is elfoglalta magát.
A másik kocsiban Hazel rövid időn belül a csomagtartóba költözött át, hogy minél közelebbről elérhesse Finn hűtőtáskájának tartalmát. Barbara a dohányzást igyekezett egy kávézással felváltani, míg Finn mesélt neki egy kicsit Aislingről. A beszámolót kisebb közjáték zavarja meg, Chernabog ugyanis úgy dönt, magára hagyja Barbarát egy időre. Később meglátják Brandon gyanúsan rugózó kocsiját egy Taco Bell parkolójában, de nem állnak meg végül. Mindenesetre Barbara új játékot talál magának – Charlie orra alá dörgöl egy videó üzenetet, valamint érdeklődik nála, hogy akkor most melyik nemhez is vonzódik tulajdonképpen.
Finnék érkeznek meg elsőre Eddie Merlot’s Englewood étterméhez, ahol gyanúsan nagy a csönd. Barbara újabb látomásából kiderül, hogy a nő, akinek az ujján a fekete gyűrű van, még mindig odabenn van és folyamatosan eszik.
Finn a bejárat felé indult, míg Hazel kikászálódott a csomagtartóból és egy emeleti ablak felé vette az irányt, ahonnan majd meglepetésszerűen támadhat.
Pár perc elteltével Brandonék is csatlakoznak Finnhez aki eközben már bejutott és a holttestektől hemzsegő helyiségben egy démonnal küzdött. A harcba Brandon és Jophiel is beszálltak, míg Hazel végre feljutott odakint a kiszemelt ablakig.
A harcnak hirtelen szakadt vége, ugyanis az eddig az asztalnál üldögélő, csontsovány nő szólásra emelkedett, mire az őt őrző, még életben lévő démonok leálltak a csapat csépelésével, így elmondhatta a triónak, hogy minden kívánságukat teljesítheti, csak álljanak mellé. Finnek felvetette, hogy segíthet neki megtalálni azt, akit olyan régóta keres, mert tudja hol van. Tovább azonban nem folytathatta a monológját, ugyanis a vámpír erővel kívánta kiszedni belőle az információt. 40-pound-anorexic-woman-rachael-farrokh-photo-750x522-1446142270.jpg
Brandon azonnal akcióba lendült és megpróbálta lazán ellőni a nőnek azt a kezét, amelyiken a gyűrűt is hordta…
Finn kocsijából Barbara igyekezett folyamatosan szemmel tartani a benti eseményeket, ám ebben az elfoglaltságában Charlie is többször megzavarta, majd a gyászos arccal megjelenő Crowley is, aki a két nő vállán sírta el gyerekkora minden bánatát, hogy az anyja eladta őt egy kecskéért és ő csak egy kis szeretetre vágyik.
Az újra harcba lendülő démonokat eközben Jophiel igyekezett leszerelni, míg Brandon rendíthetetlenül, szinte megszállott módjára lőtte a lovast. Fáradozása nem járt eredmény nélkül, sikerült ellőnie a nő karját, aki a gyűrűjétől megfosztva köddé vált, a fekete ékszer pedig nagy koppanással landolt a padlón. Az ekkor befutó Hazel felvette a gyűrűt a földről és megvizsgálta, majd az épületből kilépve Barbarának adta, aki újabb látomást kapott a gyűrűtől, miszerint ezek az ékszerek tartják a földi síkon a lovasokat.
Jophiel és Brandon szinte egy emberként jegyzi meg, hogy mi lenne, ha a gyűrűt használnák Káin pecsétjének lehorgonyzásához is. Úgy döntenek, ennek érdemes lehet utánajárni, majd mind hazaindulnak.
Charlie még aznap közli Brandonnal, hogy ha kérheti, tekintse meg nem történtnek a kettejük között történteket, amivel némiképp megbántja a vadászt, aki szentül meg van róla győződve, hogy ő volt az egyetlen, akire az éhség egy fikarcnyit sem hatott egész idő alatt…

View
Lost and Found

Október 1
A csapat az előző este történtek után váltott őrségben vigyázott rá, hogy új fogjuk, Dean minél passzívabban tűrje rabságát.
Az mindenkinek gyorsan kiderül, hogy leszedálni nehezen lehet az idősebb Winchestert és amíg a tőr és ő egy házban vannak, Dean komoly károkat képes okozni még megkötözött formájában is. Többször igyekezett telekinetikus úton eltaszítani magától az őrzőit, kisebb-nagyobb sikerrel.
Charlie megjegyzi, hogy talán, ha emberi vért kapna kisebb dózisokban, Dean visszatalálna a régi önmagához. Egy régi Egyetemes akta szerint, melyekben néhány démoni kísérletezés volt lejegyezve, azok a démonok, akik emberi vérrel lettek beinjekciózva meghatározott időközönként, sokkal nyugodtabbá váltak. Rowena hozzáteszi, hogy egy rokon vére talán még megfelelőbb a feladatra. Sam azonnal vállalkozik. Senki nem állítja meg, ennél hasznosabb feladatra amúgy sem tartják épp képesnek az elnököt.
Boyd továbbra is forszírozza a váltott őrséget Dean mellett, amit a csapat el is fogad.
Ekkorra már lassan dél fele jár az idő és páran elkezdik furcsállni Boyddal és Brandonnal az élen, hogy Barbara még mindig nem követelte a reggeli kávéját és gyanúsan nagy a csönd a szobája felől. Rowena is már kezd mérgelődni a boszorkány távol maradása miatt, ugyanis egyedül sokkal lassabban hámozza ki a Kárhozottak Könyvének írását.
Így aztán Brandon előremegy és kopog Barbara szobájának ajtaján, majd mikor többszöri szólongatásra sem jön válasz, benyitnak. Boszorkány társuknak hűlt helye van, de semmi nem utal arra, hogy bárhová elugrott volna.
Néhányan a házat és a környékét is átkutatják, Rowena pedig szemügyre veszi jobban a szobát és választ talál Barbara eltűnésére. Azt mondja, társuk vissza fog térni idővel, de úgy tűnik van egy kis elintézni valója, majd rekonstruálja szóban a történteket, amennyire tudja. Magyarázata némiképp megnyugtatja a többséget, bár Barbara két lovagja erősen forszírozza, hogy kerítsenek valakit, aki baj esetén képes visszahozni társukat.
Jophiel vállalkozik a feladatra, hogy ez ügyben és a friss hírek elmesélése ügyében felkeresi Gabrielt.
Rowena eközben tovább olvassa a Kárhozottak könyvét, Brandon pedig szintén a könyvtárban olvasgat. Hazel Deant őrzi és megpróbálja álomban tartani az idősebb fivért. Sam alig tágít a testvére mellől.
A boszorkány egy idő után azt hajtogatja, hogy Káin pecsétjének csak a leszedése van benne a könyvben, az, hogy le lehet-e ezután kötni a sötétséget, nem tisztázott, Dean pedig kérdéses, hogy visszatér-e emberi formájába. Brandon felveti, hogy ha lekötik újra a sötétséget, ők választják-e az új hordozót, vagy esetleg Eileenre száll-e az apai örökség.
Aggályaikat Sammel is megosztják, aki megtörten annyit mond, hogy a pecsétet mindenképp le kell szedniük, hiszen Dean ilyen formában még el sem pusztítható. A legjobb, ha tovább lépnek és megkeresik a rituáléhoz a hozzávalókat, legalább annyival előbb járnak.
Rowena elmondja, hogy a rituáléhoz kell:
• egy családtag vére
• egy szent maradványai
• Isten keze (olyan szent tárgyak, melyeket Isten keze érintett)
• főnix vére
A boszorkány arra is javaslatot tesz, hogy beszélhetnének esetleg Luciferrel, hiszen ő adta Káinnak a pecsétet át, hátha tudja, hogyan lehet okosan leszedni. Crowley-t megkérdezik arról, hogyan lehetne kapcsolatba lépni a bukott angyallal, de ő annyit mondd, hogy Lucifer egy olyan helyen van elzárva, ami még számára is elérhetetlen.
Rowena a Kárhozottak könyvében talál megoldást, bár még csak a hozzávalókat tudja kibogarászni. Az utasítás szerint az “elsők vére” kell a rituáléhoz. Az őrségben időközben leváltott Hazel elmondja, hogy az elsők vére nem más, mint az első természetfeletti lények vére, mint például az első vérfarkas vagy vámpír vagy dzsinn.
Finn vállalkozik rá, hogy utána néz az ősvámpírnak, míg Brandon felveti, hogy talán Eileen vére is használható egy komponensként, hiszen ő is egy új faj. Erről egy kisebb vita kerekedik, nem mindenki ért egyet azzal, hogy a lány egy új faj első példánya lenne.
Charlie eközben Isten kezét keresi és talál egy lehetséges tárgyat – Áron botját, mely Phoenixben van egy Arturo Monero nevű gyűjtőnél.
Castiel, Hazel és Brandon még este felkerekednek és elmennek Phoenixbe. Castiel elviszi őket. Elsőként felmérik a terepet, Brandon pedig segít Hazelnek új ruhát venni, hogy egy fokkal barátságosabb legyen a külseje és ne bámulják meg őket annyira az emberek.
Arturo Moneroról kiderítik, hogy egy megszállott gyűjtő, aki minden bibliai tárgyat megvesz, ami keresztezi az útját. Kincseit féltve őrzi golyóálló üveg mögött és egyéb csúcsminőségű biztonságtechnika segítségével.
Éjjelre megszállnak a Moneró kúriához legközelebb található motelban, ahol Brandon megismerkedik a bájos recepcióssal, Isabellel, aki barátságosan ám nagyon idegesen fogadja őket.
Később megtudják, hogy a lányt egy maffia mészárlásban megölt férfi szelleme zaklatja éjjelente. Brandon ígéretet tesz neki, hogy megszabadítja a szellemtől, csak előbb el kell intéznie valamit. Snake-Rod.gif
Elmúlik éjfél, mikor Charlie, akit időközben értesítettek a Monero ház védelmi rendszeréről, meg tudja fúrni a ház számítógépes központját és kikapcsolni a legtöbb rendszert.
Castiel, Hazel és Brandon maszkokban beteleportálnak a hatalmas házba és kisebb kommandózsá után megtalálják a hét lakat alatt őrzött botot. Rájönnek, hogy az ujjlenyomat olvasóhoz szükségük lesz Mr. Moneróra, így azt találják ki, hogy Hazel álomba hajtja a férfit és a nejét is, hogy biztosan ne keljenek fel arra, amikor áthúzzák őket a kúria másik végébe.
A terv sikerül és Charlie folyamatos instrukciói alapján megszerzik a botot, majd visszaviszik az ágyába Arturot. Ezek után, mint akik jól végezték dolgukat, elhagyják a helyszínt.
Brandonnak még arra is van ideje, hogy segítsen Isabelnek megszabadulni a szellemtől, aki zaklatja, a lány pedig nem rest meghálálni a férfi segítségét.
Október 2.
Másnap reggel már épp indulnának vissza a bázisra, mikor a reggeli hírek attól hangosak, hogy Arturo Monerót és nejét kómában találták. Charlie tajtékozva hívja fel a fiúkat, hogy mi a fenét csináltak. Ekkor esik le a triónak, hogy nem hozták ki a dzsinn idézte álomból az idősödő házaspárt.
Kénytelenek megvárni az estét és beosonni a kórházba, ahol a Monero házaspárt tartják. Hazel feloldja az álom varázslatát, majd kisurran, míg Castiel a nap közben kitalált és betanult szöveget igyekszik angyali ereje kisebb megnyilvánulásával együtt elmondani, miszerint ő Isten angyala és vissza kellett vennie Áron botját, mert szüksége van rá. Jelenléte inkább megrémiszti a házaspárt így jobbnak látják kereket oldani és visszatérni a bázisra. Az, hogy Mr. és Mrs. Monero hogyan dolgozza fel mindazt, ami velük történt, egyelőre a jövő zenéje marad…

View
Unfinished businesses

09.25-30
Moloch a bunker titkos szobájában élvezi a csapat vendégszeretetét. Sokan próbálják belőle kiszedni a titkait, de senkinek nem sikerül. Moloch azzal érvel, hogy megölni úgysem fogják, mert szükségük van rá.
Eközben Barbara és Rowena a Kárhozottak könyvét olvassák, Rowena pedig azt hajtogatja, ha ennek az egésznek vége van, alapítsanak Barbarával egy közös kovent.
A könyv hosszú időn át tartó olvasása azonban megbosszulja magát, mindkét boszorkány erős fejfájással kezd el küzdeni és a hangulatuk is egyre rosszabbá válik.
Brandon és Jophiel rájönnek, hogy a könyv lehet a hangulatváltozás oka, így a könyvet egy erős rúnába teszik, hogy ne okozhasson több kárt. A rossz hangulat és a fejfájás szinte azonnal el is múlik ez által és sikerül végigolvasniuk a könyvet sok értékes információt kinyerve belőle.
Moloch eközben továbbra se mond el semmit, hiába veszi őt Boyd is kezelésbe. Azt hajtogatja, hogy ő nem lesz vadászok ölebe, mint Crowley.
Kicsit később lefekvéshez készülődik a banda egy része, köztük Boyd egy igazán izgalmas estére készül Barbarával, aki úgy tűnt hajlandó a férfival tölteni egy görbe estét.
Mire azonban a tettek mezejére léphetnének, megcsörren Barbara telefonja és Mary Styne hisztérikus hangja hallatszik, miszerint megtámadta őket egy fekete szemű férfi a Kárhozottak Könyvét keresve és Eldont, a legidősebb fiát már meg is ölte.
Barbara igyekszik lenyugtatni a nőt és kiszedni belőle pontosan hol vannak, mire Mary elmondja, hogy az autópályán repesztenek mert a férfi üldözőbe vette őket. A csapat sejti, hogy az ámokfutó férfi Dean lehet.
Charlie segítségével bemérik GPS-el Mary mobilját és a csapat egy része elindul a család megmentésére.
Finn, Sam, Boyd, Brandon és Jophiel nekiindulnak és két óra alatt beérik az üldözést egy földútnál Norfolk közelében. 6810c3e20f3c8134f7914fa5f544e55b.jpg
Maryék le lettek szorítva az útról és Dean épp a doktornőt rángatja ki a hajánál fogva a kocsiból, mikor Finn kocsija beszáguld és kibillenti a férfit az egyensúlyából. Ezután a csapat többi tagja is megérkezik és sortűz alá veszik a démonná lett Winchestert, aki rövid időn belül eszméletét veszti.
Ekkor alaposan megkötözik és Sam tanácsára elveszik tőle a furcsa, csontból készült szablyát is, ami nála volt. Sam elmondja, hogy a fegyvert Káin pecsétje táplálja és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elvegye a bátyja józan eszét. firstbladeleft.jpg
Maryék telefonhívást kapnak a család másik részétől, akik másik úton indultak el. Őket nem üldözte senki. Mindenki épségben van szegény Eldonon kívül, Monroe, Mary férje pedig egyelőre nem került elő.
Mary azt mondja, nem mennek haza, keresnek menedéket valahol és megvárják, amíg a férje is megkerül. Sam felhívja Charliet és megkéri, foglaljon le a családnak álnéven egy apartmant valahol a közelben. Maryék megköszönik a segítséget és elhajtanak.
A csapat még a helyszínen megvitatja, mi legyen Dean sorsa. Sam azt tanácsolja, vigyék el a bázisra és próbálják meg visszahozni bátyja emberi felét. Barbaráék már megtalálták a receptet, csupán a hozzávalókat kell beszerezni az átok leszedéséhez, ami nem lesz rövid és egyszerű feladat.
Felhívják az otthoniakat és rövid tanácskozás után úgy döntenek, Moloch megérett egy utolsó kihallgatásra, ami után megölik őt, hogy legyen hely Deannek.
Barbara felett átveszi Chernabog az irányítást és az időközben befutó Crowley odaadja neki az angyaloktól szerzett szablyát, ami hasonlóan a Ruby által kifejlesztett tőrhöz, a legtöbb démonnal és angyallal azonnal végez.
Chernabog utoljára megkérdezi Molochot, van-e mondanivalója ám a démon dacosan annyit mond, minden tudása a jegyzeteiben van, többet pedig nem szed ki belőle senki, főleg nem olyan démonok, akik vadászok csicskái lettek.
Chernabog ezután megöli Molochot, majd a kertben el is égeti a testét.
A mentőalakulat arra ér haza, ahogyan Chernabog a kertben kárörvendően kacag Moloch máglyája előtt.
Deant elhelyezik a titkos szobában és gondoskodnak róla, hogy valaki mindig őrizze. Chernabog visszaadja az irányítást Barbarának, aki azonnal elmegy, hogy lemossa magáról a füstszagot és a vért. Út közben még rászól Boydra, hogy a játékszereket amiket a szobájában hagyott, vigye vissza magához mert már nincs kedve a férfi társaságához aznap.

View
The Fog

09.24.
Barbara hajnalban különös álom részese lesz; Abaddon meglátogatja őt és megpróbálja maga mellé állítani a boszorkányt, mondván; úgyse ők fognak nyerni és az ő utópiája egy sokkal egyszerűbb világot takar – aki segít neki elérni, az uralkodhat vele együtt az emberek felett.
Megosztja a kétségeit az Egyetemesek vezetőségét illetően, különös tekintettel a pokol királyára, aki vadászok ölebe lett és úgy hiszi nem önszántából, hanem egy alku miatt. Ezen kívül a félvér vendégükről, Eileenről is elmondja, hogy egy időzített bomba a kölyök és nem lenne ott, amikor “felrobban”.
Barbara azonban nem lelkesedik a démon utópiájáért, így aztán Abaddon egyelőre békén hagyja őt, bár elmondja, reméli, hogy a boszorkány meggondolja magát.
Távozóban még elmondja, hogy Dean is menthetetlenné válik rövidesen, így aztán még kevesebb értelme van küzdeniük, ezen kívül egy “erődemonstrációt” is beígér.
Reggelinél Barbara elmeséli, miféle ajánlatot kapott Abaddontól, majd Sam rátér a napi teendőikre. A csapat egy részének el kell mennie szólni Gabrielnek, hogy megvan a könyv náluk, míg a két házi boszorkány a Kárhozottak Könyvét olvassa. Sam és Eileen pedig igyekeznek a rúnákat megerősíteni, hogy ne legyen még több álombeli látogatása Abaddonnak.
Jophiel, Brandon, Finn és Charie elindulnak Oklahoma felé, és észre se veszik, hogy Lebanon határánál Abaddon figyeli őket. Szerencsére Barbara is látomást kap az esetről, így figyelmeztetni tudja a csapatot, hogy a démon figyeli őket és lehet ők lesznek az erődemonstráció részei. Kisebb spekuláció kezdődik, mert Brandon és Jophiel azon az állásponton van, hogy lehet a bázis a célpont. Erről lassan meggyőzik Charliet és Finnt is. Így aztán nem mernek elmenni Oklahomáig, hanem félúton beülnek egy dinerbe, ahol Jophiel többször megpróbálja felvenni telepatikusan a kapcsolatot Gabriellel ami nagy nehezen sikerül is neki és az arkangyal megígéri, hogy felkeresi a bázist hamarosan.
Eközben Brandon védő rúnákat gyárt, hogy megvédje magukat valamelyest Abaddontól.
Jophiel igyekszik ránézni Abaddonékra is, ekkor látja, hogy a nő valamiféle bájitalt kotyvaszt.
A dinerből hazafelé indulva furcsa köd veszi őket körül, így méginkább sietnek haza.
Eközben otthon Barbara és Rowena olvassa a könyvet ami nem is olyan könnyű dolog, ugyanis sumérül van írva. Barbara egy ijesztő apácát lát, amikor először megérinti a könyvet. Kiderítik, hogy egy 700 éve élt apáca, Agnes írta a könyvet miután látomása támadt a sötétség eljöveteléről. A könyvet a saját bőréből kötötte valamint a saját vérével írta.
Rájönnek, hogy a könyv segít Luciferrel beszélni és akár meg is lehet őt idézni rövid időre. Szinte minden átokra van varázslat, köztük a sötétség elszabadítására is.
Mikor hazaérnek, Jophiel megmutatja a többieknek egy kis telepátiával, hogy mit látott. Rájönnek, hogy a köd maga az átok volt amit Abaddon feltehetőleg Moloch segítségével kotyvasztott.
Charliet már kezdi is a hatalmába keríteni az átok, fekete vénák jelennek meg a nyakán. A csapat jobbnak látja bezárni őt a pánikszobába. A lány igyekszik elfoglalni magát a laptopjával két köhögőroham között, ám meglepve tapasztalja, hogy az átoktól erősebb is lett így véletlenül meggörbíti a gépet.
Rowena és Barbara nekiállnak az ellenszer elkészítésének, amit szerencsére már olvastak a Kárhozottak könyvében.
Bő másfél óra múltán elkészül az ellenszer és meg is gyógyítják a hekkert, valamint Brandont és Jophielt is.
Alig végeznek ezzel Gabriel jelenik meg náluk és elkezdik áttárgyalni a lehetőségeiket. Az arkangyal elmeséli nekik, hogy a köd a dinerben tartózkodókkal mind végzett és valószínűleg még mindig terjed. Ő nem elég erős ahhoz, hogy ezt megállítsa. A boszorkányok pedig közlik, hogy az ellenszer pedig nem egyszerű. Ekkor Gabriel hirtelen ötlettől vezérelve hív valakit, mégpedig egy kaszást, Billyt. A fekete nő képében megjelenő angyal elmondja, hogy a járvány könnyebb gyógymódja ha szent olajjal(holy oil) leégetik a fertőzést.
Billy távozása után több pontra is kitérnek:
A colt
Gabriel elkéri Brandontól és megvizsgálja majd közli, hogy normális golyóval is működik. Azt mondja, nem fog tudni bármit elpusztítani egyelőre, de az alacsonyabb rendű lényeket – egyes szellemek, démonok – igen. Mindenesetre javasolja, hogy próbálják meg rekonstruálni az eredeti golyókat. Figyelmezteti is azomban Brandont, hogy a colt segítség de egyben átok is, mivel ha tudomást szereznek róla mások, esetleg meg akarják majd kaparintani.
Az arkangyal elmeséli, hogyan készültek a híres golyók a fegyverbe, történetét pedig még Crowley is kiegészíti néhol.
Samuel Colt nem egyedül fejlesztette ki a pisztolyt és a különleges lövedékeket, segített neki valaki, méghozzá egy démon. Colt alkut kötött vele, de végül a démon ellen fordította a pisztolyt. A démon a halálán megesküdött, hogy a segítsége nélkül nem fog tudni több golyót készíteni és megátkozta Samuelt, hogy családon belül is minden leszármazottja tapasztalja meg, milyen, ha valaki más…
A démont Rubynak hívták. Crowley hallott róla, sőt Chernabog is. Erős boszorkány volt, majd démon vált belőle miután meghalt, de ragaszkodott az emberi mivoltához. Éppen ezért segített Coltnak, ő maga is a “fajtája” ellen harcolt. Az első démonölő kést is ő találta fel, ami Mologhnál volt, jelenleg pedig Boyd birtokában van.
Moloch sokat tanulmányozta Ruby megmaradt munkáit, így aztán ha golyót akarnak készíteni a Coltba, akkor Moloch tudására lesz szükségük.
A csapat eldönti, hogy elmennek Molochért hamarosan, amint a megbeszélésnek vége van.
Még segítség toborzása
Gabriel felveszi a többi istennel is a kapcsolatot, hogy segítsenek a harcban, újra előlép mint nagykövet a vallások között.
Új fegyverek
Moloch és a kárhozottak könyve segítségével akár új fegyvereket is létre tudnak hozni Abaddonék ellen.
Eileen
Gabriel felajánlja, hogy tanítja a lányt, aki örömmel fogadja a segítséget.
Az első gyakorlat azonnal adja magát; Eileen tud a legkönnyebben ráhangolódni Molochra, hiszen a vérét használta, így a védőrúnái ellenére megállapítják, hogy a démon Omahában van egy kórházban.
Charlie azonnal feltöri a biztonsági kameráit az intézménynek és megígéri, hogy szemmel tartja az eseményeket a bázisról, ám nem megy velük, mert még regenerálódik az átok után.
A megbeszélés végén Gabriel elköszön és magával viszi Eileent is, valamint megígéri Barbarának, aki a megbeszélés alatt többször bókokkal és perzselő pillantásokkal illette az arkangyalt, hogy még visszatér.
Az elfogató hadművelethez Barbara is csatlakozik, Crowley és Castiel előre mennek, Sam pedig szintén a csapattal tart.
Brandon ismét védőrúnákat rajzol átokzsákok ellen amit le is laminálnak, valamint a kocsikat is feldíszítik hasonló motívumokkal.
Finn és Brandon versenyeznek, ki ér oda Omahába előbb. Finn negyed órát ráver az FBI ügynökre. Ezt a 15 percet Barbara arra használja ki, hogy megmasszíroztatja elgémberedett lábát Finnel.
Moloch ötödmagával tartózkodik a kórház alaksorában, ám a támadás olyan hirtelen és gyors, hogy esélye sincs a csapattal szemben így Crowley egy speciális bilincsben elszállítja a foglyot.
Barbara megszerzi Moloch könyvét is, amit a többiek tudta nélkül a pokol királyának zsebébe csúsztat.
A sikeres akciót követően a csapat ismét hazatér, hogy Moloch kihallgatása előtt pihenjen egyet.

View
Loki

09.22
Brandonhoz váratlan vendég kopog be hajnalban és érdekes információt fed fel a Colt család múltjából. Mindez senkinek nem tűnik fel, a fiatal FBI ügynököt azonban ellátja gondolkodni valóval.
Brandon Moloch könyvében érdekes rúnákra bukkan, amelyek olyan erősek, hogy a bázis vonzáskörzetét se fogják az esetleges rosszakarók érzékelni.
Reggeli közben megvitatják ki marad és ki megy el Lokihoz. Brandon több ízben Samet figyeli a szeme sarkából reggeli közben és ez nem kerüli el se az elnök, se Barbara figyelmét. Végül úgy határoznak, hogy Barbara, Brandon, Finn, Jophiel és Charlie indulnak útnak, miután megérkezett az új, kóser hűtő a bázisra.
Gabriel névjegykártyája az oklahomai Asher High Schoolhoz vezeti a csapatot. Barbara út közben igyekszik Finnt csábítani, ám a vámpír ellenáll neki. Később a boszorkány látomást kap Lokiról, később pedig egy gyönyörű ázsiai nőről, akit egyelőre nem tud hova tenni. Kissh_ten.jpg
Loki képe segítségével azonban sikerül beazonosítaniuk, hogy a trickster jelenleg gondnokként dolgozik Christopher Walken néven.
Az iskolához érve Brandon Charlie és Jophiel mennek előre egy családnak kiadva magukat, akik többek között szeretnék a régen látott rokonukat meglátogatni.
A portás útba igazítja a kis csapatot, ám az alaksorba érve a megadott ajtót zárva találják. Barbara közben látnoki képességével figyeli őket és jelenti Finnek éppen hol tartanak. Miután az ajtó csak nem akar kinyílni, becsúsztatnak egy Egyetemesek Titkos Társasága logóval ellátott cetlit az ajtó alatt. Ekkor a Jophiel zsebében lévő névjegykártya felforrósodik és egy időpont jelenik meg rajra; este 11 óra. Rájönnek, hogy időpontot kaptak Gabrieltől így aztán észrevétlenül kitámasztják egy papírdarabbal a legközelebbi bukóablakot és távoznak.
A nap hátralévő részét a hotelban töltik és pihennek. Finn újságot olvas, ahol megakad a szeme egy cikken, melyben egy sikeres szívátültetésről számolnak be. Monroe.png
Este egy kínai étterembe mennek vacsorázni, ahol Finn felismeri a szomszédos asztalnál ünneplő társaságban a férfit, aki az újságcikkben is szerepelt és miután megbizonyosodik róla, hogy valóban a szívsebészek ünnepelnek mellettük, egy üveg bort küld az asztalukhoz ajándékba. Mindeközben Brandon elszántan bókol Charlienak, Jophiel pedig bravúrosan leönti Barbarát borral, amiről a boszorkány tudja, hogy valaki telekinetikusan szívatta de nem jön rá, hogy az asztaltársaságából lehetett valaki.
A csapat kicsivel 11 előtt ér vissza az iskolához, ahol Barbara 7 ázsiairól kap látomást, akik között ott a gyönyörű nő is, akit korábban látott. Most nyitva találják a gondnoki szoba ajtaját. Belépve egy ízlésesen berendezett budoár fogadja a csapatot és elsőként a Barbara által emlegetett gyönyörű nőt pillantják meg, aki az elöl álló Charlie-t Brandont és Finnt is egyetlen mosollyal leveszi a lábáról. Mögötte az ágyon Gabriel is épp az ingét gombolja.
A nő vet egy igéző pillantást a társaságra, majd távozik, miközben azt mondja Gabrielnek, hogy a tárgyalásukat ott folytatják hamarosan, ahol abbahagyták. gabriel.png
Gabriel megváltoztatja a nő távozása után a környezetet és elmeséli, hogy a vendége Kisshoten istennő volt, a Sicsi Fukudzsin (hét szerencseisten) egyike. Ők kisebb istenségek, de az arkangyal az ő védelmüknek köszönheti, hogy Lucifer nem ölte meg valójában. Kisshoten a boldogság, termékenység és szépség istennője a hét istenség közül.
Az arkangyal azt is elmeséli, hogy ő egyfajta nagykövet a vallások istenei között, magától kezdett el szövetségre lépni velük és vállalni e szövetség következményeit. Jelenleg még nem fedte fel sok régi szövetségesének magát, a Shicsi Fukudzsinen kívül csupán Anansi és Erzulie tudják, hogy életben maradt.
Gabriel azt is leszögezi a beszélgetés során, hogy mindenképp elmondja, hol van a könyv, megszerezniük azonban nekik kell, ő pedig figyelni fogja a csapatot, hogy mennyire tökösek. Ha elégedett a teljesítményükkel, akkor ki is dugja az orrát és több fronton is segít. Inti azonban őket, hogy a könyv megszerzése nem jelenti azt, hogy birtokolni is tudják majd.
Ez a kijelentése többeket felháborít, de végül nincs mit tenni, mivel a könyvre szükségük van, belemennek a játékba. Ekkor Gabriel nyomokat ad nekik:
Egy portré Mary Shelley-ről, aki a Frankensteint írta, egy címer, város nevek és évszámok, végül egy kórház neve.
A nyomok alapján és egyéb természetfeletti erőket bevetve – Jophiel megidézi Maryt, Barbara pedig egy különös ládáról kap látomásokat valamint egy ocsmány lényről -, valamint az Egyetemesek aktáit kutatva kiderítik, hogy a könyv Mary Shelley leszármazottainál van, akik jelenleg Styne család néven futnak Amerikában és az egyikük az a főorvos, aki azt sikeres szívműtétet vezette le, amiről a helyi lapok is beszámoltak.

09.23

Másnap el is indulnak a Texas Scottish Rite Hospital for Children nevű intézménybe, ahol egy Mary Styne nevű nővel találkoznak. Eközben Barbara látomást kap egy katonai ládáról, egy másik, faládáról majd egy ocsmány lényről.
A kórházban gyorsan megtalálják Maryt és kis beszélgetés után a nő meghívja őket a Stein házba vacsorára, ahol a família többi tagjával is találkoztak.
A család feje, a sikeres orvos, Monroe Stein, akiről Finn előző este az újságban olvasott és a kínai étteremben látta is, elmeséli a csapatnak a család igazi történetét, mégpedig a megboldogult írnő Mary Shelley kalandjaitól kezdve;
Percy Bysshe Shelleyről az a hír járta, hogy azért nem lehet Maryvel kapcsolata, mert nős, a pletyka legalábbis ez volt. Valójában Mary apja, William Godwin azért nem adta áldását a kapcsolatra, mert Mr. Shelley “eretnek” dolgokat művelt és túl akart járni a halál eszén. Azzal hitegette Maryt, hogy talán az édesanyját is vissza tudnák hozni, ezért találkozgattak először a megboldogult nő sírjánál. Mikor Mr. Godwin ezt megtudta, elűzte a lányát és felszólította, soha többé ne téjen vissza a birtokra.
Mary segítette Percy titkos munkásságát, ezalatt az idő alatt pedig ráleltek egy érdekes könyvre – Kárhozottak könyve. A könyvet sohasem sikerült teljesen lefordítaniuk, ám Shelley-ék unokája megtalálta a módját, hogyan tud hosszú életre szert tenni a könyv és az orvostudomány segítségével.
Gyakorlatilag tökéletesítette a szervátültetést, így szavatolva magának és családjának hosszú életet. Ennél többre azonban nem jutottak, mivel a könyvvel együtt a családhoz egy furcsa, gonosz lény is beköltözött, ami minden igyekezetük ellenére, megtizedelte a család tagjait.
A Shelley család megmaradt tagjai elhatározták, megszabadulnak ettől a lénytől, ám hosszas próbálkozások után végül egy megoldást találtak; bezárták a lényt a könyvvel együtt egy Dibbuk ládába, amelyet egy katonai ládába és elásták a birtokukon.
A lény a könyvhöz van csapódva és a legtöbb esetben az emberek lelkéből táplálkozik. Ebben a világban is képes alakot ölteni, igaz csak rövid időre. A célja egy álomvilágba hajtani az embereket és ott csapdába csalni és elemészteni a lelküket, míg a testük kómába kerül.
A család többé nem tart igényt a könyvre és örömmel adják oda a csapatnak. Még tanáccsal is ellátják őket; a lényt úgy tudják rávenni, hogy materializálódjon, ha szinkronban ugyanarra a helyre rajzolnak egy speciális rúnát az álom világban és a valóságban – a lény egy álombeli változatát szokta az adott környezetének megteremteni. A rúnák összezavarják és 5 percig materializálódik.
Így aztán a csapat a katonai ládával együtt hazatér és tervet szőnek a dibbuk láda felnyitására. Barbara bevállalja, hogy bekerül a lény álomvilágába, míg a többiek a való viágban rajzolák fel a speciális rúnát. possession-dibbuk-box.jpg
A ládát a titkos, szimbólumokkal teli szobában helyezik el. Mikor kinyitják a ládát először semmi nem történik, így a szintén lent tartózkodó Rowena rögtön magához is veszi a könyvet és lapozgatni kezdi.
Ekkor Barbara érzi, hogy valami megragadja a bokájánál fogva és ránt rajta egyet. Társai eltűnnek körülötte és helyüket arctalan emberek – köztük gyerekek – veszik át. A boszorkány nagy ijedtségében először a pince falára kezdi el rajzolni a rúnát, majd miután egyre több arctalan lény kezdi el őt körülvenni, felmenekül a konyhába és a megbeszélt helyre – a hűtőre is felrajzolja a jelet. Még éppen időben ugyanis egy csukjás alak jelenik meg mögötte aki Barbara mellkasába nyúl és a nő való világban maradt teste felett így átvéve az uralmat a lény felmegy a konyhába ahol Brandon szintén igyekszik a jelet felrajzolni.
A csapat időben észreveszi, hogy Barbara épp nem önmaga és igyekszik leállítani. Szerencsére elég sokan tömötülnek a konyhánál, hogy ez sikerüljön, így Brandon befejezi a rűnát és a lény elengedi Barbarát, aki magához tér. vlcsnap-2013-06-21-21h17m57s126.png
Odalent Rowena felvisít, ugyanis a láda mellett megjelenik egy ocsmány lény – a könyvhöz tartozó démon. Az elsőnek befutó Samet, Brandont és Finnt mind igyekszik lesöpörni a lábáról telekinetikus erejével – Samet és Brandont sikerül is neki ám Finn megveti a lábát majd ráveti a lényre magát és megharapja. Ám a lény vére mérgező a számára így csúnyán legyengíti. Sam és Brandon golyókat eresztenek a lénybe majd Jophiel is megküldi egy kis szent tűzzel. Crowley később szintén igyekszik befurakodni és egy kis telekinetikus erőfitogtatást csinálni bár ez nincs nagy hatással a gyors kis lényre.
Végül több nagyobb sérülés árán sikerül megölniük a lényt, Castiel padig, aki akkorra fut be meggyógyítja a sebesülteket.
A kaland után mindenki fáradtan de diadalittasan megy el aludni.

View
Angel Matters

2015.09.21 Hétfő délután/este
A Nancys kaland épphogy véget ér, Sam és Boyd befutnak a bázisra.
Az otthon maradottak – Finn kivételével, mert ő aludni tér – épp vacsora rendelésre adják a fejüket a konyhában.
Sam gyors köszönés után elszelel valamerre, modorát Barbara nem hagyja szó nélkül, bár tény, hogy a langaléta pasas elég fáradtnak tűnik.
Étel rendelés közben megjelenik a konyha ajtajában egy furcsa öreg férfi, akinek nem csak a megjelenése emlékezteti a társaságot egy hajléktalanra, hanem az őt körbelengő illatfelhő is megerősíti bennük ezt a feltételezésüket.
Charlie gyorsan kapcsol és hellyel kínálja a pasast, mondván, ő az a tag, akire még vártak. A férfi HAZEL , Azziz néven mutatkozik be. Barbara kellően megrökönyödik a legújabb csapattagon és inkább kivonja magát a társaságból.
A bosszankodó boszorkány a szobájában várja, hogy megérkezzen a futár, eközben pedig tévét néz. Egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy valaki néhány sornyi üzenettel súrolja az elméjét, majd az illető továbbáll.
Mikor a vacsora megérkezik, Sam összehívja a bázison a tagjait. Még mindig elég ziláltnak, fáradtnak tűnik. Finn is jelen van bár furcsán szótlan, inkább csak figyel.
Barbara szóvá teszi a furcsa üzenetet, amit odafenn hallott. Boyd elmeséli, hogy hallotta már ezt a verset, de Sam leinti, hogy odáig is eljutnak majd, először viszont tudni akarja, mi történt, amíg távol volt.
Ezek után ő is elmeséli Boyd segítségével, hogy velük mi történt. Beszámolnak Dinielről, az angyalról, aki feladta a szárnyait miután rájött, gyermeket vár Káintól és Molochról, a tudományos kutatásokban és boszorkányságban jártas démonról, aki elrabolta és megkínozta Dinielt és kísérletezett Eileenen, az angyal 14 éves lányán. Eileent sikerült kiszabadítaniuk de a nephilimek veszélyes lények, valójában az angyalok és a démonok azt a törvényt hozták, hogy azonnal meg kell őket ölni, ha összefutnak valaha eggyel. Sam azonban úgy gondolta, Eileen sorsát a többiekkel is meg akarja vitatni, így a lányt jelenleg Hazel segítségével egy álomban tartják, új csapattársuk ugyanis egy dzsinn.
A csapat női tagjai és Brandon, valamint Sam mind azon az állásponton van, hogy érdemes esélyt adni a lánynak. Az angyalok és Crowley nem így látják, Hazel tartózkodik.
Finn csendessége mostanra feltűnővé válik, arra, hogy minden rendben van-e vele, rá nem jellemző módon puffogva felcsattan. Rájönnek, hogy a csapat vámpír tagja jelenleg nem önmaga, hanem Eileen kémkedik rajta keresztül. Valahogyan sikerült minimálisan kitörnie az álomból és Finn jelenleg a szeme és a füle.
Crowley elmondja, hogy Moloch még nála van, ugyanis szeretné kihallgatni a démont mielőtt megöli. Ha jók az értesülései, Moloch Abaddon egyik embere, ki tud adni számukra információkat az ellenségről valamint arról is, mi mindent tett Eileennel.
Az utóbbi információra azonban Moloch naplójából is szert tehetnek, amelyet Castiel ezek után az asztalra rak, mondván, elhozta a mentőakciójukról.
Boyd pedig megmutatja a tőrét, melyről kiderül, hogy a különleges rúnáknak hála, melyek a pengéjét ékesítik, ez a tőr szinte bármilyen lényt képes megsebezni – démonokat és angyalokat is. 17be035ba7bbf535f915a93777ce87fc.jpg
Eileent is hagyják a saját ügyében szóhoz jutni Finnen keresztül, aki azt kéri, adjanak neki egy esélyt. Kiderül, ő ültette Barbara elméjébe a pár soros verset akaratlanul, mely azt mutatja, valóban nem nagyon tudja uralni az erejét. Azt is bevallja, Finnt is véletlenül tudja irányítani. Azzal védi magát, hogy szeretné megtanulni, hogyan rendelkezhet a saját hatalma felett, csak adjanak neki egy esélyt.
Barbara azt hangoztatja, hogy szerinte most ennél égetőbb dolguk is lenne, például megkeresni Lokit és beszélni vele, Eileen ügye később is ráér.
Miközben erről folyik a társalgás, Charlie erős természetfeletti aktivitást jelző gépe felvillan, akárki is az, a ház mögötti kert végében van. Gyorsan rájönnek, hogy Moloch szabadult ki és hozott magával 4 nehézfiút is.
Crowley meglepődik, de aztán rájön, hogy valószínűleg ő is alábecsülte a démont, aki valahogyan mégis kipiszkálta a belé fúródott démoncsapdás golyókat és meglépett a zárkájából.
Jophiel és Brandon Barbara szobájába rohannak, ahonnan könnyen célozhatják az érkező ellenséget, míg Crowley, Sam, Castiel, Boyd és a Barbarát felváltó Chernabog kirohannak a kertbe. Hazel visszamegy Eileenhez, aki kérleli, hogy engedje őt ki az álomból, mert segíteni szeretne. A dzsinn nem segít neki, de nem is próbálja visszatartani, így a lány hamarosan felébred.
Finn, miután Eileen elengedte az elméjét, elájul, a lány ugyanis nem volt túl kíméletes bábmester.
Rowena egész egyszerűen a házban marad, onnan figyeli az eseményeket.
Boyd átadja magát a Manitou erejének és ráveti magát Molochra. Castiel is közelharcot választ, valamint Sam is. Charlie távolabbról lövi az ellenséget, Crowley pedig igyekszik telekinetikusan feldönteni a betolakodókat, ám legnagyobb megdöbbenésére meg sem érzik a próbálkozásait. 2015105624205e1a767.jpg
Moloch hasonló trükkel próbálkozik és bár Boydot és Castielt nem sikerül, Samet elhajítja messzire és a kimerült elnök olyan szerencsétlenül esik, hogy még a fejét is beveri és elájul.
Brandon, Boyd és Jophiel együttes erővel olyan sebeket ejt Molochon, hogy az kénytelen a csatlósai mögé húzódni.
Eközben Chernabog kiszakad Barbara testéből és kárörvendő szavakkal illeti meggyengült riválisát.
Feltűnik, hogy Moloch ha kipiszkálja magából a démon csapdás golyót, gyorsan regenerálódik.
Három társa pedig hasonló erőre tesz szert, miután iszik egy vörös folyadékot tartalmazó fiolából. Hamar rájönnek, hogy a fiolában Eileen vére van. tumblr_mbiz27oVzi1qdndm8o1_r2_500_zpsf81a25ff.png
Igyekezetük azonban semmivé foszlik, mikor Eileen feltűnik a színen és egy kézmozdulattal szétrobbantja az egyik démont, a következő mozdulatával pedig súlyos sebeket ejt a másikon.
Moloch kirepül régi, szétroncsolt testéből, mikor ismét megszabadul egy pecsétes golyótól, helyét pedig Chernabog veszi át, aki így megtapasztalhatja a nephilim vér gyors regenerációjának erejét.
Sokáig azonban nem örülhet, mert Colt ismét meglövi a különleges golyóval.
Crowley ezt látva figyelmezteti a vadászt, hogy hagyja békén Chernabogot.
Eközben közös erővel legyőzik a harmadik démon csatlóst is, negyedik társuk pedig kiszáll a megszállt testből és kereket old. Moloch elfoglalja az üresen maradt testet és elteleportál.
Boyd még mindig őrjöng a Manitou hatása alatt és a hozzá legközelebb álló Castielre ront. Pár ütés után azonban megmerevedik és Eileen hanga figyelmezteti, hogy álljon le.
Crowley kiszedi Moloch egykori testéből a pecsétgolyót, hogy Chernabog kiszabaduljon, amit Brandon nem vesz jó néven és most Crowleyba ereszt egy hasonló lövedéket.
A Pokol királya mérges lesz, ám mégsem torolja meg a vadász akcióját. A kialakuló vitának az vet véget, hogy a szürkületi égbolt pillanatok alatt éj feketére vált és mindannyiuk elméjében megszólal Eileen hangja.

Ask not the sun why he sets
Why he shrouds his light away
Or why he hides his glowing gaze
When night turns crimson gold to grey

For silent falls the guilty sun
As day to dark does turn
One simple truth he dare not speak:
His light can only blind and burn

No mercy for the guilty
Bring down their lying sun
Blood so silver black by night
Upon their faces pale white

Cruel moon, bring the end
The dawn will never rise again.

9.16_Dean_Blade_1348.jpg

A baljóslatú sorokat egy látomás követi, mely a bolygót beborító sötétséget mutatja, mely végül Káin pecsétjében összpontosul és egy pillanatra megpillantják Sam bátyját, Deant is.

Ezek után Eileen elengedi az elméjüket és elájul, Hazel pedig visszaviszi őt a házba.

Odabenn a csapat megvitatja a történteket, bár se Barbara se Brandon nincs arról meggyőződve, hogy így folytatni szeretné a munkásságát az egyetemesek között. Még azzal is megvádolják Samet, hogy lehet nem is ő és a csapata a jó fiúk csapata, hanem Abaddonék.

Sam túl fáradt vitatkozni és nem tud teljesen megnyugtató érveket felhozni a maradásuk ellen.

Finn magához tért, bár nagyon megviselte az, hogy bábnak használták. Hazel a démonok testéből lesajtolt nephilimvérrel felturbózott démonvérrel itatja meg a vámpírt, amitől kezd jobb színe lenni, bár továbbra is inkább csendben figyel.

Végül arra jutnak, hogy másnap felkeresik Lokit és annak az akciónak a fényében döntenek, maradnak-e az egyetemesekkel vagy sem.

View
Free Eileen

09.18. Péntek
Boydot a gyógyulása után Sam külön akcióra invitálja, ahol a motorosbandákban való tájékozottsága is segítséget nyújthat, mivel a Pagans nevezetű banda karmaiból kell majd kiszabadítaniuk egy bizonyos személyt Baltimoreban, akit nem csak mundén módszerekkel őriznek.
Sam furcsán idegesnek tűnik, ám Boyd faggatózására, hogy ki lehet a fogva tartott személy, egyelőre nem válaszol.
09.19. Szombat
Baltimoreba érve Sam újságírónak álcázza magát és Boyddal az oldalán elkezdenek kérdezősködni bárokban a Pagansról, különös tekintettel Drake “Foxy” Connorról és két társáról, Mike Dolohovról és Gareth Davisről. Foxyról a hírek egybe vágnak Boyd emlékeivel, miszerint a férfi igen rázós alak, a Pagans több sikeres küldetése neki köszönhető. Azt azonban megtudják, hogy körülbelül fél éve Foxy maga mellé vette a bandából a hozzá képest rangon aluli Dolohovot és Davist, amit sokan furcsálltak.
A kérdezősködés után Sam egy erdő széli motelhez vezeti Boydot, ahol az egyik szobában Castielttalálják egy csúnyán összevert, több sebtől vérző szőke nővel, akit úgy néz ki az angyal képtelen meggyógyítani. Boyd észreveszi, hogy Castiel haragosan tekintget az ágy vége felé, ahol tudomása szerint nem áll senki.
A nő egy bizonyos Eileen kiszabadítására kéri még egyszer a csapatot, majd végleg lehunyja a szemét. Sam ekkor az erdőbe vezeti a csapatot és rutinosan megadja a nőnek a végtisztességet – máglyán elégetik.
Miközben a lángokat figyelik, Castiel elmeséli, mit tudott meg Dinieltől.
A nő régen nem ember volt, hanem angyal, aki az újszülötteket védelmezte. 20 éve megbízták Káin figyelésével. Diniel 5 évvel a megbízatását követően eltűnt az angyalok radarjáról és nem hallottak felőle.
Az ok igen meglepő volt; Káinnal egymásba szerettek és Diniel várandós lett tőle, ezért lemondott a szárnyairól miattuk. Káin azonban túlságosan féltette őket saját magától ezért arra kérte Dinielt, menjenek tőle olyan távol, amennyire csak lehet. Diniel így Angliában nevelte fel lányát, Eileent, ám ott megtalálta a Pagans motoros banda egyik szövetségese és elrabolták a lányt és az anyját is. Dinielnek sikerült elszöknie, ám menekülés közben több helyen meglőtték. Ebben az erdőben, ami a motel mögött van, megidézte Castielt, akivel régebben egy légióban szolgáltak és a segítségét kérte, hogy mentse meg a lányát.
Az emlékei alapján talán lokalizálni tudják a helyet, ahol Foxy fogva tartja Eileent.
Sam azt kérdezi, mi lesz azután, ha megmentették a lányt. Castiel erre szigorúan annyit felel, hogy egy nephilim eleve veszélyes lény, ráadásul Eileen apja Káin volt, aki nem is igazán ember. Mindenképp magukhoz kell venniük, ám a jövője még náluk is bizonytalan lehet. Attól függően mennyire labilis az állapota, lehet túl nagy kockázat lenne élni hagyni… Sam erre csak annyit mond halkan, hogy egy 14 éves gyerekről van szó, az angyal azonban leszögezi, hogy a kora nem számít, ha veszélyes. Ebben Boyd is egyetért Castiellel.
Ekkor Crowley is befut és elmeséli, hogy Foxy sikere nem véletlen, mivel a férfit évekkel ezelőtt megszállta az egyik tudós ambíciókra törő, veszélyes démon, Moloch. Davis és Dolohov is jelenleg egy-egy csatlósának a meatsuitjai. 2015105624205e1a767.jpg
A csapat tervet sző, hogyan üthetnének hatékonyan rajta Drake Connoron és társain, majd arra az elhatározásra jutnak, hogy Boyd a környékről feltüzel pár Hell’s Angels tagot Crowley segítségével, míg Sam és Castiel a Dinieltől kapott emlékek alapján igyekszik lokalizálni Eileen pontos helyét.
09.20. Vasárnap
Boyd és Crowley Philadelphiában kezdik a toborzást, ahol végül eljutnak a helyi Hell’s Angels vezetőhöz, Freddyhez. Crowley bemutatót tart neki a megszállásról és így közös erővel sikerül Freddyt meggyőzni, hogy ha Foxy-t kiiktatják, Baltimore ismét a Hell’s Angels kezébe kerülhet. Eközben Samék is sikerrel járnak így este már közösen tervezik meg Freddy rajtaütését és a saját szöktető akciójukat is.
09.21 Hétfő
Hajnali 2-kor Boyd és Sam belógnak a kikötői raktárba, ahol Eileent is valahol fogva tartják, majd elkezdik keresni a rúnákat, ami megakadályozza, hogy Molochékon kívül más természetfeletti lény közel kerüljön az épülethez és a környékéhez. Kis kutatás után rájönnek, hogy UV festékkel van telefirkálva a fal, ezért nem látszanak a jelek, ám úgy tűnik, a hatásukat ez nem befolyásolja.
Hajnali 3-ra Saméknek sikerül a rúnák nagy részét megrongálni, így Castiel és Crowley a raktárig már el tudnak jönni.
A rajtaütés kicsivel hajnali 4 előtt történik, amikor Freddy befut a motoros tagokkal, Boyd pedig igyekszik kicsalni Molochot a raktárból a Manitou szabadon engedésével. Ám először Dolohov érkezik meg, akit Sam meglő egy különleges golyóval, míg Boyd tombolva szétszedi őt. tumblr_mbiz27oVzi1qdndm8o1_r2_500_zpsf81a25ff.png
Ekkor érkezik meg Moloch az oldalán Davissel. Samnek sikerül eltalálnia Davist is egy golyóval, majd Castiel végez is a raktárból kitántorodó démonnal, ám Molochot képtelen lelőni, Boyd túlságosan az útját állja, hogy ráláthasson. Molochot így is sikerül Boydnak gyorsan ártalmatlanná tennie, annak ellenére, hogy a démon egy furcsa tőrrel képes volt őt ebben a formájában megvágni.
Mikor Boyd magához tér, Sam ismét csatlakozik hozzá a raktárban. Beleereszt pár golyót Moloch alélt testébe, majd elveszi a tőrét és Boydnak adja, mondván, ez egy értékes fegyver, érdemes eltennie.
Még pár rúna megrongálása után szabad az út Eileenhez, aki láthatóan ki van ütve és az asztalon sorakozó eszközökből az is kiderül, nem bántak vele kesztyűs kézzel. Castiel elteszi Moloch könyvét, amibe a démon előszeretettel jegyezte fel a kísérleteit, majd mindannyian eltűnnek a helyszínről.
Sam ekkor felhívja a társaság még hiányzó tagját – egy dzsinnt – hogy ha tud, jöjjön és segítsen nekik, mert most nagy szükségük lenne az ő tudására, majd elküldi Castielt érte. Eközben az angyal már tett egy kört a bázison és a titkos szobába bezárta Eileent.
Crowley Molochot viszi el a saját börtönébe, mondván, szeretné őt kihallgatni később Abaddonról, akinek úgy tűnik, Moloch mostanában dolgozik.
Sam és Boyd pedig visszaindulnak a bázisra.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.